keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Viacheslav Romanov News

New Yorkin Sandy-myrskystä raportoi myös eräs Viacheslav Romanov...

It's great that we have the brave news reporter Viacheslav Romanov, who is not afraid to go to dangerous places...




Finlandia Trophy: Sychronized skating

Finlandia Trophyyn kuului tänä vuonna uutena kilpailimuotona myös muodostelmaluistelu, tarkemmin sanottuna lyhytohjelmakilpailu.

This year there was also a sychro competition as a part of Finlandia Trophy. The teams were competing only with their short programs. Synchronized skating is very popular here and we have three great teams. Usually Rockettes and Marigold IceUnity have been selected to the World Championships. But this season has started very well for Team Unique, they won the Finlandia Trophy, so maybe they will finally get to go the Words, too.

Kilpailun voitti Team Unique. Aika yllättävä musiikkivalinta! Tuomaripisteistä huomaa, että erityisesti esittämispuolesta on pidetty, ehkä nyt vihdoin olisikin jälleen Uniquen vuoro päästä MM-kisoihin?





Toiseksi tuli Rockettes, heidän ohjelma on perinteisempi.



Kolmantena Paradise Venäjältä. Heidän alkuverkkansa on hassu, jotenkin hitaan ja kankean näköistä sirklausta, tai ainakin siltä se videolla näyttää. Musiikkina Withney Houstonia, en jaksanut katsoa kuin alkua...


torstai 25. lokakuuta 2012

Virtue/Moir: Carmen practices

Skate Canadan harjoitukset on käynnissä ja niissä nähtiin yksi odotetuimmista ohjelmista, nimittäin Tessa Virtuen ja Scott Moirin Carmen! Mitä mieltä olette, tämä on todella erilainen ja rohkea!! Wau!

Just a quick post (I had to post this). Tessa Virtue and Scott Moir debuted their new free dance Carmen during the Skate Canada practices. What do you think about it? It's very different than the usual Carmens and so hot! I can't believe some of the moves...wow!


keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Guide to PCS: Choreography


Seuraavaksi PCS-sarjassa käsittelyyn otetaan koreografia. Koreografian hyvyys tai huonous ei ole pelkästään makuasia, vaan sen arvostelussa otetaan huomioon neljä kriteeriä. Ne ovat:

This time in my series of PCS postings we will focus on evaluating the choreography. It is not just a matter of taste, there are four areas to look at:


  • Tarkoitus / Purpose
  • Rakenne / Structure/Pattern
  • Vartalon ulottuvuudet ja muodot /  Body Design/Dimention
  • Musiikin ja liikkeen yhteensopivuus / Music & Movement Phrasing

Lambiel, master of body movement. Photo: Feng Li/Getty Images Sport


Tarkoitus (Kaikki videot näkyvät youtuben kautta, kun painaa "Watch on Youtube")

Koreografialla tulisi olla jokin teema tai tarkoitus. Koreografiassa on usein jokin juoni, jonka tulisi myös näkyä liikekielessä ja koreografisisissa liikkeissä ja niiden muodoissa. Sen tulisi myös vastata musiikkia. Koreografian inspiraatio voi tulla monesta eri lähteestä (kirjallisuus, teatteri jne.) Liikkeiden tulisi ilmentää koreografian konseptia. Ei pelkästään vartalon- ja jalkatyön vaan myös teknisten elementtien tulisi sisältyä koreografiaan niin, että niistä tulee osa koreografista konseptia. Luistelijan liikekieli on viestintää luistelijalta yleisölle. Jos liikekieli ei sovi musiikkiin, tuo yhteys yleisöön katkeaa


Purpose (You can view all of the videos pressing the "Watch on Youtube")

The choreography should have a theme or a purpose. The plot should also show in the movements and it should match the music. Technical elements should be part of the choreography.




