sunnuntai 27. tammikuuta 2013

EC: Men's and ladies LP

Naisten ja miesten kisassa nähtiin paljon hyviä suorituksia. Miesten puolella Javier Fernandez luisteli huikean ohjelman; miten paljon hän onkaan vuosien saatossa kehittynyt. Kolme upeaa neloista takasi voiton ja sen hän ehdottomasti ansaitsikin! Amodiolle jäi mahdoton tehtävä puolustaa johtopaikkaansa. Hän teki kuitenkin hyvän ohjelman ja sai hopeaa. Pronssille nousi Brezina, joka hänkin sai lähes puhtaan suorituksen. Jouduin katsomaan kisan TV:stä ja oli todella ikävää kuunnella Ylen selostajien Brian Joubertin dissausta. Mies on ilman valmentajaa, ilman kotihallia, ollut sairaana ja esittää ensi kertaa tuomareille uuden ohjelman (jonka lähes itse koreografio) ja kaikki nämä taustatekijät huomioimatta keskitytään vain haukkumaan hänen siirtymiään. Taitoluistelu on paljon muutakin kuin siirtymiä; Brianilla on pitkä ja menestyksekäs ura ja hän on ainoa ns. vanhoista luistelijoista joka pystyy haastamaan uutta polvea. Edes Plushenko ei tähän enää pystynyt. Sen sijaan että oltaisiin voitu keskittyä rauhassa tämän mahtavan urheilijan suoritukseen, jouduin kuuntelemaan neljä ja puoli minuuttia lähes jatkuvaa huomauttelua milloin mistäkin käännöksien puutteesta. COME ON!!! Yritin kuitenkin hammasta purren pysyä positiivisena ja iloita siitä, että Brian on jälleen huipulla. Tuomareilta hän sai esittämisestä huippupisteet eikä suotta! Muutama yhdistelmä lisää ja hän olisi napannut sen pronssin. Onnea kuitenki Brezinalle joka vihdoin sai arvokisamitalin! :)

It was a great competition in both ladies and men's. Javier Ferenandez was on fire! Three beautiful quads and the victory was clear. It was impossible task for Amodio to challenge him, and I guess it showed a little bit in his program. But overall he skated well too and got the silver. Finally Michal Brezina got the medal he has been chasing for so long, the bronze. It was a pity that Brian couldn't get the bronze but after such a difficult season he skated so well and I'm happy to see him on the ice with a smile again! I have to tell you that you are lucky that you don't have to listen to the Finnish TV commentators. They are super annoying and tried to ruin the competition for me by nit picking some of the skaters. I guess those skaters were threat to their own favorites but yeah, SO ANNOYING!!!

Super-Javin upea luistelu:
Javi's amazing free skate:
Kun olin toipunut tuosta kaksi tuntia kestäneestä selostuspiinasta olikin jo naisten vuoro kisailla. Melko tiukille meni Kostnerin voitto, en olisi uskonut että Sotnikova saisi niin hyvät pisteet Burleski-ohjelmastaan. Tuktamishevan hieno vapaaohjelma teki kyllä vaikutuksen, hän, Kostner ja Marchei olivat minulle illan kohokohdat. Vihdoin ja viimein Valentina Marcheikin on nousemassa Euroopan huipulle. Hän onkin tehnyt paljon asian eteen ja muuttanut mm. USA:n jossa treenailee yhdessä Adam Ripponin kanssa. Helgessonit olivat kanssa ihan OK, aika mahtavaa että samasta perheestä kaksi on noin hyviä yksinluistelun puolella. Ruotsi on jo Suomea parempi taitoluistelussa, kuinka tässä näin kävi? Ilmeisesti Juulialta jäi tekemättä lupailtu ritti ja ohjelma meni muutenkin mönkään, ensi vuonna EM-kisoissa onkin sitten enää yksi paikka naisille.

After I had recovered the horror of the Finnish TV commentators it was time for the ladies to step on the ice. I was surprised that Sotnikova got such a good score, I don't think she is that close to Carolina! I was impressed by Kosner's stylish program and also Tuktamisheva and Marchei were the highligts of the day for me. It's so nice to see how Marchei has improved so much during these last couple of seasons. Also, congrats to Sweden you had a good day too! It's super cool that two sisters can be such a great skaters, very rare! The Finnish ladies unfortunately didn't shine. Juulia Turkkila messed up her program and next year we will only have one spot. I really hope Kiira will get better, soon!


5 kommenttia:

 1. Javierin vapaaohjelma oli aivan mahtava ja hän todella ansaitsi voittonsa. Olen todella iloinen Javierin loistavasta luistelusta!

  Minua risoo myös suunnattomasti jatkuva Brianin haukkuminen. Samoin se, että Anuliisa ja Tapio sekoilevat jatkuvasti selostamossa. Joitain luistelijoita (esim. Viktor Pfeifer) Anuliisa ylisti maasta taivaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin ärsyttää se, että joitain luistelijoita haukutaan koko ajan, toisien virheet katsotaan läpi silmien. Esim. naisten puolella piti monta kertaa hokea kuinka Sonia Lafuentte ei hymyillyt ohjelmansa aikana (hui kauheaa!). Niin ei tehnyt myöskään Gosviani, mutta häntä piti ylistää. Mielestäni luistelijoita pitäisi kohdella tasapuolisesti, jos kytätään hymyjä niin sitten niitä voi seurata jokaisen luistelijan kohdalla. A&T ovat haukkuneet Briania koko hänen uransa ajan, heidän mielipiteensä on tullut jo selväksi varmasti kaikille. Onneksi muut ihmiset näkevät hänessä paljon muutakin kuin siirtymien puutteen ;)

   Poista
  2. Tarkoitin siis läpi sormien, en silmien. :D

   Poista
 2. Täysin samaa mieltä, otti päähän kun koko ajan valittivat Brianin "helpoista" siirtymistä, tuskin heidän mielestään ohjelmassa oli mitään hyvää ja pisteetkin olivat aivan liian korkeat, huoh... Mietin, että pitäisi antaa asiasta palautetta Ylelle. Vaikka Javier on ihana ja luisteli hienosti, niin minua alkoi ottamaan hänenkin kohdallaan se päähän, kun vain jatkoivat Brianin dissaamista tyyliin, että Javierilla on paljon vaikemmat ne ja ne kuin Brianilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuo on juuri kaikkein ärsyttävintä että jatketaan dissaamista ja vertaillaan ohjelmaa toisen suorituksen aikana. Kahdessa viime MM-kisassakin piti Patrick Chanin suorituksen aikana hokea tyyliin "katsokaa näitä siirtymiä ja kaarta, tähän ei Brian pysty!" Taidanpa laittaa palautetta Ylelle, että lopettaisivat Brianin piikittelyn ja muutenkin tuomarina leikkimisen, haha (vaikka tuskinpa se auttaa).

   Poista