keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ladies short program

EM-kisojen naisten lyhytohjelma oli hyvätasoinen ja monet luistelijat tekivät puhtaat ohjelmat. Ehkä hieman yllättävää oli uusi linja, jossa useimmat olivat valinneet yhdistelmäksi helpomman tulppi-tulpin. 

Vapaaohjelmaan niukassa johdossa lähtee Adelina Sotnikova, joka onnistui upeasti lyhytohjelmassaan. Sotnikova on harvoin viime aikoina tehnyt puhdasta vapaaohjelmaa, joten saa nähdä miten hän siinä tällä kertaa onnistuu. Sotnikovan hypyt ja piruetit ovat aina hienoa katsottavaa ja esittämispisteetkin nousivat korkeiksi.

Toisena Julia Lipnistkaia, joka teki erittäin vaikean ja puhtaan ohjeman hänkin. Julian piruetit ovat joka kerta hämmästyttävän nopeita ja asennot niissä aivan täydellisiä, oikeastaan hänen ohjelmissaan eniten olenkin alkanut odottaa noita piruetteja. En ole koskaan nähnyt kenenkään pyörivän niin nopeasti! Siirtymät ovat Julian ohjelmissa myös todella vaikeita ja myös toki hypyt. Ainoa osa-alue jossa hän mielestäni vielä jää jälkeen Sotnikovalle ja erityisesti Kostnerille on esittäminen ja tietynlainen perusluistelun pehmeys ja viimeistellyys, mutta hän on ehdottomasti yksi lahjakkaimista nuorista tulokkaista pitkään aikaan.
Kostner oli palannut takaisin entiselleen. Hänen ohjelmansa oli kaunis ja rauhallinen, tyyli joka sopii hänelle hyvin. Ainoa mikä pisti ohjelmassa silmään, oli se, että paikoin koreografia vaikutti hieman tyhjältä ja erityisesti hyppyihin valmistautuminen vei paljon aikaa. Vapaaohjelmassa nähdään miten hänen kuntonsa on palautunut loukkaantumisista ja pystyykö hän kirimään Lipnitskaian ja Sotnikovan ohi.
Erityismaininta täytyy antaa Leonovalle, joka oli täysin uudistanut tyylinsä. Kiva nähdä hänen menestyksekäs paluunsa arvokisajäille. Myös Marchei oli upea ilmestys, harmillista kun hän aina jää vähän jälkeen kärjestä ja mitaleilta. Kaikki tulokset löytyvät täältä: http://www.isuresults.com/results/ec2014/index.htm

9 kommenttia:

 1. T&S show'n 3.jakso: http://vimeo.com/84453127 Loputkin löytynee jatkossa samaisesta sijainnista!

  VastaaPoista
 2. Mukava nähdä että Leonovallakin riittää ihailijoita. Itse en vain jostain syystä pidä hänen tyylistään, jossa näkyy niin vahvasti Morozovin kädenjälki. Juulialta oli kiva nähdä vihdoin vahvempia suorituksia vaikkei kolmoisritti vieläkään onnistunut. Hän tosin onnistui tuossa ritissä ensimmäistä kertaa tänä viikonloppuna kisatussa ISU-kisassa Serbiassa! Juulia on petrannut hyvin muissa osa-alueissa mikä alkaa näkyä PCS-pisteissä. Serbiassa nähtiin muuten huima suomalaissuoritus vasta 14-vuotiaalta Viveca Lindforsilta, joka voitti junioreiden kilpailun. Hän nakutti vaikeita 3-hyppyjä sellaisella itsevarmuudella, että en ihmettelisi vaikka näkisimme hänet ensi syksyn junnu-GP:eissä. Vivecan pisteet olivat yli 140, ja näin ollen siis korkeammat kuin seurakaveri Turkkilan ennätyspisteet kv.kisoissa. Vivecan vapaaohjelman tekniset pisteet 52,73 ovat suomalaisten nais- ja tyttöluistelijoiden kauden kv. kärkipisteet. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä varsinaisesti kuulu Leonovan ihailijoihin, lähinnä olin iloinen siitä että hän sai itsensä niin hienosti koottua ja luisteli hyvät ohjelmat monien vaikeiden kausien ja kisojen jälkeen :) Minä en hirveästi näe Juulialla kehitystä, ainakaan kovin suurta. Ensi vuonna on yksi paikka EM-kisoihin ja ehkä se menee jollekin uudelle nimelle.

   Poista
  2. ...tai ehkä ei menekään jos Kiira palaa takaisin jäälle :D

   Poista
  3. Jos Kiiraa ei nähdä ensi vuoden arvokisoissa toivoisin että hänen paikkansa menee jollekin nuorista lupauksista, sillä he tarvitsevat kokemusta isoista arvokisoista. Arvokisakokemus on tosi tärkeää seuraavaa olympiadia ja 2018 olympialaisia ajatellen! Jostain luin että USA:n nuori Polina Edmunds luistelee ensimmäiset aikuisten arvokisansa olympialaisissa. Aika hurjaa...:)

   Poista
  4. Katsoin äsken Taitoluisteluliiton ylläpitämää Season Best-taulukkoa, ja sen mukaan Viveca Lindforsin tekniset VO-pisteet ovat korkeammat kuin yhdelläkään Suomen miesluistelijalla tällä kaudella. :D

   Poista
  5. Aika hienoa, mutta samalla myös surullista miesten kannalta :D

   Poista
 3. Harmi, että Juulia ei päässyt kymmenen parhaan joukkoon, niin Suomi olisi saanut kaksi paikkaa ensi vuoden kisoihin. Ensi vuonna arvokisapaikoista käydään tosi kova kisa, jos Kiira ei palaa. Toivon myös, että kisapaikka menee siinä tapauksessa jollekin nuorista.

  VastaaPoista