Rakenne

Elementtien tulisi olla sijoitettu ohjelmaan loogisella ja miellyttävällä tavalla. Hyppyjen tulisi olla sijoitettuna jään eri puolille, luistelijan tulisi liikkua sekä myötä- että vastapäivään, vaihdellen suoraa- ja ympyränmuotoista etenemistä. Teknisten elementtien tulisi olla osa liikettä, muodostua osaksi koreografiaa. Elementtien ja liikkeen välissä ei saisi olla keskeytyksiä tai "valmistautumista" elementtiin. Videolla verrataan lopuksi Mao Asadan ja jonkun entisen miesluistelijan jota en tunnista, ohjelmia keskenään rakenteen osalta. Mao tekee enemmän kantakäännöksiä, syviä kaaria ja mohawk-käännöksiä sekä erityisesti ylävartalon liikkeitä. Mao käyttää myös isomman alan jäästä sekä pituus-, että leveyssuuntaan ja etenee pyöreästi, mies luistelee suorempaa liikerataa. Yhteenvetona tästä osa-alueesta voisi sanoa, että kaikenlainen "pyöriminen ja hyöriminen" jäällä kerää koreografiapisteitä rakenteen osalta ja erityisesti tuo nykyluistelussa suosituksi tullut käsien ojentelu, pyörittely ja heiluttelu ns. Plushenkon tuulimylly-efekti johtunee tästä rakennekriteeristä.


Structure

The elements should be in the program in a logical and pleasant way. The jumps should be placed on different sides of the ice. Technical elements should be part of the movement, become part of the choreo. There shouldn't be any interruptions between them. The video compares Mao Asada's and some male skaters (I don't recognize him) programs, how they are structured. Mao makes more mohawks, rockers and skates with deep edges. She also has more upper body movement and uses more space. As a conclusion I think the upper body movement that we nowadays see a lot from certain skates (the windmill arms) is meant for gaining points from structure. 







Vartalon muodot ja ulottuvuudet

Tämä on yksi mielenkiintoisimmista koreografian arvostelu perusteista. Liikkeiden tulisi ylittää luistelijan "turvallisuuden-alue" safety zone, heidän tulisi uskaltaa käyttää vartaloaan erilaisten asentojen luomisessa. Liikkeiden tulisi viedä myös paljon tilaa luistelijan ympäriltä. Videolla verrataan Lambielin ja jonkun naisluistelijan, jota en taaskaan tunnista, liikekieltä. Naisluistelijan vartalo pysyy koko ohjelman ajan pystysuunassa, se ei taivu sivuille tai mene kovin alas, se ei ojennu ulos tuosta perusraamista. Sitten tulee Lambiel ja jo pelkästään hänen ohjelmansa aloitusasento on alempana ja vartalo venytettynä. Lambielin koko ohjelma on erilaisten vartalon asentojen ja venytysten tykitystä. Koska vartalon liikuttaminen näin on fyysisesti vaativampaa ja kun sitä käytetään hyvin yhteen musiikin ja koreografian kanssa, sen tulee vaikuttaa koreografiapisteisiin. Liikkeiden tulisi olla myös loogisessa järjestyksessä ja muodostaa yhtenäinen kokonaisuus. Jokaisen yksityiskohdan tulisi olla tarpeellinen kokonaisuutta katsoen.

Body dimension

Utilization of Personal and Public Space. This is the most interesting part in my opinion of the choreography. The movements should go over the skater's safety zone and they should take a lot of space. The video compares Lambiel's body movements to some lady skater's (I don't recognize her either). It is very interesting to see how the lady skater's body position stays upright all the time during the program, while Lambiel has all kinds of positions and stretches. This also adds choreography points!






Musiikin ja liikkeen yhteensopivuus


Liikkeen ja musiikin tulisi sopia yhteen, jotta se olisi katsojalle järkevää seurattavaa. Musiikin kohokohtia tulisi korostaa sopivalla liikkeellä. Hyppyjen tulisi osua musiikin kohokohdille. Musiikki ei saisi vain soida taustalla, ilman että luistelija ottaa sen rytmiä ja melodiaa liikkeissään huomioon.


Music & Movement Phrasing

Movements and music should match together. The musical highlights should be emphasized with movements for example the jumps should be done during the musical highlights. It's a bad choreography if the skater doesn't show the melody and rhythm in her/his movements.



Alla on ISU:n esimerkki heikosta koreografiasta.
Below an example of a weak choreography (according to ISU)







Luistelumaailman kuuluisimpia koreografeja ovat mm. David Wilson, Lori Nichol, Nikolai Morozov sekä jäätanssipuolella Igor Shpilpand ja Marina Zueva. He ovat erittäin suosittuja huippuluistelijoiden keskuudessa, mm. Kiira on käyttänyt usein Wilsonin koreografioita. Olen lukenut Wilsonin veloittavan kymppitonnin yhdestä koreografiasta, mutta luistelijat (tai heidän maansa liitto) ovat valmiita maksamaan tuon summan, sillä huippukoreografit tietävät kaiken PCS-pisteistä ja siitä, miten pistejärjestelmää hyödynnetään parhaiten. Esim. Lori Nichols käy jopa luennoimassa tuomareille, millainen on hyvä koreografia (onko tässä kenenkään muun mielestä mitään ristiriitaa?). Luulen, että huippukoreografien käyttöön on myös toinen syy; luistelijat voivat toivoa että nimekäs koreografi vaikuttaa tuomareiden pisteisiin ainakin tilanteessa, jossa tuomarit ovat hiukan epävarmoja niistä.


In the figure skating worlds there are famous choreographers such as David Wilson, Lori Nichol, Nikolai Morozov and in ice dance Igor Shpilpand and Marina Zueva. They are very popular among the top skaters. I have read that for example Wilson charges about $10 000 for one choreography. Skaters (or their federation) are ready pay this amount because the top choreographers know all about PCS friendly programs and how to milk all the possible points out of it. Lori Nichol even lectures the judges about what is a good choreography. I think that there is also another reason for using the famous choreographers. Skaters might hope that a choreographer with a name will rise their points and affect the judges point of view of their choreography.

maanantai 22. lokakuuta 2012

Skate America results

Pariluistelun puolella ei tapahtunut mitään yllätyksiä ja voitto meni Tatianan ja Maximin mukana Venäjälle. Toiseksi tulivat Kiinan konkaripari Pang/Tong ja kolmanneksi yhdysvaltalaiset Denney/Coughlin.

Miehissä Hanyun hyytyminen oli melkoista katseltavaa, tuntui että hän ei olisi edes jaksanut luistella ohjelmaansa loppuun. Hanyun astma aiheuttaa miehelle hengitysvaikeuksia ja varmasti alun kaksi kaatumista neloishypyissä saivat aikaan sen, että vauhtia oli kerättävä nollista ja se vaati vielä enemmän Hanyun kunnolta. Hän jätti periaatteessa koko esittämispuolen pois ja keskittyi vain selviämään elementeistä, mutta joutui silti jättämään lopun ympyräaskelsarjan tekemättä! Takahiko Kozuka luisteli ihan perusohjelman ja uusi japanilainen tuttavuus Machida otti pronssia. Kolmoisvoitto siis Japaniin!

Naisten lyhytohjelmassa pidin Ashley Wagnerin ohjelmasta ja hän suoritui siitä varmasti. Wagner oli iskussa myös vapaaohjelmassa ja hän voitti kilpailun kirkkaasti. Wagnerin ohjelmat ovat kuin luotu voittajalle, luulen että hän tulee menestymään tällä kaudella erittäin hyvin.  Aliona Leonovan heikko esitys lyhytohjelmassa oli pieni yllätys ja hän oli jotenkin alakuloinen koko kilpailun ajan. Sitä vanhaa kipinää ei nyt löytynyt. Samalla hän saanee heittää toivonsa GP-finaaliin pääsemiseksi. Adelina Sotnikovan luistelut eivät minua vakuuttaneet, hänen pitää oppia ptämään kisahermonsa kasassa ja paremmat ohjelmatkaan (ja puvut) eivät olisi pahitteeksi. Yllätysnimi hopealle oli pirteästi luistellut USA:n Christina Gaio.

Jäätanssissa Meryl Davis ja Charlie White ottivat itsestäänselvästi kirkkaimman mitalin. Pidin heidän lyhyttanssistaan enemmän kuin vapaaohjelmasta. Lyhyttanssissa Meryl näyttää aivan Lumikilta :)

Meryl = Snow white. AP Photo


Weaver/Poje joutuivat jäämään pronssille, kun Venäjän Bobrova/Soloviev tekivät varman vapaatanssin. Näin nyt toiseen kertaan tuon venäläisten vapaatanssin ja pidän siitä yhä enemmän, tyylillisesti se on minusta jopa parempi kuin Davis/Whiten. Mutta makuasioitahan nämä ovat.

Yle Areena lähettää muuten livenä näitä GP-kisoja, joten kannattaa käydä katsomassa Areenasta jos liveaikataulu sopii. Myös TV:ssä näytetyt GP-ohjelmat säilyvät Areenassa, jossa niitä voi jälkikäteen myös katsella.



There were no big surprises in pairs. Tatiana and Maxim got the gold although their skating wasn't perfect. It was still better than the Chinese pair's Pang/Tong who couldn't do the most difficult element because of some resent injuries. The American couple Denney/Coughlin got bronze.

In men's discipline it was surprising to see Hanyu's bad skate. He was so exhausted, I have never seen any skater like that. He was breathing heavily and skipped for example the required circular foot sequence. Because of his asthma it's going to be though for him; I think the first two falls in his quad took a lot of energy out of him and he sort of had to gave up the presentation side and just focused on surviving the elements. Still, he was second after Takahiko Kozuka who skated an OK program. The Japanise took also the bronze, Machida is a good skater too. There are so many good skaters in Japan!

The medalists. Photo: zimbio
In ladies field Ashley Wagner skated brilliant two programs which were secure and powerful. She has great programs this season too and I think she will be very successful with them. Adelina Sotnikova could find better costumes (especially the burlesque one) and programs in general plus she needs some mental toughness. She was eventually third when the young surprising skater form the USA, Christina Gaio, skated two energetic programs without any big errors. Who would have thought the podium would be like that?

In ice dance I was most looking forward to see Meryl's and Charlie's new programs. I liked their short dance but the free dance got a bit boring to me. I actually prefer the silver medalist's Boborova/Soloviev's edgier and more modern free dance. Weaver/Poje had some mistakes and they ended up third.

lauantai 20. lokakuuta 2012

Skate America: men's & pairs short programs

Skate America käynnistyi miesten ja parien lyhyohjelmilla. Toivoisin, että maailmassa olisi enemmän Volozoshar/Trankovin ja Savchenko/Szolkowyn tasoisia pareja. Nytkin oli jo lähes etukäteen selvää, että V/T tulee voittamaan, jos heidän ohjelmastaan ei ihan pannukakkua muodostu. Itse ohjelmasta en kuitenkaan pidä, mutta täytyy vain oppia sietämään sitä (ja Maximin viiksiä).


Skate America started with men's and pair's short programs. I wish there were more pairs like V/T and S/S, it would be so much more interesting to watch. It was quite obvious from the beginning that V/T would win the competition, unless they screw up big time. I still don't like V/T's short program, but I need to learn to deal with it (and Maxim's mustache)


top3. photo: Brandon Penny's Twitter


Miesten puolella oli sentään kovemmanluokan kisa. Yuzuru Hanyu on niin hyvässä vedossa, että toivottavasti hänen kuntonsa kestää samanlaisena koko kauden! Hänen luistelunsa on niin pehmeää ja varsinkin nuo siirtymät ovat aivan upeita, mielestäni jo Patrick Chania parempia! Pidin myös monista yksityiskohdista hänen koreografiassaan, esim. se liuku jossa terän kanta laahaa maata sopi täydellisesti musiikkiin ja oli innovatiivinen. Hanyu sekä Abbott mielestäni edustavat taitoluistelun tulevaisuutta erityisesti koreografisessa mielessä, he saavat paljon ohjelmistaan irti ja esittävät täysin uudenlaisia ohjelmia. Pidin paljon myös Abbottin ohjelmasta, vaikka näyttääkin siltä ettei hän ole saanut hyppyvarmuuttaan vieläkään kuntoon. Huomenna tulee sitten Abbottin vapaaohjelma, joka on vieläkin hienompi! Abbottin jäkeen luistellut Brezina oli kuin tuulahdus menneestä asuineen ja musiikkeineen. Osasin odottaa hänen heikkoja hyppyjään, sillä hänen muutaman viikon takainen kisa-avauksensa oli samanlainen floppi. Brezinan vahvuus ovat juuri nuo hypyt, perusluistelussa ja esittämisessä hän on paljon muita huippuja takana. Luulen, että Brezinalla tulee vaikeuksia päästä enää edes neljänneksi seuraavissa arvokisoissa.


