perjantai 28. joulukuuta 2012

Russian Nationals

Parin viime päivän aikana on Venäjällä kilpailtu mestaruuksista ja valittu samalla joukkue tuleviin arvokisoihin. Miesten puolella Evgeni Plushenko, yllätys yllätys, voitti ja samalla nappasi kymmenennen maansa mestaruuden itselleen. Alla Plushenkon lyhytohjelma, johon sisältyi 4t+2t, 3 axel ja 3 Lz. Ohjelma on koreografialtaan ja musiikiltaan hyvin perinteistä Plushenkoa ja kokonaisuudessaan mies keräsi 265.94 pistettä. Tosin näitä kansallisien kilpailujen pisteitä ei aina kannata ottaa niin vakavasti. Joka tapauksessa Plushenkon suoritus oli niin vahva, että uskon hänen palkintopallisijoitukseensa tulevissa EM-kisoissa.

During the last couple of days there has been the Russian Nationals going on. Evgeni Plushenko won his 10th national championship gold and skated decent programs. Here below is his short program with 4t+2t, 3 a, 3 Lz. The program is classic Plushenko, the music, choreography and everything. His total score was 265.94 and I predict that he will be on the podium at the European championships.
Miesten puolella monet varmasti odottivat Artur Gachinsksin saavan hopeaa tai edes sijoittuvan niin hyvin, että hän pääsisi mukaan EM-joukkueeseen. Näin ei kuitenkaan käynyt. Gachinski kärsii jonkinlaisesta luistimiin liittyvästä jalkavaivasta, jonka takia hän ei voi pitää luistimia kauaa jalassa, vaan hän joutui ottamaan ne heti pois jopa oman ohjelmansa jälkeen. EM-joukkueeseen Plushenko mukana lähteekin miehissä Sergei Voronov, joka sijoittui toiseksi sekä nuori Maksim Kovtun, joka oli vasta viides. Kovtunin valinta ohi pronssia saaneen Konstantin Menshovin on jo nostattanut pienoisen skandaalin ja mm. Maksim Trankov ilmoitti twitterissä tukevansa Menshovia, kuten myös koko Venäjän luistelujoukkue. Trankov myös twiittasi seuraavan englanninkielisen artikkelin aiheesta: http://rt.com/sport/menshov-kovtun-trankov-revolt-009/

In men's field many people probably expected to see Gachinski on the podium or at least be a part of the Russian team in the European Championships. This wasn't the case and Gachincki is currently suffering a some sort of boot problem which makes his leg hurt. The second skater in the men's field was Sergei Voronov and third Konstantin Menshov. But instead of Menshov the third men in the Russian team will be Maksim Kovtun who was fifth. This has caused a small scandal in the skating world and many people have criticized the decision  For example Maxim Trankov has shown his support to Menshov in Twitter and also tweeted this english article about the selection: http://rt.com/sport/menshov-kovtun-trankov-revolt-009/MenshovNaisten puolella voiton vei Elizaveta Tuktamysheva (196.57), joka jopa harkitsi kisoista vetäytymistä, sillä hän on jälleen sairaana. Toiseksi luisteli nuori Elena Radionova ja kolmanneksi Adelina Sotnikova. EM-kisajoukkueeseen valittiin Tuktamysheva, Sotnikova sekä kuudenneksi luistellut Nikol Gosviyani (häntä paremmin sijoittuneet olivat alaikäisiä EM-kisoihin). Tuo Gosviyani on minulle aivan uusi tuttavuus, hän on ilmeisesti 16-vuotias ja ei vielä voittanut mitään merkittävää. Katsoin Gosviyanin vapaaohjelman ja ei se minua varsinaisesti vakuuttanut. Täytyykin hieman ihmetellä miksei Leonovaa otettu mukaan EM-joukkueeseen. EM-joukkue valintoja tehneessä paneelissa oli mukana myös mm. Leonovan valmentaja Nikolai Morozov, joten ehkä edes hän ei enää usko valmennettavaansa? En tiedä mitä Leonovalle on oikein viime kevään jälkeen tapahtunut, hän ei enää vaikuta entiseltänsä. Venäjän mestaruuskisoissa hän oli nyt siis seitsemäs.

In ladies' field the winner was Elizaveta Tuktamysheva (196.57) although she was a little bit sick and it was uncertain if she would even skate the long program.The young Elena Radionova was second and Adelina Sotnikova was third. The European team will consist of Tuktamysheva, Sotnikova and Nikol Gosviyani. The latter skater is a total unknown for me, but she seems to be 16 years old. I watched her free skate and I have to wonder why they couldn't chose Leonova instead of her? And what is going on with Leonova, she was seventh and this whole season has been very bad for her. I wonder what has happened after last spring?

Jäätanssin puolella ei tapahtunut mitään dramaattista ja kilpalun voittivat Bobrova/Soloviev (174.72), toisena Ilinykh/Katsalapov (171.67) ja kolmantena Riazanova/Tkachenko (163.87). Tämä kolmikko lähtee myös EM-kisoihin. Pariluistelussa sekä V/T että K/S luistelivat suht puhtaasti, voiton vei kuitenkin V/T. Näiden kahden parin lisäksi mukaan lähtee tietenkin Bazarova/Larionov, jotka eivät olleet mukana näissä kansallisissa kisoissa.

In ice dance, there wasn't any drama and the victory went to Bobrova/Soloviev. With them to the Europeans will go Ilinykh/Katsalapov and Riazanova/Tkachenko. In pairs both of the top pairs (V/T and K/S) were skating quite nicely and with them to the Europeans will go Bazarova/Larionov, who didn't participate to this competition.

4 kommenttia:

 1. Leonovan putoaminen EM-kisoista oli kieltämättä yllättävää. Viime kauden jälkeen oli odotettavissa, että Makarova ei enää tänä vuonna mahdu joukkueseen, mutta Leonovan putoaminen oli kyllä yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hän pääsee mukaan MM-kisajoukkueeseen? Olisi aika karua, jos Leonovan kausi loppuisi tähän, mutta toisaalta tuskin hän nykyisellä kunnollaan pääsisi edes lähelle arvokisamitaleita.

   Poista
 2. Kilpailiko Lipnitskaya?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kilpaillut, hän on yhä loukkaantuneena.

   Poista