tiistai 4. joulukuuta 2012

GP Final: Men's preview

Miesten finaalissa kohtaavat neljä japanilaista, yksi eurooppalainen sekä yksi kanadalainen. Kukapa olisi muutama vuosi sitten vielä uskonut, että Eurooppaa edustaisi espanjalainen luistelija!

In men's final we will see four Japanese, one European and one Canadian. And who would have believed  couple of years ago that the only man representing Europe would be Spanish!

Patrick Chan, Canada

Chanin kausi alkoi hapuillen, mutta hän on hiljalleen noussut takaisin sille tasolle, jolla hänet on totuttu näkemään. Kaksi neloishyppyä vapaaohjelmassa, yksi lyhytohjelmassa ja huipputason taidot komponenttipuolella takaanevat Chanille palkintosijan. Lyhytohjelmataistosta Hanyun kanssa tulee hyvin tasainen, mutta vapaaohjelmassa luulen Chanin vievän koko finaalin voiton.

Chan didn't have a perfect start for the season but he has slowly rise back to the level he was before. Two quads in the free program and one in the short plus great PCS will guarantee a podium placement for him. The short program will be extremely thigh with Hanyu, but I think Chan will win the free program and the final overall.


Yuzuru Hanyu, Japan

Hanyu on rikkonut tällä kaudella maailmanennätyspisteet lyhytohjelmallaan jo kahdesti. Tekeekö hän uuden ennätyksen vielä GP finaalissakin? Teknisesti hän vaikuttaa hyvin varmalta, ehkä varmimmilta miesluistelijalta tällä hetkellä. Hänellä on kuitenkin taipumus hyytyä pahasti loppuohjelmassaan ja erityisesti tämä näkyy vapaassa. Siksi luulenkin, että Hanyu tulee saamaan hopeaa näissä kisoissa.

Hanyu has broken the world record with his new short program twice during this season. Will he do so in the final also? Technically he seems to a very secure skater, he has no big problems with any of his jumps. But he has a tendency to get very exhausted by the end of his programs and this will particularly show in his free skate. That's why my prediction is silver. 


Daisuke Takahashi, Japan

Haluaisin nähdä Takahashin palkintopallilla, mutta en ole kovin varma siitä, toteutuuko se. Takahashin ohjelmat eivät mielestäni ole tällä kaudella niin hyvät kuin aiemmin ja hänellä on ollut hyppyjen kanssa ongelmia. Kun muut tekevät kaksi neloishyppyä puhtaasti, Daisuke tekee vapaaohjelmassaan yleensä yhden, joka tulee kahdelle jalalle tai vajaaksi. Takahashi on toisaalta kokenut kilpailija, joten se voi olla yksi hänen valteistaan tässä jännittävässä finaalissa.

I would really like to see Taka on the podium but I am not very sure if that will happen. I don't think his programs are as good as on previous seasons and he has had some difficulties with the jumps. While the others do already two clean quads, Daisuke normally does only one and not very cleanly. On the other hand, he is an experienced competitor so maybe that will be his benefit in this exciting final.


Takahiko Kozuka, Japan

Kozuka voisi hyvinkin ottaa pronssia tässä kisassa. Hänellä on myös hyvä hyppyvarmuus, mutta nuo osa-aluepisteet jäävät jälkeen edellä mainituista luistelijoista. Jos kuitenkin muiden hermot pettävät, Kozuka voi päästä mitaleille.

Kozuka could be a possible bronze medalist here. He is also very strong technically but his PSC are lower than the skaters already mentioned. But if the others do mistakes, he can get a medal.

Javier Fernandez, SpainJavier Fernandez on kehittynyt huimasti viime vuosina ja nyt siis parhaana eurooppalaisena finaalissa. Fernedezin kisahermot ovat pettäneet tiukoissa paikoissa aiemmin, saa nähdä miten käy nyt. Varmasti NHK Trophyn vapaaohjelma vielä kummittelee mielessä ja toisaalta hänellä olisi nyt revanssin paikka. Jos mies onnistuu täydellisesti niin mitali pitäisi tulla, hopeaa tai pronssia.

Javier Fernandez is the best European right now. Previously he hasn't been successful in though competition (for example the Europeans last season), so we will see what happens now. Surely the free program he messed in NHK Trophy is still bothering him, so maybe will get his chance to show his best skate here. If he skates perfectly, a medal is certain.


Tatsuki Machida, Japan


Machida oli minulle aiemmin täysin tuntematon luistelija, mutta tällä kaudella hän GP-kisojen myötä nousi varmasti monen muunkin tietoisuuteen. Japanin taso on niin kova, että tällaisetkin lahjakkuudet voivat jäädä täysin pimentoon. Joka tapauksessa uskon, että Machida jää finaalin häntäpäähän, vielä ei kuitenkaan osa-alueet nouse muiden finalistien tasolle ja muutenkin hänestä puuttuu vielä se jokin.

I had never heard of Machida before the GP season and I believe many others got to know him during this season only. The level of Japanese figure skating is so high that even skaters like Machida can be left out of lime light. In the final, I think he will place in the last places, his PCS aren't as high as the rest of the skaters and maybe he still lacks a little bit of that something.


2 kommenttia:

  1. On kyllä tosi jännittävä miesten finaali, ei voi olla varma, että Chan voittaa. Pidän kaikista näistä luistelijoista, ja Javierille toivon ehjiä suorituksia ja hyvää fiilistä lähteä EM-mitalia voittamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kiva että pitkästä aikaa voittaja ei välttämättä ole Chan, se lisää jännitystä entisestään! Onnistuminen täällä lisäisi varmasti myös Javierin luottamusta, kun hän todennäköisesti EM-kisoissa kohtaa Plushenkon.

      Poista