lauantai 23. marraskuuta 2013

Rostelecom Cup afterthoughts

Venäjän GP-kisasta ei muodostunut mitään GP-sarjan loppuhuipennusta. Päinvastoin, se oli ehkä tylsin kaikista GP-kisoista ja loppujen lopuksi päädyin katsomaan vain naisten ja jäätanssin kisat. Miesten kisa jäi katsomatta koska osallistujaluettelossa ei ollut ketään kiinnostavaa nimeä. Machida ei kuulu japanilaisista suosikkeiheni, vaikka taitava luistelija onkin. Kovtun ei myöskään herätä minussa mitään innostusta, joten kun Plushenko ja Joubert jäivät harmikseni kisasta pois, niin samalla kiinnostukseni lässähti.

Naisten kisassa Lipnitskaya sai luistella ennakkosuosikin paineilla ja vielä kotiyleisön edessä. Vapaaohjelmassa tämä näkyi hapuiluna ja useat hypyt joko helpottuivat tai jäivät mataliksi. Kuitenkin hän onnistui voittamaan mittelön Kostnerin jäädessä toiseksi. Kostnerin ohjelmat ei vieläkään vakuuttaneet minua, varsinkin vapaaohjelma vaikuttaa tyhjältä ja laimealta. Hän pystyisi varmasti parempaankin, en tiedä miksi hän on päätynyt nykyiseen vapaaohjelmaansa, uusi pukukaan ei sitä pelastanut.

Jäätanssissa Bobrova/Soloviev olivat myös vetäneet uudet asut päälleen, mutta nekään eivät heidän hämmentävää vapaatanssiaan auttaneet, ehkä jopa päinvastoin. Luin twitteristä, että he esittävät ohjelmassa lintuja, mutta en tiedä oliko se vitsi? En tiedä mitä he ohjelmassaan esittävät ja miksi Bobrovalla oli tuollainen sotamaalaus kasvoillaan? Taas kerran heidän ohjelmaansa sisältyi kaatuminen, mikä on kuitenkin aika harvinaista jäätanssissa. Luulenpa että Ilinykh ja Katsalapov ovat sittenkin menossa vielä Bobrova/Solovievin ohi Venäjän ykkösiksi, heillä on tällä kaudella paremmat ohjelmat ja ehkä Morozovin vaikutusvaltakin siihen auttanee. Sitten he voisivat tuon Sochin pronssimitalinkin napata. Wiever & Poje ovat ihastuttava pari, jotka aina tanssivat tunteella. En kuitenkaan usko, että kolmea Pohjois-Amerikkalaista paria nähtäisiin Sochin palkinnoilla, joten siinä mielessä toivon heidän jatkavan uraansa vielä monta vuotta, koska arvokisamitaleille heillä on vielä tulevaisuudessa hyvät mahdollisuudet. Pelkästään jo tämänkin jäätanssikisan arvostelu herätti keskustelua ja jopa Jeffrey Buttle hermostui twitterissä tuomaroinnista. Joten olen jo aika varma siitä, että pronssi Sochissa tulee menemään jommalle kummalle venäläiselle parille.

8 kommenttia:

 1. Onko sinulla tietoa, miksi Brian jäi kisasta pois? Toivottavasti ei ole loukkaantumisesta kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brian joutui jäämään pois tästäkin kisasta koska Ranskan taitoluisteluliitto niin päätti. Brian jättäytyi alkusyksystä pois French Masters-kisasta, koska ei mielestään ollut vielä valmis niihin. Tästähän liitto ja sen puheenjohtaja Gailhaguet suuttuivat ja rangaistuksena Brian ei saanut osallistua Skate Americaan ja nyt ei myöskään näihin kisoihin. Toki heillä on feikatut lääketieteelliset selitykset ISU:lle. Skate American selitys oli flunssa ja tämän kisan selitys oli selkäkipu, jonka vuoksi Brian ei voisi tehdä piruetteja. Viime viikonloppuna Brian esiintyi kotikylänsä jäähallin avajaisissa ja piruetit sujuivat siellä vallan mainiosti. On tosi ärsyttävää että Brianin viimeinen kausi menee näin totaalisesti pieleen. Hänellä on muuten ollut aikaa tehdä uusi vapaaohjelmakin, Aranjuez. Brianin kauden ensimmäinen kilpailu on NRW Trophy ensi viikonloppuna ja odotan innolla hänen uusia ohjelmiaan!!

