tiistai 15. lokakuuta 2013

Skate America opens the GP season

Gp-kisat pyörähtävät käyntiin muutaman päivän päästä ja ensimmäinen osakilpailu käydään USA:ssa.
Kaikki luistelijat eivät välttämättä ole vielä täydessä terässä näin kauden alussa, mutta kisasta voi silti tulla mielenkiintoinen. Parien osalta kuumimmat nimet ovat tietysti Volosozhar/Trankov ja saa nähdä onko Trankovin keltaiset housut yhä jalassa heidän JCS-vapaaohjelmassa ja onko tuo hämmentävä ohjelma yhtään muuttunut Nebelhorn Trophyn ajoilta. Jäätanssissa puolestaan Davis/White ottavat hyvin varmasti voiton kotiin,  nähtäväksi jää tulevatko peräti ennätyspisteet näin olympiakauden aluksi.

Miesten puolella kisasta tulee kovatasoinen, mukana on kolme kovaa japanilaista Takahashi, Kozuka ja Machida. USA:n Max Aaron antanee heille vastusta tai ainakin yrittää siinä :) Denis Ten, Evan Lysacek sekä Brian Joubert ovat kisasta valitettavasti ulkona. Kaksi ensin mainittua ovat loukkaantuneina ja Joubertin kisamatkan esti puolestaan Ranskan taitoluisteluliitto, joka rankaisi häntä siitä, ettei mies osallistunut French Masters -kisaan. Asiasta on jo noussut aikamoinen kohu netissä ja en voi itsekään ymmärtää tätä päätöstä. Olen odottanut koko viikon näkeväni hänen Tango-lyhytohjelman ja sitten tällaisen järjettömän päätöksen takia hän ei pääse edes lähtemään kisoihin. :(

Naisten kisassa kohtaavat Mao Asada ja Ashley Wagner sekä Venäjän Tuktamysheva ja junnuista aikuisiin siirtynyt Radionova. Eli naisten puolella kisa tulee olemaan ehkä miehiäkin mielenkiintoisempi. Yle Areenan pitäisi näyttää kisat suorana ja koosteet tulee TV 2:lta. Ilmeisesti Yle on buukannut uusia kommentaattoreita selostamoon, toivottavasti joukosta löytyisi joku hyvä, tähänastiset vierailijat eivät ole ainakaan minua vakuuttaneet :)


Photo from yesterday by zimbio

GP season starts soon, only a couple of days left. The pairs competition and ice dance have the most easily predictable winners: Volosozhar/Trankov and Davis/White. The most interesting thing will be if Trankov still wears his yellow pants and has the weird choreography changed after Nebelhorn Trophy. As for Davis/White, will they get a new record score?

Many interesting names have dropped from the men's competition. Lysacek withdrew long ago but now also Denis Ten and Brian Joubert have withdrawn. Ten has an injury and Joubert was forced because his federation wanted to punish him. I don't understand this decision at all. Brian wasn't ready for the French Masters so the FFSG is not going to send him to Skate America, either although he was willing to go. This punishment is crazy and I feel sorry for Brian. He really doesn't deserve this kind of treatment at the end of his amazing career. How will this affect on his future competitions and scoring is a bit worrying.:( The big Japanese names Takahashi, Kozuka and Machida will probably be on the podium unless Max Aaron skates perfectly.

The ladies field is going to be interesting. Asada, Wagner and Radionova will be the front runners in this competition. Let the Olympic season finally begin!9 kommenttia:

 1. And now we hear also about Leonova withdrawal from Skate Canada and Osmond considering to pull out from the same competition... But what's happening to everyone? The Olympics season is not doing very good to skaters and feds...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, maybe the skaters practice extra hard for the Olympics and it starts to show as injuries now :( I'm also sad what happened to Smirnov.

