perjantai 6. tammikuuta 2012

EM-kisat: Parien kisaennakko

Aloitan EM-kisojen mitalistiveikkaukseni pareista, sillä se on kategoriana helpoin. Seuraava kolmikko erottautuu tasoltaan niin suuresti muista, että on lähes pieni ihme, jos joku heistä puuttuu podiumilta. Oma mitaliveikkaukseni on siis seuraavanlainen:

Kultaa: Volosozhar/Trankov, Venäjä

Kuva: Stefan Puchner täältä
Tämä pari on ollut erittäin vahva koko alkukauden ja hävisivät vain niukasti GP-finaalin Savhenko/Szolkowylle. Tämä dreamteam on suuressa nosteessa ja kaikki odottavat heiltä paljon erityisesti Sotshin Olympialaisia ajatellen. Maxim Trankov on taitava pariluistelijamies, hän osaa tulkita musiikkia ja on myös taiteellinen luistelija, eikä pelkästään keskity tekniiikkaan, kuten heittoihin. Tatiana Volosozhar puolestaan on vahva teknisissä osa-alueissa, hän onnistuu lähes poikkeuksetta hyppyjen ja heittojen alastuloissa. Parin Black Swan-teemainen vapaaohjelma on mielestäni todella hyvä ja mikäli he saavat luisteltua ohjelmansa ilman virheitä, niin he voivat voittaa.

Hopeaa: Savchenko/Szolkowy, SaksaSavchenko-Szolkowy on luistellut huipulla jo kauan. Kultamitalista tuleekin kova taistelu heidän ja venäläisparin välillä. Veikkaan, että he kuitenkin jäävät hopealle, ratkaisu voi tulla pelkästään komponenttipisteiden perusteella.
Pronssia: Kawaguti/Smirnov, Venäjä

Kuva täältä

Kawaguti/Smirnovin pisteet jäivät GP-finaalissa erittäin paljon kahdesta edellisestä parista, erityisesti komponenttipisteiden osalta. Tuomarit tuskin tulevat toisiin mietteisiin EM-kisoissakaan, joten he siis todennäköisesti jäävät pronssille. Pari on mielestäni hyvin sympaattinen ja toivon heille aina menestystä, mutta viime aikoina on näyttänyt siltä, että  Volosozhar/Trankov on lunastanut Venäjän ykkösparin tittelin ja siitä syystä Kawaguti/Smirnov ei enää tule saamaan yhtä korkeita tai heitä korkeampia pisteitä. Tämä parin osalta minua jää usein mietityttämään minkälaista olisi, jos Alexander Smirnov luistelisi jonkun toisen parin kanssa. Smirnov ja Kawaguti ovat melko erilaiset luistelijat ja heidän välilleen on vaikeaa luoda mitään tarinaa tai (romanttista)jännitettä, kuten esimerkiksi Volosozhar/Trankovin. Tämän vuoksi heidän ohjelmansa jäävätkin usein tulkinnan puolelta ohuiksi ja lähinnä akrobaattisten tai teknisten osa-alueiden esittelyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti