maanantai 25. kesäkuuta 2012

Goodbye Contesti & van der Perren!

Kaksi eurooppalaista konkarimiesluistelijaa päättivät uransa tähän kauteen. Samuel Contesti ja Kevin van der Perren eivät olleet urallaan päässeet aivan maailman huipputasolle, mutta olivat vahvoja haastajia useissa EM-kisoissa. Molempien miesten uran huippukohta ajoittui Helsingin EM-kisoihin 2009, joissa Contesti sai hopeaa ja Perren pronssia.

Contesti, Joubert sekä van der Perren. Photo: Susanne Kempf

Samuel Contesti edusti alunperin kotimaataan Ranskaa, mutta joutui vaihtamaan edustusmaansa Italiaan, sillä kilpailu Ranskassa oli niin kovatasoista. Contesti on erittäin hyvä esiintyjä, hänen ohjelmansa olivat aina viihdyttäviä ja yleisö piti niistä. Vaikka hypyt eivät aina sujuneetkaan, veti hän esiintymisroolinsa ohjelman loppuun saakka ja sai yleisön usein hymyilemään. Erityisesti Contestin ohjelmista minulle on jäänyt mieleen hänen Cowboy-ohjelmansa, jossa hän esittää mm. humalaista saluunassa. Contesti olisi todennäköisesti jatkanut uraansa Sotsin olympialaisiin, mutta hänellä ei ollut enää mahdollista harjoitella vanhassa hallissaan. Lisäksi hänelle ja valmentajavaimolleen on tulossa toinen lapsi. Contesti aikoo jatkaa uraansa luistelun parissa valmentajana. Contestin päätöksestä voi lukea lisää täältä.
Van den Perren puolestaan panosti ohjelmissaan erityisesti hyppyihin. Hän oli yksi vahvimmista hyppääjistä, joka teki mm. nelois-kolmois-kolmois yhdistelmän vuoden 2010 MM-kisoissa (alla olevassa videossa). Vaikka hänen muut osa-alueensa eivät olleetkaan huippuluokkaa, oli hän sympaattinen urheilija, jonka luistelussa näkyi ilo ja se, että hän todella piti lajista. Hän on naimisissa Jenna McCorkellin kanssa, joten todennäköisesti Kevin näkyy vielä muutaman vuoden katsomossa kannustamassa Jennaa.  Mitä hän aikoo tehdä uransa jälkeen on vielä avoinna, mutta valmentaminen ei ainakaan ole hänen juttunsa. Van der Perrenin ajatuksista voi lukea lisää täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti