tiistai 1. tammikuuta 2013

Joubert's new free program

Brian Joubert on saanut niin paljon hyvää palautetta Gladiator-näytösnumerostaan, että siitä on nyt tullut hänen uusi vapaaohjelmansa. Uudistetun version siitä hän esitti Eurosportillakin näytetyssä Oberstdorfin gaalassa. Piruetit ja askelsarjat siitä jo löytyvät, kisoihin lisätään tietysti hypyt. Joubert ei osallistunut maansa mestaruuskilpailuihinsa virallisena syynä flunssa, mutta sitten selvisi, että hän on vaihtanut vapaaohjelmansa, eikä se ollut tuossa vaiheessa vielä valmis. Lisäksi hänellä oli ongelmia valmentajansa kanssa. Hän olisi halunnut harjoitella osan ajasta yhdessä entisen valmentajansa Veronique Guyonin kanssa, mutta nykyinen valmentaja Annick Dumont ei suostunut siihen. Tämä kaikki johti siihen, että Brian pakkasi kimpsunsa ja lähti pois Pariisista takaisin kotiinsa Poitiersiin ja on tällä hetkellä kokonaan ilman valmentajaa! Lisäksi hänen täytyy matkustaa päivittäin kolme tuntia kodin ja hallin väliä, sillä hänen lähihallinsa on remontissa.

Mitä Joubertilta voi siis odottaa EM-kisoissa? En tiedä, yksin harjoittelu ei varmastikaan tee hyvää hänelle, varsinkin kun hypyt ovat hänen luistelunsa perusta ja usein teknisten virheiden korjaamiseen tarvitaan ulkopuolista silmää. Toivottavasti Guyon pääsee hänen valmentajakseen ennen EM-kisoja, mutta siltikin tuo valmistautumisaika on hyvin lyhyt. Lisäksi uuden vapaaohjelman luisteleminen ensi kertaa EM-kisoissa on aikamoinen riski, kaikkien osa-alueiden tasot eivät välttämättä ole niin korkeita kun hän luulee. Jos kaikki olosuhteet olisivat kunnossa, niin hän olisi todennäköisesti mitaleilla EM-kisoissa, mutta nyt hän lähtee enemmänkin haastajan roolissa kisoihin. Pidän paljon hänen uudesta Gladiator-ohjelmastaan ja hän näyttää aivan filmitähdeltä tuossa asussa ja roolissa! Toivottavasti Brian saa kaiken kuntoon ennen EM-kisoja.
Here I think is Brian Joubert's new free program. The spins and step sequences are there, the jumps are added for the competition. Everybody seemed to like his Gladiator show program so much that it's no wonder he decided to try it for a competition too. It is quite risky to debut a program at the European Championships but I guess that is what he will do. I really like this program and he looks like a movie star in that costume! But I think there has been so much challenges lately in Joubert's practicing conditions that he will be more like a black horse when it comes to the possible medalist at the European Championships. 

Brian would have wanted to be coached at least part time by his previous coach Veronique Guyon but his current coach Annick Dumont didn't like the idea. This all escalated to the fact that Brian moved away from Paris and is now back in Poitiers but without any coach! I really hope he will get Guyon back as his coach before the European Championships because it is really difficult to train alone. Furthermore, his home rink is being renovated so he has to drive many hours everyday to the rink and back. It seems like a difficult conditions to practice but I wish him all the best and hopefully everything will go well.

12 kommenttia:

 1. Brianin Gladiaattoriohjelma on ihana! Kävinkin jo syksyllä aikaisemmin kommentoimassa, että toivottavasti hän tekee siitä vapaaohjelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sinun toiveesi sitten toteutui ;) Minäkin pidän tästä ohjelmasta, Brian sopii täydellisesti gladiaattoriksi! Saa nähdä minkälaisessa asussa hän ilmestyy itse kisoihin :)

   Poista
  2. Pariisin GP:n gaalassa ohjelma loppui gladiaattorin kuolemaan ja loppu oli mielestäni koskettava. Vapaaohjelmaan loppu on ilmeisesti muutettu, harmi.

   Poista
  3. Loppu on muuttunut varmaan siitä syystä että loppuasento polvet maassa tuottaisi pistevähennyksen, koska se tulkittaisiin kaatumiseksi. Ohjelmasta puuttuvat myös ne aikaisemmat taistelukohtaukset, jotka olivat mielestäni myös makeita, mutta varmaan kisaohjelmassa siirtyminä liian helppoja.

   Poista
  4. Brian on lisäksi gladiaattoriasussa tosi hyvännäköinen. :)

   Poista
  5. Brian on mielestäni missä tahansa asussa hyvännäköinen ;)Mutta kyllä tässä gladiaattoriasussa erityisesti!:)

   Poista
 2. Ihana ja liikuttava ohjelma, olen aina tykännyt Brianista ja tämä ohjelma sopii hänelle täydellisesti! Hän uskaltaa olla rohkea ja toteuttaa jutut hiukan erilailla kuin muut. Ja juuri siksi tykkään hänestä niin kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ohjelma tuo esiin hyvin sen puolen Brianista, mitä ei kisaohjelmissa usein nähdä. Hän on nimittäin myös erittäin hyvä tulkitsija ja kehittynyt siinä huimasti uransa alkuvuosista, jolloin hän vain lähinnä keskittyi hyppyihin. Toivon todella paljon, että Brianin loppukaudesta tulee onnistunut, sillä hän on kuuluu myös minun suosikkeihini ;)

   Poista
  2. Hieno ohjelma, odotan sen näkemistä livenä Zagrebissa. Brianille sopii tämä vahva ja maskuliininen tyyli. Voi kun Brian vielä ottaisi EM-mitalin.

   Pakko lisätä, että mies vain komistuu aikuistuessaan. ;)

   Poista
  3. Voi että, pääset katsomaan kisoja livenä! Kannusta sitten Briania minunkin puolestani!! Olisi kyllä niin mahtavaa itsekin päästä katsomaan kisoja erityisesti ennen kuin monet nykyiset huiput lopettavat (eli Sotsin jälkeen), ehkä sitten ensi vuonna?

   Ja olen samaa mieltä, Brian on kyllä yksi komeimmista miehistä mitä tiedän! :)

   Poista
 3. Olen samaa mieltä kanssanne, Brian on ilo silmälle ja lisäksi omaa loistavan lavakarisman. Ensi vuonna pitää päästä Budapestiin EM-kisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budapestin EM-kisat onkin viimeinen realistinen mahdollisuus nähdä Brian kisailemassa.

   Olen jopa hieman yllättynyt miten paljon Brian-faneja täältä löytyy, mutta toisaalta se ei ole mikään ihme ;) Karisman, taidon ja ulkonäön lisäksi hän on hyvin sympaattinen tyyppi.

   Poista