sunnuntai 10. marraskuuta 2013

NHK Trophy afterthoughts

NHK Trophyyn mahtui paljon hienoja ohjelmia! Erityisesti olen iloinen että japanilaisluistelijat onnistuivat niin hyvin, vaikka kotiyleisön paineet ovat varmasti suuret. Oli hauskaa huomata, kun Daisuke Takahashi ilmestyi jäälle, niin yhtäkkiä katsomossa lähes kaikki kaivoivat esille pienet valkoiset Daisuke-lakanat, joita väpättivät käsissään innoissaan :D Ei jäänyt epäselväksi, että Daisuke on yhä japanilaisyleisön ykkössuosikki. Hänen ohjelmansa olivat aivan upeat. Lyhytohjelma oli täydellinen ja vapaaohjelma sujui myös hyvin, vaikka sinne hyppyihin hieman hapailua mahtuikin. Vaikka aluksi en tuosta vapaaohjelmasta oikein pitänytkään, niin kyllä täytyy sanoa, että se vain paranee kauden mittaan! Nyt pidän siitä jo paljon ja varsinkin askelsarjat ovat niin herkkua, että! Uskoni Daisuken olympiamahdollisuuksiin alkaa palata!

Myös Odalla oli hauska Willhelm Tell -ohjelma ja oli mukava nähdä hänet niin iloisena esittämässä sitä. Javier Fernandez ei vielä onnistunut, mutta varmasti kauden mittaan hypyt alkavat jälleen kulkea. Hänen ohjelmistaan pidin enemmän lyhytohjelmasta, vapaaohjelman jonkinlainen JamesBond/agentti-tyyppinen teema on nähty jo aika monta kertaa, eikä siinä mielestäni tarjottu oikein mitään uutta.

photo: washingtonpostNaisten kisassa Mao Asada oli omaa luokkaansa. Katsoin kisan striimin kautta ja vapaaohjelman alkuveryttelyssä Asada hyppäsi täydellisen kolmoisaxelin, ei kahdelle jalalle tms., vaan aivan nappihypyn! Se oli hienoa katsottavaa ja koko yleisö suunnilleen räjähti siinä kohtaa. Elena Radionova tekee upeaa siirtymistä naisten sarjaan, tosin hänen luistelutyylinsä on vielä hyvin tyttömäinen. Hänen tapa luistella on jotenkin voimistelijamainen, minulle tulee mieleen hänestä telinevoimistelijat. Elena paahtaa jäällä päästä päähän täysillä ja huolettoman oloisesti, hän vaikuttaa todella iloitsevan luistelusta ja esittämisestä.

Sitten Ilinykh/Katsalapovin ohjelmiin. He olivat palanneet perinteisemmille linjoille ja ohjelmat olivat klassisempia ja varovaisempia mitä etukäteen odotin... tai pelkäsin :D Vapaatanssina Joutsenlampi ja Elenan puku toi minulle yhden hänen aikaisemmista ballerinahameistaan, joka alunperin kai tehtiin sitä varten että se piilottaisi heidän tapansa luistella kaukana toisistaan, koska puku antaisi sille tekosyyn. Ainakin tällaisen hämärän väitteen olen asiasta useamman kerran lukenut :D Joka tapauksessa tuo ballerinatyyli mielestäni sopii Elenalle hyvin ja Nikita on omimmillaan näissä vahvoissa rooleissa. Ohjelman alku oli lupaava, mutta ensimmäisten nostojen jälkeen se mielestäni hieman lässähti. Heidän tanssissaan oli paljon perusaskelia ja vaikeutta puuttui siirtymissä ja itse elementeistä. Toivottavasti Elena ja Nikita vaihtavat vielä valmennustaan ennen kuin lopettavat, sillä he voisivat kehittyä paljon ja pidän heistä parina enemmän kuin Bobrova/Solovievistä. Mutta se on varmaan epätodennäköistä Elenan ja Morozovin takia....


4 kommenttia:

 1. Mahtavaa että Daisuke onnistui vihdoin ja vielä kotiyleisön edessä!! Toivon todella että hän mahtuu japanin olympiatiimiin. Japanilainen yleisö on ihan omaa luokkaansa, luistelijoiden twiittejä ja instagrameja seuratessa huomaa että he ovat todella otettuja japanilaisfaniensa huomiosta.

