sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Finlandia Trophy: Ice Dance

Itselleni pääsyy kisoja katsomaan lähtemiselle olivat tänä vuonna tietenkin Virtue & Moir. Eivätkä he taaskaan pettäneet. Tessalla ja Scottilla on todellinen yhteys ja kemia jäällä, kiinnitin huomiota kuinka he juttelivat keskenään verryttelyssä ja Scott loi jälleen uskoa Tessaan hymyilemällä ja rohkaisemalla häntä ennen ohjelman alkua. Heidän lyhyttanssinsa oli hioutunut jo paljon sulavammaksi kuin kuukausi sitten ja kokonaisuudessaan se oli mielestäni hyvä. Tessalle tuli twisseleissä pieniä mokia ja myös harjoituksissa ne tuottivat pieniä vaikeuksia, mutta toivottavasti kauden kuluessa ne alkavat sujua paremmin.

Parin uusi vapaatanssi on paluu perinteisemmälle V&M-linjalle ja samalla se on tietynlainen hioutunut näyte siitä, missä he ovat niin hyviä. Ohjelma on koreografialtaan tosi vaikea ja osa nostoista erityisesti näyttää hyvin vaativilta. Elementtejä vanhoista ohjelmista ja jopa viime kauden Carmenista voi bongata koreografian seasta ja erityisesti pidän ohjelman lopusta ja loppuasennosta, joka on kuin he kiittäsivät sydämestään yleisöä ja tätä lajia ja ikään kuin hyvästelevät sen (tämä on vain minun tulkintaani). Harmillista, jos tämä oli nyt viimeinen kerta kun näen Tessan ja Scottin kilpajäillä, uskon heidän lopettavan tämän kauden jälkeen sillä Tessalla on ollut paljon ongelmia jalkansa kanssa ja myöskään tuomarit eivät päästä heitä helpolla. Tässä kisassa he vaikuttivat myöskin hieman pettyneiltä pisteisiinsä, ainakin lyhyttanssin osalta, sen näkee tuossa K&C:ssä kuvatussa videossa.

Suomen jäätanssipareista Henna Lindholm ja Ossi Kanervo ovat selvästi nostaneet tasoaan viime kausista ja heistä tulee kyllä Suomen ykköspari. Ilmeisesti Marina Zoueva kuuluu myös heidän tukijoukkoihinsa, sillä hän istui myös parin kanssa K&C:ssä? Vielä kun Henna ja Ossi saisivat lisää jäätanssissa niin tärkeää karismaa, persoonallisuutta ja esiintymistaitoa, niin heille voi ennustaa nousujohteista tulevaisuutta.

12 kommenttia:

 1. mitäs mieltä olit muodostelmasta ja cecilia törnin ja jussiville partasen suorituksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muodostelma jä minulta väliin tällä kertaa. T&P näyttivät ihan mielenkiintoisilta mutta mielestäni Ceciliasta vielä huomaa että lajia ei ole kauaa harrastettu.

   Poista
 2. Minäkin kisoihin Tessan ja Scottin takia ja minua harmitti niiiiin paljon, kun minulla ei ollut mahdollisuutta jäädä katsomaan vapaatanssiosuutta. Lyhyttanssi oli kuitenkin upea.

  Harmitusta lievensi kuitenkin aivan hirmuisesti se, että tapasin Tessan ja Scottin lauantaina. Tulin katsomaan jäätanssin harjoituksia, ja kun nousin portaat ylös, niin melkein henki salpautui, kun huomasin, että ei voi olla totta, tuossa ne nyt on. He
  olivat tekemässä lämmittelyä, joten vähäksi aikaa jäin seuraamaan sitä ja siinä vaiheessa sain jo kauniit hymyt kummaltakin. :D Sitten uskaltauduin mennä nimmareita, ja sainkin ne. Vaikka en sen pidemmäksi aikaa jäänyt juttelemaan, niin hetki oli sellainen, joka varmasti jää mieleen ikuisiksi ajoiksi. Ja nyt voin ainakin sanoa, että mun takkiin on koskenut muuten olympiavoittaja:D

  Itse toivon kovasti, että he eivät lopeta vielä tähän kauteen, koska heillä on vielä varmasti paljon annettavaa taitoluistelulle. Luin jostain haastattelusta vähän aikaa sitten, että Tessan jalka on taas aivan täydessä kunnossa. Se on kyllä totta, että tuomarit ovat heille todella tiukkoja. He ovat kuitenkin vihjanneet viime aikoina, että tämä kausi ei olisikaan viimeinen. Tuo vapaatanssin loppu kyllä puhuu sitä vastaan, mutta...

  Kuten varmaan huomaat, voisin puhua Tessasta ja Scottista loputtomiin.:) Itse en ole koskaan fanittanut ketään luistelijaa tai paria kuin heitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että sait heidän nimmarinsa! :D Toivottavasti he eivät lopeta tähän kauteen, saa nähdä. Ja jos lopettavat niin olisi hienoa nähdä heidät vielä Suomessa esim. Art on Ice:ssä.

