tiistai 8. tammikuuta 2013

Yuna Kim: Korean Nationals 2013

Viikonloppuna järjestettiin Etelä-Korean mestaruuskisat, jotka nousivat uusiin ulottuvuuksiin kun Yuna Kim päätti osallistua niihin. Ensimmäistä kertaa katsojilta kerättiin pääsymaksua ja liput myytiin loppuun muutamissa minuuteissa. Vaikea edes käsittää minkälaisissa paineissa Yuna joutuu joskus luistelemaan, kuvittelepa että koko katsomo olisi saapunut seuraamaan vain sinun kilpasuoritusta! Lyhytohjelmassa tuo hermostuneisuus hieman näykyikin, mutta vapaaohjelma hipoi jo täydellisyyttä.

Musiikkina Yunalla on Les Miserables ja se on minusta hienosti leikattu. Mukana ei ole kaikkein kliseisimpiä kohtia ja tunnelma nousee loppua kohden. Tämä on juuri sellainen ohjelma musiikillisesti, jonka lopussa tekisi mieli katsomossa nousta seisomaan! Pidän myös Yunan asusta sekä tietysti teknisesti ohjelma on upea, kaikki hypyt ovat ilmavia, pitkiä ja hyvällä loppuliulla varustettuja. Avausyhdistelmänä on 3lutz+3tulppi ja sitten nähdään mm. kolmois flippi, salchow ja lutz. Vapaaohjelman pisteet 143.90 eli muutaman kymmenyksen enemmän kuin mitä Kostner sai oman maansa mestaruuskisoissa. Kostnerin PSC-puoli kohosi siellä kuitenkin niin korkeaksi, että se tuskin toistuu kansainvälisissä kisoissa.

Yunan pisteet löytyvät täältä täältä. Ai niin, hän siis tietenkin voitti kisan :)

Last weekend there were the Korean Nationals. When Yuna Kim decided to participate on them, the even was full booked in a couple of minutes. I can only the imagine the pressure she must be sometimes feeling. Imagine if the whole audience would have arrived to see only you! I think this nervousness showed a bit in her short program but her free skate was fantastic!

First of all I really like the music cut. It is very sophisticated and the atmosphere rises towards the end. It is the kind of program that makes you want to do a standing ovation! I think her dress is very beautiful as well. But most of all the technical side is impressive! The opening combo 3Lz+3T is fantastic and later we'll see 3F, 3 S, 3Lz, 2a+2T+2Lo, 3S + 2T, 2 A. Here are the judges details: link
It really seems like she hasn't been away from the competitive skating at all!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti