keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kiira Korpi out of Worlds - again!

Kiira Korpi ilmoitti tänään joutuvansa jättämään väliin MM-kisat yhä vaivaavan akillesjänteen takia. MTV3:n haastattelussa Kiira kertoo ajatuksistaan vaivaan liittyen. Nämä ovat jo toiset peräkkäiset MM-kisat, jotka Kiira joutuu skippamaan jalkavaivojen takia. Kiiran tilalle lähtee Juulia Turkkila, jonka tulisi luistella kympin joukkoon, jotta Suomi saisi kaksi Olympiapaikkaa ensi vuodeksi. Tämä on kyllä erittäin epätodennäköistä ja voi jopa olla, että Kiira joutuu kisailemaan syksyllä Nebelhorn Trophyssä, jossa ratkaistaan loput kisapaikat, jos Juulia ei yllä noin 24 parhaan joukkoon.

Onpa muuten kummallista, että sekä Kiiralla ja Lauralla on näin samantyyppiset vammat. Voiko se olla pelkästään sattumaa vai onko kyseessä esim. joku harjoittelutyyli? Itselleni ei tule mieleen oikein ketään muita luistelijoita, joilla olisi ollut jalassa tällaisia hermo/tulehdusvammoja. Ne vaikuttavat hyvin vaikeasti paranevilta, joten täytyy vain toivoa, että Kiira saisi jalan kuntoon ennen olympialaisia tai ylipäänsä pystyisi yhä palaamaan kilpajäille :(
Kiira Korpi announced today that she can't compete at Worlds because her achilles tendon still causes troubles. I have translated you her Finnish interview about the subject.

- It's a great pity. This annoys me quite a lot, but this was the only reasonable solution at this point. 
The injury started to show symptoms again when Korpi increased her practice amount to the normal level. There are only three weeks to the Worlds - that's too little.
-We haven't yet done a detailed plan on how to proceed with the recovering, but there will be some intensive recovering exercises. Hopefully I don't need to be away from the ice too long and I could start planning the next season's programs and think about the Olympic season.
- These are that kind of injuries which show how demanding this sport is. As soon as you're over 20, the body starts to struggle, the 24 year-old Korpi said.
Korpi has focused her thoughts now on Sochi, but before that she needs to get over the injury, also mentally.
- These are never easy things and I need a lot support from people around me - you could not cope with this alone. Sport is a big part of my life and because I don't have many competitive years left, I would like to show some good results. But I try to think that this can also have a meaning in future. Not only this is good lesson for my upcoming sports career, but it also helps to deal with this kind of disappointments in the my future life, too.
-I don't need to think about the end of my career because I know I have still chances to the top. I just need patiently go on this road.

4 kommenttia:

 1. Voi ei, todella harmi. Kiiralla on ihanat ohjelmat ja alkukausi sujui niin hyvin. Toivottavasti Kiira vielä toipuu kilpailukuntoon!

  VastaaPoista
 2. Urheilijan psyykelle tämä on todella kuormittavaa. Onneksi on hyvät taustajoukot, kuten Kiira itsekin sanoo. On hurjaa ajatella, että Korven ikä saattaa estää toipumisen tai hidastaa sitä, kun 24-vuotias ei ole vielä millään muulla tavalla vanha, mutta Kiira on kilpaillut huipputasolla jo 8-9 kautta, ja se on pitkä aika.

  VastaaPoista
 3. Kannattaisikohan Kiiran jättää väliin syksyn kisat ja keskittyä vain Em-kisoihin ja Olympialaisiin, jotta jalka ei alkaisi rasittua jo alkukaudesta? Toivottavasti kaikki menee hyvin ja hän pystyy yhä palaamaan.

  VastaaPoista
 4. En usko että kiira enää palaa huipulle, aina kuitenkin voi toivoa.

  VastaaPoista