sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Junior Worlds: Ladies

Junnu MM-kisojen tyttöjen kisan voitti 14-vuotias Elena Radionova Venäjältä (169.71). Radionova ja toiseksi tullut Julia Lipnitskaia (165.67) ovat hyvin samantyyppisiä luistelijoita. Molemmat ovat äärimmäisen notkeita ja nopeita sekä hyviä hyppäämään. Radionovassa on myös jotain hyvin telinevoimistelijamaista, varsinkin hänen hypynjälkeisissä loppuojennuksissaan. Jos Radionovan ohjelmaa ei kokonaan jaksa katsoa, niin kannattaa ainakin tsekata hänen viimeinen piruettinsa, tuollaisia ei enää senioritasolla näe.

The winner of the Junior Championships is Elena Radionova (169.71). Her skating style reminds me a lot Lipnitskaia who was second (165.67). The both are extremely flexible and fast plus good jumps. Radionova has also a little bit of gymnastic in her extensions after jumps. If there is one thing you should definitely watch in her program, it's the final spin! That is amazing, you don't see that kind of spins in senior level.
Julia Lipnitskaia näyttää parantuneen hyvin vaivoistaan ja hän luisteli myös hyvän ohjelman. Radionova voitti hänet kuitenkin sekä elementti- että komponenttipisteissä. Lipnitskaian luistelussa pisti silmään se, että hän ei kiinnittänyt musiikkiinsa juuri lainkaan huomiota, vaan hän olisi voinut painella kentällä vaikka minkä musiikin pauhatessa taustalla. Kun näin hänet FT:ssä niin silloin vielä tuo piirre ei niin häirinnyt, mutta tässä ohjelmassa eläytymisen puutteen näki selvästi. Tällä saralla hänellä riittää vielä kehitettävää ja sen myös tuomarit huomasivat. Radionova sai tulkinnasta 6.96 ja Lipnitskaia 6.46.

Julia Lipnitskaia skated also a great program but lost to Radionova in both element and component scores. The one thing that bother me in Lipnitskaia's skating is her lack of expression and interpretation. I have seen her live in Finlandia Trophy and there she was great. But in this program it really showed and she should definitely pay attention to this side in the future. Radionova's interpretaion score was 6.96 and Lipnitskaia's 6.46.
Kolmanneksi luisteli myös venäläistyttö, nimittäin Anna Pogorilaya. Täytyy sanoa, että en oikein pitänyt mistään hänen luistelussaan. Musiikki ja puku olivat jotenkin vanhanaikaisia, koreografiaa ei juuri löytynyt eikä hänen tohottava luistelutyylinsä tehnyt minuun suurta vaikutusta. Lisäksi monet hänen hypyistään tulivat huonosti alas. Kilpailun suurin vääryys olikin mielestäni se, että USA:n Samantha Cesario joutui jäämään neljänneksi. Erityisesti en ymmärrä miksi Cesarion PCS-pisteet eivät nousseet korkeammiksi. Cesarion ohjelma oli ehdottomasti yksi illan kohokohdista ja Eurosportin selostaja jopa uskoi hänen voittavan. Vertailkaapa Cesarion ja Pogorilayan ohjelmia, mitä mieltä olette. Ja Cesario lähti siis vapaaohjelmaan ykkösenä.


The bronze medal went also to Russia. Anna Pogorilaya doesn't really have a my kind of style. I didn't like her dress and music choice, the lack of choreography and messy landings. Plus she just rushes to elements without showing much elegance. In my opinion USA'a Samantha Cesario should have at least gotten the bronze. But the judges were really hard on her, ur'ing most of her jumps and not giving enough credit for her great performance. Below are the program's of Pogoroliaya and Cesario, so you can compare them.
Lopuksi vielä Jenni Saarisen vapaaohjelma, hän oli neljästoista (129.81). Twitterissä ja foorumeilla Jennin hyppytekniikkaa pidettiin hienona, mutta perusluistelua heikkona ja hitaana. Jennillä onkin todella korkeat hypyt, ne näyttävät korkeammilta kuin Radionovalla ja Lipnitskaialla. Vielä kun hän saisi hiottua noita muita osa-alueita niin varmasti sijoitukset paranevat tulevaisuudessa!

Finally our Finnish girl Jenni Saarinen, who was 14th (129.81). I read comments of her skating on Twitter and skating forums and people were impressed by her jumps! And yes, aren't they great, higher than Lipnitskaia's and Radionova's. Jenni is only 13 so she has still lots of time to improve her other elements plus speed and presentation and hopefully she will rise in the rankings as the time goes by.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti