sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Finnish Nationals part 2

Kiira Korpi voitti odotetusti SM-kultaa pistein 170,05, vaikka hänen ohjelmansa ei hyppyjen osalta onnistunutkaan. Vasta ohjelman loppua kohden hän sai hypyt jotenkuten kulkemaan. Selkeällä erolla muihin myös Turkkila otti hopeaa. Kolmanneksi ylsi Alisa Mikonsaari, joka on valinnut saman musiikin kuin Turkkila, ja erityisesti esiintymispuolessa tuo ero tulee selkeästi esiin.

Kiira Korpi won expectantly gold today in Finnish Nationals with a total score of 170,05. Her free skate was quite a disaster, she had troubles in most of her jumps. Later she told to the journalists that she needs some rest already after a busy season and she had difficulties to find a competitive mood for the competition. Juulia Turkkila was second and didn't skate perfectly either. Technically in the free skate the best skater was Alisa Mikonsaari, who ended up third.

Miesten puolella ehdin jo pettyä, ettei Valtter Virtanen tehnyt neloishyppyä tai edes kolmoisaxelia, mutta sitten selvisi, että hänellä on nilvelsiteet katki vasemmasta nilkasta! Siihen nähden ihan ok luistelu, mutta toivottavasti jalka tulee pian kuntoon. Yleisesti ottaen toivoisin, että miesten sarjassa olisi enemmän luistelijoita, junnupuolellakin heitä on vain neljä! Se ei ole mitenkään laaja pohja, varsinkin kun osa lopettaa muutenkin. Eipä myöskään jäätanssin puolella ole hurraamista. Vain yksi noviisipari ja juinioripari tulossa! Minusta myös nykyisten sennujäätanssijoiden pitäisi kehittyä paljon nopeammin, jos he mielivät esim EM-tasolla kympin joukkoon vielä jossain vaiheessa. Kaikki tulevaisuuden menestys luistelun saralla näyttää olevan jatkossakin vain naisissa, junioritytöt ovat onneksi kovatasoisia ja toivon että sieltä useampikin tulee nousemaan tulevaisuudessa kansainväliselle tasolle senioreissa! Mutta täytyy ihmetellä, miten paljon lajia täällä harrastetaan ja silti SM-kisoihin saadaan näin vähän osallistujia, jäätansissa, pojissa ja pariluistelusta puhumattakaan...


5 kommenttia:

 1. Mikä on Juulian kolmoisritin tilanne, onko hän tehnyt sitä kertaakaan kilpailusuorituksessa? Tälle kaudelle ohjelmistoon piti kai tulla myös kolmoisflip, mutta sitäkään ei nyt ole ohjelmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan se Sportmagasinet-ohjelmassa kun näytettiin Juulian treenaavan tuota rittiä? Onnistumisprosentti ei ainakaan niissä treeneissä ollut kovin suuri, joten siinä varmaan syy miksi ei noita hyppyjä kisoissa tee.

   Poista
 2. Itse ihmettelin puolestaan Kiiran ohjelmasta puuttuvia kolmoisflippiä ja -lutzia. Olin luullut, että ne on otettu tällä kaudella jo vakioiksi ohjelmaan ja mielestäni olen sellaisen ohjelman Kiiralta nähnytkin. Vai onko helpottanut hyppynsä SM -kisoihin, kun helpommallakin ohjelmalla voittaa. En tiedä, miten elementtilistat kauden aikana muuttuvat, onko kovin yleistä vaihtaa niitä kisoittain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiira varmaan helpotti koko ohjelmansa näihin kisoihin. Onhan se aika ymmärrettävää, että varsinkin GP-finaalin jälkeen palautuminen on jäänyt vähäiseksi ja tiesi varmaan saavansa kultaa minkälaisella ohjelmalla tahansa. On suhteellisen yleistä tehdä eri hyppyjä eri kisoissa ja jotkut luistelijat päättävät vasta kisapäivänä, minkä hypyn tekevät, riippuen siitä miten ne menevät viime hetken harjoituksissa.

   Poista
 3. Kiira teki sekä kolmoislutzin että flipin Moskovan GP-kisassa. Tuo SM-vappis oli väsyneen luistelijan suoritus.

  Muuten samaa mieltä Sequins On Icen kanssa, muut lajit kuin naiset tuntuvat aika näivettyneiltä. Olisipa mahtavaa nähdä vielä joskus suomalainen pariluistelupari!

  VastaaPoista