sunnuntai 10. helmikuuta 2013

My Art on Ice review

Eilen olin siis Hartwall Areenalla Art on Icessä ja tässä hieman ajatuksiani siitä. Ensinnäkin show pääsi alkamaan vähän myöhässä. Ihmiset joutuivat odottelemaan sisäänpääsyä katsomoon käytävän puolella vielä pari minuuttia ennen kun show:n piti alkaa; Leona Lewis teki yhä sound checkiä. Ilmeisesti aikataulun kanssa oli tullut vähän liian kiire, koska kiertua saapui vasta samana päivänä Sveitsistä.

Kun vihdoin olimme sulloutuneet katsomoon pääsi show starttaamaan. Alun esitykset menivät minulta vähän ohi, oli jotenkin vaikea päästä gaalatunnelmaan. Pidän enemmän kisojen katsomisesta, koska silloin luistelijat todella näyttävät parastaan ja jokaisen elementin onnistumisella on merkitys. Lisäksi tunnelma katsomossa on aivan erilainen ja jännitys valtaa koko hallin. Kisaohjelmat ovat myös usein jopa taiteellisempia kuin gaalanumerot, ainakin joidenkin luistelijoiden kohdalla. Kaikki kuitenkin muuttui kun V&T liukuivat jäälle.

Yesterday I was watching Art On Ice in Helsinki and here are some of my impressions of it. First of all, the show started a bit late, they were still doing sound check and people had to wait outside the rink. People were getting a bit impatient but finally, two minutes before the showtime, they finally opened the doors. I guess the time schedule was a bit too tight, the tour arrived from Switzerland on the same day.

So, after we had pushed and shoved our way to the audience, the show started. I have to admit I didn't get into a gala mood at the beginning. I prefer competitions because that's when you see the skaters doing their utmost and trying really difficult elements. And some of the skaters even have more artistic competition programs than gala programs. But everything changed when V&T started their program.

the videos are not mine, btw


Volosozhar/Trankovin ensimmäinen gaalaohjelma sellojen säestyksellä oli minulle se, josta koko show varsinaisesti alkoi. Heidän ohjelmansa oli niin kaunis, että oikeasti olin lopussa aivan liikuttunut! Lisäksi heidän heitto ohjelman alussa oli aivan huippukorkea. Meidän katsomolohkossa kaikki lähes sanoivat wow, hui tai jotain vastaavaa. Itsekin taisin ääneen sanoa OHO, se oli vaan niin korkea, että ihan säpsähti.

Florent Amodio sai yleisöltä ehkä suurimmat suosionosoitukset. Hänellä näytti olevan eniten faneja katsomossa ja koko areena taputti rytmikkäästi läpi hänen molempien ohjelmien. Amodion Che Chere Che-ohjelma oli myös minun yksi suosikeistani. Amodio saa yleisön todella hyvin syttymään ja hän on todella viihdyttävä, varsinainen showmies! Ja lensihän se paitakin sieltä sitten pois ;) Amodio tuli korvaamaan Plushenkoa, en tiedä millaiset ohjelmat Plushyn oli tarkoitus esittää, mutta ilman Amodiota gaalasta olisi jäänyt puuttumaan se väriläiskä ja ilopilleri; sellainen ohjelma joka saa yleisön innostumaan!

Volosozhar & Trankov's beautiful program with Two Cello's was the one that started the whole show to me. I was almost in tears at the end of it. Their first throw was also unbelievable, it made the audience gasp! I also said out loud "WOW", it was just so high and sudden!

Florent Amodio made the audience wild. He had many fans here and I really liked his Che Chere Che program too. And yes, he did throw his shirt off ;) He skated two programs and the audience really cheered and clapped with the music the whole time. He is a true showman! Amodio came to replace Plushenko, I don't know what kind of programs Plushenko was planning to do, but without Amodio the show would have missed some energy and colour. And that kind of program that lights up the whole arena. 

Yksi illan huippukohdista oli myös Lambielin yhdessä Leona Lewisin kanssa esittämä Run. Pidin tästä enemmän kuin Lambielin toisesta ohjelmasta Pain It Blackistä. Leona Lewis lauloi muuten todella hyvin, harvoin kuulee livenä yhtä puhdasta laulua. Lisäksi hänen kaikki biisinsä sopivat hyvin luisteluesitysten taustalle ja nosti ne vielä tasoa ylemmäs. Esim. Arakawa esitti todella kauniin ja tyylikkään ohjelman Leonan musiikkiin. Myös Savhencko ja Szolkowy luistelivat teknisesti todella vaativan ohjelman Leonan biisiin. Olen tottunut näkemään S/S:n teknisenä parina, mutta tässä ohjelmassa he myös loistivat tulkinnassa, todella hieno ohjelma myös heiltä. Kaiken kaikkiaan Leona oli nappivalinta pääartistiksi!

Lambiel on yksi niistä harvoista luistelijoista, jotka oikeasti hyödyntävät gaalaesitysten mahdollisuutta luistella ilman sääntöjä. Hän ei tyydy vain heittämään helpon hypyn ja pari piruettia, vaan hänen ohjelmansa ovat aina huippuunsa koreografioituja ja sisältävät paljon pieniä ja uusia koreografisia yksityiskohtia. Juuri sellaisia, joita ei kilpaohjelmissa näy, koska niistä ei saa pisteitä, mutta ne näyttävät jäällä todella hyviltä. Esim. tuossa Runissa se taaksepäin tehty hyppyaskel oli sellainen pikku juttu. Lambielin luistelussa yhdistyvät luistelu, tanssillisuus ja baletti, hänen taiteellinen luistelutyylinsä on ehdottomasti maailman parhaimmistoa. Olikin ihanaa nähdä Lambiel vihdoin livenä!

