lauantai 23. helmikuuta 2013

Leonova to the Worlds

Alena Leonova voitti Venäjällä pidetyn pienen kansallisen kisan pistein 171.99, jonka johdosta hänet nimettiin mukaan maansa MM-joukkueeseen. Mukana noissa kisoissa ei ollut mitään huppunimiä, vaan suurin haastaja Leonovalle oli EM-kisoissakin mukana ollut Nikol Gosviani, joka luisteli kolmanneksi. Alla on Leonovan vapaaohjelma, hän on näköjään palannut takaisin viimekauden ohjelmaansa. Muistan kun hän esitti tuon ohjelman MM-kisoissa, silloin hän eläytyi ohjelmaan hyvin, mutta nykyinen esiintyminen on kuin varjo siitä. Mielestäni Leonovan luistelu ei vieläkään näytä vahvalta. Keskittyminen hyppyihin kestää kauan ja monien niiden alastulo on epävarma. Leonovan mahtuminen kympin joukkoon MM-kisoissa vaikuttaakin melko epätodennäköiseltä. Ja hän siis on hallitseva MM-hopeamitalisti! Näin nopeasti huipulta voi siis tipahtaa, olisi mielenkiintoista lukea joku Leonovan haastattelu, jossa hän kertoisi mitä oikein hänen tekniikalleen ja koko iloiselle luistelutyylilleen on tapahtunut tämän kauden aikana. Kaiken lisäksi Venäjältä on tulossa lisää nuoria luistelijoita, joten Kanadan MM-kisat voivat jäädä Leonovan viimeisiksi arvokisoiksi.
Alena Leonova won a competition called Cup of Russia and that's why she has been named as the third Russian lady in their world team. Her total score was 171.99 and above you can see her free program which seems to be her old one. I am not totally impressed by her skating, it's going to be tough for her to even place in top 10 at Worlds, I predict. I think her jumping technique is still quite weak. She seems to concentrate so long on her jumps and the landings are so-so. It is quite unbelievable that she is the reigning World silver medalist. So fast you can loose your crown in this sport! It is even possible that the Worlds in Canada could be her last ones, the young upcoming Russian ladies are so good, she needs to get her technique and spark back in order to fight her status.

4 kommenttia:

 1. Leonova on vaikuttanut jotenkin täysin alistuneelta tällä kaudella. Voisiko nuorten kilpasisarten mukaantulo olla aiheuttanut liian kovia paineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Venäjällä varmaan on kaikilla naisilla aikamoiset paineet, sillä hyviä luistelijoita on niin paljon ja uusia tulossa joka vuosi.

   Poista
 2. Leonova on kyllä jotenkin hyvin jännittyneen ja pelokkaan oloinen, kun luistelee ja sitä esittämistä en minä ainakaan hirveästi huomannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kun on noin vahva musiikki taustalla niin tuo valju esiintyminen korostuu.

   Poista