   Poista
 2. Oletko seurannut junnujen gp-sarjaa? Olisi mielenkiintoista lukea postausta siitä ja varsinkin suomalaisnäkökulmasta. Erityisesti Jenni Saarisella ja Liubov Efimenkolla ollut lupaavia esityksiä. Jos kehitys säilyy ennallaan, tulevat he ajamaan Juulia Turkkilan ja muiden tämän hetken suomalaisten naisluistelijoiden ohi hyvin piankin (pisteissä ovat tämän jo tehneet). Tietysti saa nähdä, koska nämä nuoret luistelijat siirtyvät naisten sarjaan ja säilyykö heidän tekniikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen seurannut juurikin näiden suomalaistyttöjen suorituksia ja voin kyllä jossain vaiheessa tehdä postauksenkin heistä :)

   Poista
 3. Minuakin kiinnostaisi kuulla noista junnutytöistä lisää, eilen olikin tulosruudussa heistä pieni juttu. Mielenkiintoinen kaksikko juuri Saarinen ja Efimenko :)

  VastaaPoista
 4. Nyt on eka GP kisattu ja oma uusi suosikkini miesten puolella on ehdottomasti Adam Rippon! Hän on noussut aivan uudelle tasolle Arutunianin valmennuksessa, itseluottamusta löytyy ja nelois lutz onnistui melkein! Adamin tulkinta on myös upeaa. Huvittavaa millainen kontrasti hänen ja Aaronin välillä oli. Epäonnistuessaan hypyissään Max Aaron ohjelmissa ei juuri ole sisältöä. Tylsät koreografiat ja ilmeetöntä tulkintaa, luistelutaidotkin vähän niin ja näin. Toivon että Rippon saa paikan Sochiin. Naisten puolella mitalikolmikko oli oikeassa järjestyksessä vaikka PCS pisteet olivat mielestäni hiukan liian korkeat heillä. Maolta odotin enemmän, hän on puhkunut varmuutta ja itseluottamusta. En tiedä veikö vapaaohjelman kaatuminen heti alussa jotenkin pois tuota varmuutta. Wagner oli upea, petrannut hänkin Arutunianin opeissa. Pieni Elena taas osoitti että pippuria löytyy, mutta jotenkin hän näytti todella juniorilta varttuneiden sennuluistelijoiden rinnalla. Pidin paljon Elenan viime vuoden vapparista, tämä uusi on jotenkin outo, eikä sovi hänen ikäiselleen. Asu oli melko kauhea. Olen miettinyt mikä hänen luistelussaan on se mistä en pidä. Kaverini vei sanat suustani sanoessaan että Elenalla on olkapäät jotenkin oudossa asennossa hänen luistellessaan. Häneltä puuttuu ryhdikäs luisteluasento. Muutenhan hän on ihana luistelija, toivottavasti selviää murrosiän muutoksista. Elena oli liikuttava lehdistötilaisuudessa istuessaan Maon vieressä ja kertoessaan miten iso esikuva Mao hänelle on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rippon oli kyllä kehittynyt viime vuosista, mutta hän ei ilmeisesti ole vieläkään saanut kolmoisaxeliaan varmaksi. Se neloislutzin kaatuminen oli aika kova, luulin jo että hän löi polvensa niin pahasti että se olisi vaikuttanut loppuohjelmaan. Arutunia vaikuttaa hyvältä valmentajalta ja olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten hänen valmennuksensa olisi tuonut edistystä Kiiran ohjelmiin! Toivottavasti se vielä nähdään. Molemmat hänen valmennettavansa Rippon ja Wagner luistelivat hyvin itsevarman oloisesti, joten hän voisi tuoda tiettyä psyykkistä varmuutta myös Kiirallekin?

   Poista
  2. Niinpä, ainakin jos Kiiran hyppytekniikka saataisiin varmemmaksi se toisi ehkä varmuutta henkiselle puolelle myös. En odota ihmeitä vielä tältä kaudelta sikäli mikäli Kiira saa itsensä kisakuntoon. Rippon muuten hyppäsi 3A sekä lyhyessä että vapaaohjelmassa, toisessa meni puhtaasti, toisessa pientä epäpuhtautta.

   Poista
  3. 4lz meni Ripponilla puhtaasti lyhkärissä, vapparissa tuli kaatuminen.

   Poista