   Poista
 3. Moikka! Onpa ihana kuulla että pääsit heidät tapaamaan! :) Itsekään en ole koskaan fanittanut ketään muuta kuin heitä ja olin paikalla sekä kaikissa harjoituksissa että tansseissa, mutta en silti saanut tilaisuutta puhua heille, joten halusin vain kysyä että missä vaiheessa sinä nimmareita heiltä pyysit? Olen myös aivan järjettömän pettynyt, etten päässyt sunnuntaina paikalle, jolloin he olivat yleisössä ja tavanneet monia faneja.. Olen tässä nyt sitten itkenyt järjettömän huonoa onneani, koska suurin unelmani olisi edes saada sanoa heille hei, mutta se ei kai koskaan toteudu minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain voisi toivoa Finlandia Trophyyn, niin sellaisia meet and greet-tilaisuuksia voittajien ja muidenkin hyvien luistelijoiden kanssa, jossa he jakaisivat nimmareita ja voisi ottaa kuvia :D . Toivottavasti tapaat heidät vielä jotenkin, ehkä he tulevat joskus vielä Suomeen.

   Poista
  2. Ihana kuulla, että joku toinenkin on yhtä iso fani. Itsehän vielä reilu pari vuotta sitten pidin jäätanssia melko tylsänä, enkä ikinä katsonut sitä. Sitten vuonna 2011 Pariisin GP-kisojen gaalanäytöstä katsellessa näin heidän I wanna hold your hand - ohjelman ja kyyneleet silmissä sitä katselin. Se oli silloin menoa. Jälkiviisana voisi ajatella, että voi miksi en katsonut jäätanssia aiemmin, sillä olisi ollut ihanaa seurata heidän uraansa vielä pidemmälti. Mutta tekemätöntä ei saa tehdyksi.

   Mutta siis lauantaiaamuna tulin hiukan ennen jäätanssin harjoituksis areenalle. Nousin portaat ylös (olin siis katsomossa 209), ja siinä he olivat käytävällä lämmittelemässä. Silloin siinä käytävällä ei tainnut olla ketään muuta. Ensin olin aivan shokissa, mutta sitten ryhdistäydyin. Olin jo etukäteen päättänyt, että jos heidät näen, niin pakko on mennä nimmareitä pyytämään, muuten jää harmittamaan loppuiäksi. :)

   Tuo meet & greet olisi aivan mahtava idea, se tuli itsellenikin mieleen. Tosin sitten se tapaaminen ei välttämättä tuntuisi niin spesiaalilta.

   Anteeksi vielä, kun täytän kommenttilaatikon kokonaan, mutta kun sanottavaa on niin paljon :D Pitäisiköhän perustaa joku foorumi tai vaihtaa sähköpostiosoitteita, niin voisi puhua vähän pidemmästikin..?

   Poista
  3. Minäkin törmäsin heihin juuri lämmittelytilanteessa käytävällä silloin kun FT järjestettiin vielä Valtti Areenalla, mutta tilanne tuli niin nopeasti että en oikein tiennyt mitä olisin tehnyt :D jäin sitten siihen vain vilkuilemaan heitä, hahaa :)
   Voisimme kolmistaan perustaa Tessan ja Scottin suomifanit-foorumin! Ja järjestää sitten fanitapaamisen FT:n yhteyteen. ;) Oikeasti olisi mukava jos olisi joku suomenkielinen luistelufoorumi ylipäätään jossa lajista voisi keskustella...

   Poista
  4. Tessa ja Scott on upeita!! FT järjestää kyllä jonkinmoisia meet&greet-juttuja muutamien luistelijoiden osalta. Tessa ja Scott olivat erikseen haastateltavina ja jakamassa nimmareita sunnuntaina. Pidän heistä paljon mutta en mennyt kuitenkaan pyytämään nimmaria. Ois ehkä pitäny!

   Poista
  5. Unohdin lisätä, että älkää huoliko, oon melko varma että he tulevat vielä Suomeen. Jos eivät kilpailemaan niin johonkin show'hun sitten.

   Poista
 4. Toivon mukaan, ois ollu kyl erittäin kiva jos tosta meet'n'greetistä olis ilmoitettu jotain etukäteen, jotta olisi voinut osallistua. Eli sen suhteen toivon ehdottomasti parannusta tulevaisuudelle, jotta fanien ei tarvitsisi enää tuntea oloaan petetyksi ja tietoa saisivat muutkin kuin insideryhmään kuuluvat. Sillä muuten FT on ihana tapahtuma, joka hurmaa lämpimällä tunnelmallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en minäkään ollut tietoinen mistään meet&greetistä sunnuntaina. Ehdottomasti tällaisesta olisi kiva saada tieto etukäteen!

   Poista