torstai 14. kesäkuuta 2012

Suosikkini taitoluistelublogeista

Keräsin tähän postaukseen taitoluisteluaiheisia blogeja, joita itse tykkään seurata. Ne ovat kaikki ulkomaalaisia ja englanninkielisiä. Onkin melko yllättävää, että kotimaisia blogeja aiheesta on niin vähän, sillä esimerkiksi baletista (joka on toinen laji, mistä pidän paljon) on monta hyvää suomalaista blogia ja kuitenkin luistelulla on varmasti enemmän harrastajia kuin baletilla. Jos tiedätte jotain hyviä blogeja niin niistä voi laittaa vinkkejä kommenttiboksiin. :)

Tässä siis suosikkini:

1. Morozombie

Morozombien kirjoittaja on todella huumorintajuinen tyyppi (jo pelkästään blogin nimi saa minut aina hymyilemään), joka kirjoittaa hyviä ja pitkiä analyyttisiä tekstejä taitoluisteluun liittyen. Näitä tekstejä on mukava lukea, vaikka aina en kaikesta olekaan hänen kanssaan aina samaa mieltä.

2. Jennifer Kirk

Jennifer Kirk on entinen yhdysvaltalainen taitoluistelija, joka voitti vuonna 2000 junioreiden MM-kisat ja sai mm. pronssia maansa mestaruuskisoissa kaudella 2003-2004. Hän kilpaili kovassa seurassa Sasha Cohenin ja Michelle Kwanin kanssa. Yksi hänen tavoitteitansa oli päästä edustamaan Yhdysvaltoja olympialaisiin, mutta hän päätti lopettaa kilpailu-uransa niitä ennen. Kirk kirjoittaa todella avoimesti omista kokemuksistaan eliittiluistelijana ja suuri osa hänen kirjoituksistaan käsittelee hänen luistelu-uransa pimeää puolta, kamppailua itsensä kanssa tavoitteena tulla täydelliseksi luistelijaksi. Kirk kertoo paljastavasti mm. entisestä huippuvalmentajastaan, joka käytti kyseenalaisia konsteja pitääkseen valmennettavansa tietyn painoisina. Kirk käsittelee omia vaikeita luisteluaikojaan blogissaan taidokkaasti ja uskon, että ainakin ne, joiden ura on päättynyt pettymykseen löytävät samaistumisenkohteita hänen blogistaan.


photo: http://sashaababy.tumblr.com3. Hot Blades, Hot Passion

Tätä blogia pitää italialainen kirjoittaja, joka keskittyy blogissa lähinnä taitoluisteluun liittyviin uutisiin. Hyvä blogi, jonka avulla pysyy kärryillä mitä kaikkea taitoluistelumaailmassa tapahtuu.

4. Aunt Joyces Icecreamstand

Tätä blogia luen epäsäännöllisesti ja siinä käsitellään myös voimistelua, joka on laji, mitä en seuraa yhtään. Joka tapauksessa Aunt Joyce kirjoittaa melko kärkkäästi eri luistelijoista ja heidän ohjelmistaan eikä pelkää säästellä sanojaan. Hänellä on myös jonkinlaisia yhteyksiä taitoluistelumaailman sisäpiiriin, sillä välillä hän saattaa paljastaa jotain juorujakin.


2 kommenttia:

  1. Thank you for mentioning my blog. I'm happy you like it. Yours' very interesting, too!

    http://hotbladeshotpassion.blogspot.com/

    VastaaPoista