  Javier oli suuri pettymys. Hänen vapaaohjelma on jotenkin lattea ja vieläpä kun hän ei edes osannut tulkita koreografiaa. Oma suosikkini Adam Rippon ei aivan päässyt palkintosijoille, voi vietävä miten kismitti hänen puolestaan ei ainoastaan vapaan horjuvat hypyt, vaan myös mokattu piruetti ja askelsarja lyhkärissä. Hän oli paljon hermostuneemman oloinen kuin ed. GP:ssä. Pidän paljon Abbotin luistelusta myös, toivon että Adam voittaisi USA:n kansalliset ja Abbot valittaisiin toisena edustajana USA:n olympiajoukkueeseen. Max Aaronista en pidä, vaikka vaikuttaa ihmisenä mukavalta. Hänen luistelutaitonsa ja esittäminen on vain niin paljon jäljessä noita kahta muuta luistelijaa. Jotenkin tosi ankeaa jos hän onnistuu kansallisissa natsaamaan hyppynsä ja pääsee sen turvin Sochiin...

  Naisissa Asada oli upea jälleen kerran. Harmi ettei Yuna Kim kilpaile nyt GP:ssä, olisi ollut hauska vertailla näitä kahta luistelijaa. En tiedä nouseeko Asada hienoiseksi suosikiksi tuomareiden silmissä näiden upeiden GP-esitystensä ansiosta. En usko että mitään Vancouverin kaltaista piste-eroa Asadan ja Kimin välillä tulemme Sochissa näkemään. Saattaa mennä hyvinkin tiukoille kumpi saa kultamitalin. En jaksa uskoa että muista naisista on haastamaan heitä, mikäli Yuna pääsee huippukuntoon.

  Radionova loukkaantui hiljattain ja mietin kuinka se vaikuttaa hänen luisteluunsa Japanissa. Mutta hyvin hän kaiken klaarasi! Kuuntelin Johnny Weirin selostusta NBC:llä ja olen hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että Elenan musiikki ja asuvalinnat eivät sovi kovin hyvin hänen ikäiselleen. Viekoitteleva ja seksikäs musiikki ja koreografia sopisi hyvin vaikkapa Ashley Wagnerille mutta ei Elenan kaltaiselle pikkutytölle. Elenan viimevuotinen vapaaohjelma oli ihana ja sopi hänelle todella hyvin.

  Alena Leonovaa katsellessa en voinut muuta kuin ihmetellä miten hän on päässyt MM-kisoissa joskus palkintopallille asti. Noh eniten Alenan nykyisestä luistelusta ja ohjelmista joutuu kai syyttämään Morozovia. Sen miehen pitäisi saada porttikielto koreografioiden maailmaan. En ymmärrä miten Dain kaltainen huippuluistelija on palannut Morozovin leiriin... Onko muuten niin että Elena Ilinykhillä ja Morozovilla on suhde? Luin tästä jossain ja nauratti hiukan. Vuosia sitten Morozov taisi deittailla silloista oppilastaan Miki Andoa...

  Japanin GP oli todella tasokas Cup of Chinaan verrattuna. Seuraavaksi vuorossa TEB. Odotan mielenkiinnolla pystyykö Wagner taas huippuluisteluun (ainakin vienee voiton helposti) ja ovatko Tessa ja Scott petranneet ohjelmiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi, on aina mielenkiintoista lukea mitä muut suomifanit miettivät :) Radionovan loukkaantumisesta kuulin vasta jälkeenpäin, hyvin hän pystyi sen peittämään. Olen tosi kiinnostunut kuuntelemaan noita Johnny Weirin selostuksia, täytyykin etsiä youtubesta noita NBC:n videoita. Johnny on todella hyvä supliikkimies ja hän varmasti hallitsee selostamisen!
   Kyllä Elenalla ja Morozovilla on ollut suhde jo pari vuotta melkein heti Mikin jälkeen. Täytyy vain sanoa että huh! Aina kun näen Elenan ja Nikitan jäällä, niin tulee vain mieleen että voi miksei he voisi olla yhä yhdessä, miksi Morozovin piti tuppautua väliin! :D D:
   Japanin GP oli super tasokas, toivottavasti taso pysyy lopuissakin GP:ssä korkeana!

   Poista
 2. Hei anonyymi, täällä toinen Rippon-fani! Minäkin toivon, että hän ja Abbott olisivat USA:n miesten joukkue. Pidän myös Jason Brownista, mutta hänellä on vielä aikaa, jos terveenä pysyy. Aaron ei vain sytytä, yksi ystävä sanoi, että hänellä ei ole lainkaan rytmitajua. Ehkä siinä syy.

  Uusimpien juorujen mukaan Elena-Morozov olisi ohi. Toivotaan niin. I/K olivat muutama vuosi sitten menossa kohti tähtiä, mutta pahuksen Morozov on pilannut lahjakkaan parin.

  Saa nähdä, miten suloinen Radionova selviää kascupyrähdyksestä. Luonnetta tytöllä ainakin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivon Rippon+Abbott comboa olympialaisiin, vaikka en kumpaakaan suoranaisesti fanita. Ja onko Elena & Morozov todella jo ohi, en pysy Morozovin kaikissa käänteissä mukana :D

   Poista