Lambiel's Run was also one of the highlights for me. I have to say Leona Lewis is an amazing singer, she has a great live voice, it sounds perfect. Also her music suits well to skating. All of her songs added an extra sparkle to the performances. Arakawa skated a beautiful and stylish program "A Moment Like This" and also Savchenko & Szolkowy shined artistically in Happy. They had also wonderful throws in their programs. All in all Leona was a great choice for a headliner!

Back to Lambiel, he is one of those few skaters who actually use the possibility to skate without rules in gala programs. He never just do an easy jump and a couple of spins, but his programs have always an excellent and well thought choreography. They are full of little details and moves that you never see in competitive programs. He always brings something new. Plus to that, he combines skating, dance and ballet in such a way that he is a unique artistic on the ice. I really enjoyed finally seeing him live!

Mitä jäin kaipaamaan? Jäätanssiparia ja jonkinlaista käsiohjelmaa tai luistelijoiden parempaa esittelyä. Veikkaampa että monelta meni osa luistelijoita kokonaan ohi, sillä joka ohjelman kohdalla heitä ei esitelty ollenkaan. Osa ympärillä istuvistani ei tunnistanut edes Kiiraa ennen kuin hänet esiteltiin ohjelman lopuksi. Ympäriltä kuului "Olikse Kiira" ja tietysti sitten havahduttiin myös voimistamaan taputuksia, hahaa. Kiiran luistelu näytti muuten ihan hyvältä, eli vammasta on ilmeisesti toivuttu. Hän teki ohjelmassaan kaksi axelia, en tiedä pystyyköhän vielä tekemään kärkihyppyjä vai olivatko axelit ns. varma valinta. Kaiken kaikkiaan show oli hieno ja pidin siitä paljon.

What was I missing? I would have liked to see some ice dance, too. And the skaters could have been presented better. I think most of the audience had no idea who the skaters were because there were no hand program and sometimes they didn't even present them at all. Some people around me didn't even recognize Kiira until she was presented after her skate. I heard a couple of "oh, that was Kiira" sentences :D I think her skating looked good btw, I think she has recovered well. Although she did only axels in her gala number, so I am not quite sure if she can do toe pick jumps, yet. All in all it was a great show and I liked it a lot.

4 kommenttia:

 1. Mielestäni Volosozhar/Trankovin ensimmäinen ohjelma oli todella kaunis ja illan parasta antia.

  Kirjan kanssa heilunut ukko oli rasittava enkä ymmärrä, miten hänen juttunsa liittyivät ohjelmaan. Mieluummin olisi kuullut kunnon esittelyt luistelijoista. Kaikki yleisöstä eivät välttämättä tiedä, kenestä on kyse, joten esittely olisi ollut paikallaan. Ukko pois ja luistelijoiden esittelyt tilalle.

  Florent Amodio on kyllä hyvä gaalaluistelija, hän saa yleisön mukaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minultakin meni ohi sen ukon jorinat, en jaksanut edes keskittyä niihin. Olen samaa mieltä, että kunnon esittelyt luistelijoille mielummin kun jotain mukahauskaa välispiikkiä.

   Poista
 2. Joo, gaalassa oltiin täälläkin. Tosin mun mielestä ne välispiikit oli ihan hauskoja ja niillä yritettiin selvästi tehdä showsta kokonaisuus, joka soljuu vähän tarinanomaisesti eteenpäin. No, se ei kyllä ihan onnistunut, vaan spiikit ja se kirja ja tarina ei aina oikein kohdanneet.

  Se mikä minua ja kaveriani illassa ihmetytti, oli kuitenkin se alku, joka oli siis tarkoitettu vain hallissa olleille, eikä välitetty kotikatsomoihin. Siis mikä sen tarkoitus oli? Se oli jotenkin ihan irrallinen koko muusta showsta ja ilta alkoi todenteolla vasta kun tv-lähetys alkoi. Esimerkiksi Sotnikovan (sinänsä ihan hienon) esityksen aikana olin nukahtaa ja ajattelin jo että tästä tuli aika turha reissu jos koko loppushow on tällaista sirklausta ja ojentelua...

  Mutta loppua kohti parani ihan oleellisesti! V/T ensimmäinen ohjelma oli aivan ihana ja juurikin se heitto aivan mahtava! Ukkeli lupasi että tulevat ensi vuonna uudestaan, saa nähdä oliko vain heitto (heh heh) vai tuletko oikeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se alku oli jotenkin kankea. Minäkään en päässyt siihen Sotnikovan esitykseen mukaan ja samaa pelkäsin, että jääkö tämä show näin laimeaksi. Ehkä olisi pitänyt laittaa Amodio aloittajaksi ;)

   Luulen että tulevat ensi vuonna uudestaan, ainakin niin kirjoittivat Art on Icen facebook-sivuilla. Ja olihan halli lähes täynnä, joten varmaan nähdään show myös ensi vuonna!:D

   Poista