keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Yuzuru Hanyu documentary

Yuzuru Hanyusta on tehty japanilainen dokumentti (englanninkieliset tekstitykset saa näkyviin "captions"-kohdasta), jossa seurataan hänen harjoitteluaan ja kilpailemista Brian Orserin valmennettavana. Hanyu itse rakastaa hyppäämistä, mutta Orser halusi keskittyä parantamaan hänen perusluisteluaan. Dokumentissa näkyy mielenkiintoisia harjoituksia luistelutekniikan parantamiseksi (ja bongasin sieltä myös Javier Fernandezin ja Beata Pappin). Hieman ristiriitaisin ajatuksin katselin Hanyun aamukahden (kyllä, aamuKAHDEN) neloishyppyharjoituksia. Tuollaisella harjoitustyylillä varmaan tulee loukkaantumisia ennen pitkään. Joka tapauksessa on mielenkiintoista seurata eliittiluistelijoiden harkkoja ja kurkistaa sinne kulissien taakse. Jälleen kerran näkee kuinka paljon uhrautumista ja omistautumista lajille huipulle pääseminen vaatii.

The life of Yuzuru Hanyu has been followed in this Japanese documentary (you can choose English subtitles, yay!) which is super interesting. Hanyu loves jumping but his coach Brian Orser wanted to focus on his skating skills first. We can see his training and life in Canada. I was a little bit scared to watch his 2 am (!!) quad practices, if he continues like that he might en up with an injury eventually! Anyways, it is always very interesting to see how the elite skaters train and live. It really doesn't seem to be the easiest kind of life!


5 kommenttia:

 1. Nyt kyllä ihan aiheeseen liittymätön kysymys...
  Nyt viimeisimmissä Four continents-kisoissa Tessa ja Scott joutuivat keskeyttämään vapaaohjelman, mutta jatkoivat sitten. Vähentääkö keskeytyminen pisteitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olisi kai pitänyt vähentää yksi piste, mutta tuomarit eivät kuitenkaan tehneet. Monet ovat sitä ihmetelleet, että miksi ei vähennetty.

   Poista
 2. Minustakin tuntuu aika hurjalta tuo harjoittelu kahdelta aamulla, uskon kyllä loukkaantumisen kun on niin väsynyt/ei jaksa keskittyä takia tai sitten kenties rasitusvamma, jos noin paljon harjoittelee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan Japanissa niin täyttä kaikki jäävuorot, että jos haluaa harjoitella yksin niin pitää mennä jäälle yöllä? En oikein keksi muuta selitystä tuolle kellonajalle. Sitten vielä tuo harjoittelutyyli, että väkisin yritetään vaikka huomaa että ei se nyt vaan onnistu. Onneksi Kanadassa Orser varmaan vähän suitsii Hanyuta.

   Poista
  2. Niin, ehkä se sitten on niin, koska ei tolle kyllä muuta selitystä löydy..

   Poista