sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Worlds 2013: Ice Dance

Jäätanssin mestaruus ratkottiin odotetusti USA:n Davis/Whiten ja Kanadan Virtue/Moirin välillä. Mielenkiintoista, että tuomarit pitivät enemmän mm. Davis/Whiten vapaatanssin koreografiasta, vaikka siinä ei minun mielestäni ollut mitään uutta tai erikoista. Davis/Whiten tanssi oli teknisesti huikea ja esityksenä hieno, mutta koreografia ei vedä vertaansa Virtue/Moirin kekseliäälle ja rohkealle Carmenille. Olisin laittanut V/M:n ykköseksi vapaatanssissa ja D/W:n lyhyttanssissa. Mutta kumpi olisi sitten loppupeleissä voittanut? En osaa sanoa, niin tasaväkisiä he ovat. Jäätanssin tuomaripaneeli koostui suurelta osin itäeurooppalaisista tuomareista (RUS, LIT, SVK, UKR, AZE, GER, UZB, HUN, FRA). Kun näin tuon koostumuksen, ajattelin heti että Bobrova/Soloviev saavat pronssimitalinsa. Vaikka ei minulla mitään vastaan ole heidän hienoa modernia Huuliharppukostaja-ohjelmaansa vastaan.

Niinhän siinä kävikin, Pechalat/Bourzat oikein dumpattiin kunnolla, jotta he eivät uhkaisi pronssia. Ranskalaisten tanssissa oli pieniä virheitä ja Bourzatin harjoittelutauko näkyi hieman, tanssi ei ollut niin sulavaa kuin GP-kisoissa. Kuitenkaan seitsemäs sija vapaatanssissa ei mielestäni vastannut todellisuutta. Jäätanssi on laji missä ilmeisesti ei kannata ottaa riskejä tyylillisesti, sillä niistä harvoin palkitaan. P/B:n kannattaakin ensi kaudella pukeutua mustiin tai valkoisiin perinteisiin liehuviin asuihin ja valita jotain dramaattista klassista musiikkia ja tehdä perinteinen koreografia ja lopuksi vielä liikuttua kyyneliin :) Myös V/M:n fanit ovat arvelleet, että kanadalaiset muuttavat tyyliään perinteisempään suuntaan ensi kaudeksi, sillä tuomaristo näköjään haluaa nähdä vain samantyylisiä ennalta-arvattavia ohjelmia. Anna Cappellini ja Luca Lanotte saivat muuten pikkupronssia vapaatanssista, he pääsivät kolmansiksi vapaassa. Aika hyvä saavutus, mutta heidän Carmeninsa kalpeni kyllä kanadalaisille. Yksi  illan hienoimmista tansseista oli mielestäni Kanadan kakkosparin Weaver/Pojen patsas-tanssi, olisin voinut antaa heille sen pronssin. Hyvä suoritus vaikka Kaitlyn Weaver loukkaantui pahasti Joulun  tietämillä ja joutui jopa kulkemaan kepeillä vähän aikaa. Loukkaantuminen ja harjoitustauko ei näkynyt ollenkaan. Alla vielä jäätanssin lehdistötilaisuus.
The ice dance championships were a battle bw Davis/white and Virtue/Moir, as expected. It is interesting that the judges preferred the American's free dance choreo to the V/M's Carmen. I think the Carmen is a lot more original and new. D/W performed excellently but I don't think their CHOREO is stronger than V/M's. I would have placed V/M first in the free abd D/W first in the short. But what would their final placements be? I don't know, they are so even. It was sad to see what happened to Pechalat/Bourzat. Yes, it wasn't their best skate and yes, Fabian's practice break showed, but did they deserve to be on 7th place in free dance? No! I think the judges were way too hard on them. It was a very Eastern European judging panel (RUS, LIT, SVK, UKR, AZE, GER, UZB, HUN, FRA) and that definitely played a role in Bobrova/Soloviev's placement. But I liked them modern take on "The Man and harmonica".

Luca Lanotte and Anna Cappellini were third on the free, small medals for them! Quite amazing although they had a difficult place to skate right after V/M's amazing Carmen. I really liked Weaver/Poje's beautiful free dance, it was one of the highlights for me. Great to see them back so soon after Kaitlyn's injury!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti