maanantai 21. lokakuuta 2013

Skate America highlights

Tässä joitakin omia suosikkejani viikonlopun Skate American kisoista. Naisten kisa oli hyvätasoinen ja varsinkin Ashley Wagnerin ja Mao Asadan kaksinkamppailu oli hienoa katsottavaa. Pidin todella paljon Wagnerin uudesta lyhytohjelmasta. Siinä on mielenkiintoinen ja dynaaminen musiikki, joka sopii Wagnerin voimakkaaseen ja vahvaan luistelutyyliin ja Wagnerin asu oli myös napakymppi. Myös Ashleyn vapaaohjelma oli hieno, pidän paljon tuosta Romeo & Julia -musiikista ja ohjelman siirtymät olivat myös upeita! Vihdoin häneltä nähtiin myös tuo kolmois-kolmois yhdistelmä, joten sen avulla hän voi nousta vielä arvokisojen mitaleillekin.

Here are some of my favorites from Skate Canada. First of all the ladies competition was amazing. I really liked the battle between Ashley and Mao. Ashley's short program is great and suits her very well. I like the music and her dress, very dynamic and strong, a bit like Ashley herself. I really enjoy that the program isn't the every day cookie cutter style. Her free program was great, too. I love the music of Romeo & Juliet! Plus, finally we saw the triple triple combo!

Mao Asadan lyhytohjelma oli myös hieno, kolmoisaxel onnistui lvihdoin, vaikkakin se tuli kahdelle jalalle. Kuitenkin tuo hyppy antaa aika paljon valtaa tekniselle paneelille, toiset ovat nimittäin tiukempia ja näin Maon sijoitus voi riippua paljonkin paneelista. Maon ja Ashleyn ohjelmat edustivat aivan päinvastaisia tyylisuuntia ja itse pidän enemmän Ashleyn edustamasta sporttisesta ja vahvasta linjasta, mutta nämähän ovat makuasioita. Skate America on muuten ainoa GP-kisa, jonka voitto Maolta puuttui ja nyt hän sen sai.

Mao Asada's short program was great, it was nice to see her nailing the triple axel! Her program is totally different style than Ashley's and I personally prefer the sporty and dynamic style of Ashley's. But Mao is a master in these kind of soft and and beautiful programs.

Loppuun vielä kaksi pukusuosikkiani. Sekä Valentina Marchein lyhytohjelman puku  että Daisuke Takahashin vapaaohjelman puku (ja hiustyyli) olivat mielestäni hienoja. Mikseiköhän tuollaisia Marchein pitämiä glitter-luistimia ole missään tarjolla? Luulisi että ne menisivät hyvin kaupaksi, itseäni ainakin houkkuttaisi tuollaiset.

Finally, two of my costume favorites :) I really liked Valentina Marchei's short program dress and Daisuke Takahashi's free program costume (and hair style). And why don't they sell those kind of skates that Marcheu wears anywhere? I would by them!
5 kommenttia:

 1. Tuo strassattu luistin on Edean IceFly, jossa on juuri tuo strassattu alue erilaista materiaalia, johon ainakin Hotfix strassit strassiraudalla tarttuu. Halutessaan niitä voi sitten tuunata. Viikonloppuna näin ainakin yhdet strassatut täällä Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos tiedosta. :) Voisihan sitä harkita omien luistimiensa strassaamista, mutta en tiedä miten ne strassit tarttuisivat pelkkään korko-osaan. Ja olisi siinä varmaan riski, että strasseja tippuisi jäälle, jos ne eivät pysyisi siinä hyvin. Joitain vuosia sitten oli kultateräiset luistimet muodissa, mutta nyt niitä näkee enää tosi harvoin. Olen usein miettinyt että miksei luistimia tuunata enemmän?

   Poista
  2. Olen laittanut tyttären IceFly luistimiin molempiin noin 10 strassia juuri tuohon erilaista materiaalia olevalle alueelle, ovat pysyneet hyvin, tuo alue on ikäänkuin pienessä syvennyksessä, valmiiksi luistimissa on pienemmässä alueessa viisi pientä strassia. Korkoa en uskaltaisi strassata, koska kaaduttaessa se helposti kopsahtaa jäähän ja strassit voivat irrota. Tyttären luistimet vaikkakin vain pienellä määrällä strasseja ovat kyllä saanet ansaitsemansa huomion, tässä niistä kuva: http://www.sinihorila.net/images/IceFly_2.jpg

   Poista
  3. Tuo vähäisempikin määrä strasseja sopii kyllä hyvin luistimiin, nuo näyttävät kauniilta eivätkä strassit kuitenkaan vie kaikkea huomiota. Luin tuosta IceFlystä että ne ovat niin mukavat ja kevyet, että tuntuvat melkein kuin tennareilta jalassa! En tiedä että uskoisinko tuota väitettä :D

   Poista
 2. Olen samaa mieltä Valentina Marchein puvusta! Ylipäänsä koko hänen luistelunsa on mennyt parin viime kauden aikana eteenpäin, hän on rauhoittunut eivätkä ohjelmat ole enää samanlaisia show-esityksiä kuin Morozovin aikaan...Mutta nyt eritoten tuo puku pisti kyllä silmään ja koko harmoninen kokonaisuus!

  VastaaPoista