   Poista
 2. Jo on törkeä veto Ranskan taitoluisteluliitolta! En voi ymmärtää!

  VastaaPoista
 3. Weaver/Poje ovat todella ihastuttava pari!! Mielestäni tämä pari menee ilmaisussaan Davis/Whiten edelle. Charlie White on tulkinnassaan aika tasapaksu kun vertaa Pojeen, Charliella aina sama ilme päällä. Tietenkin teknisesti ovat vielä hiukan jäljessa kahta kärkiparia. En voi käsittää CoR tuomarointia etenkään jäätanssin lyhytohjelmassa. Oli niin korruption makua että.

  Naisten kisa oli pettymys. Kostner oli vähän plaah ja Julia teki yllättäviä mokia. Jos mokat menivät jännityksen piikkiin niin miten mahtaa käydä Sochissa,missä paineet ovat moninkertaiset. Oli kiva nähdä Mirain onnistuvan kerrankin, mutta hänen esiintymisensä jätti silti kylmäksi sillä tulkinnallisesti hänen ohjelmansa olivat kovin vaisut. En voi ymmärtää miten noin kokenut luistelija ei kykene lähes lainkaan tuomaan tulkintaa esiin ohjelmissaan. Yleensähän luistelijan ilmaisullinen puoli paranee iän myötä, mutta Mirailla tuntuu tämä menevän toisin päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Poje on hyvä tulkitsija joka uskaltaa myös eläytyä rooleihin, enemmän kuin mm. White ja Bourzat. Luulen, että he tulevat vielä tekemään hienoja ohjelmia tulevaisuudessa!
   Voi olla että kokemus on Sochissa valttia, koska paineet ovat olympialaisissa tavallista kovemmat. Saa nähdä miten esim. Sotnikovan hermot niissä pitävät.

   Poista
  2. Totta, olin jo aivan unohtanut Sotnikovan. En jaksa uskoa että hän onnistuisi Sochissa, Adelinalla on niin monesti hermot pettäneet kotiyleisön edessä. Suloinen tyttö kyllä!

   Poista
 4. B/S jätti minutkin kylmäksi oudoilla ohjelmillaan. He olivat minusta poikkeuksellisen vapautuneen oloisia ennen vapaaohjelmaansa, ja näin jälkikäteen on käynyt mielessä olisiko mahdollista tuomaripeliä käyty ja parille vihjattu voiton olevan varma jo ennen luistelua. Mene ja tiedä, mutta jokin tilanteessa haiskahti.

  Kotimaan nuorten luistelijalahjakkuuksien joukkoon on nousemassa kuin puskasta aivan uusi nimi. Viikonlopun kutsukisoihin Tampereella osallistui venäläistaustainen 13-vuotias Karoliina Luhtonen, joka vei kilpailun voiton viime vuoden SM-junnumitalistien nenän edestä. Hänellä on jo nyt huikea hyppyrepertuaari, sisältäen ilmeisesti kaikki kolmoishypyt. Koska en ole tytöstä kuullut koskaan aiemmin, oletan hänen siirtyneen vasta tänä vuonna Suomen lipun alle. Aiemmin hän edusti Venäjää. Sukunimestä päätellen suomalaisia sukujuuria hänellä kuitenkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista, tuntuu että hyviä lahjakkuksia on tulossa nyt paljon!

   Poista