Men had a lot more competitive field. Yuzuru Hanyu is in such a great shape, I hope he can maintain it through the long season. And he got a world record score! I like how softly he skates, his transitions are phenomenal, even better than Chan's in my opinion. I liked the little details in his choreo, for example the glide where his blade is scratching the ice; so innovative and matching with the music! I think both Hanyu and Abbott represent the future of figure skating when it comes to presentation and choreography. They really get everything out of their choreos and figure skating in general. I really liked Abbott's new sp too although he still isn't very secure jumper. Will he ever be? Tomorrow you'll see his new free program and it is even more fabulous! When Brezina stepped on the ice after him, he looked like a blast from the past. The music and the costume, very old-school. I was aware of his bad jumping shape based on his previous competition. Brezina's strength are the jumps; his basic skating and presentation is behind the other top skater and I'm afraid he won't be 4th anymore in the next Euros or Worlds.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Skate America

GP-kausi käynnistyy ensiviikon loppuna USA:sta. Mukana ovat seuraavat luistelijat, olen tummentanut mitalistiveikkaukseni. Evan Lysacekin paluu kilpajäille lykkääntyi nivusvamman takia, mutta miesten sarja on silti kovatasoinen. Muissa sarjoissa kolmen kärjet erottuvat melko selkeästi.

Next weekend it's Skate America! Here are entires, I've bolded my podium predictions. Evan Lysacked won't be participating because of his groin injury, but the men's field is still very deep.

Miehet/Men: Michal Brezina, Tomas Verner , Yuzuru Hanyu, Takahiko Kozuka, Tatsuki Machida, Konstantin Menshov, Alexander Majorov, Jeremy Abbott, Armin Mahbanoozadeh, Douglas Razzano

Naiset /Ladies: Mae Meite, Sarah Hecken, Valentina Marchei, Haruka Imai, Alena Leonova, Adelina Sotnikova, Viktoria Helgesson, Rachael Flatt, Christina Gao, Ashley Wagner

Parit/ Pairs: Pang/Tong, James/Cipres, Kemp/King, Montalbano/Krasnopolski, Volosozhar/Trankov, Castelli/Schnapir, Denney/Coughlin, Donlan/Speroff

Jäätanssi/Ice Dance: Weaver/Poje, Zhigansina/Gaszi, Alessandrini/Vaturi, Bobrova/Soloviev, Cannuscio/McManus, Davis/White, Kriengrairut/Giuletti-Schmitt






Ylen kaikkien GP-lähestyksien aikataulun näkee täältä: http://yle.fi/ohjelmat/1725850

Johnny Weir on muuten alkanut kirjoittamaan blogia espgn:lle. Ensimmäinen päivitys koskee Finlandia Trophya: http://espn.go.com/espnw/blog/post/2100/a-fresh-start

We are very lucky in Finland because we can watch the GP's on TV (for free!). I don't think there is any online stream available for Skate America, except the Icenetwork one?

Also, check out Johnny's blog on espgn! His first post is about Finlandia Trophy.

lauantai 13. lokakuuta 2012

Guide to PCS: Skating Skills

Mitä ovat komponenttipisteet, nuo mystiset ja subjektiiviset pisteet, joista monet luistelua seuraavat usein kiistelevät. Miten niitä arvostellaan?
Viimeaikoina FSU:ssa on keskusteltu komponenttien arvostelusta ja siitä, onko oikein että yhä kilpailevia luistelijoita käytetään esimerkkeinä tuomarikoulutuksessa hyvistä ja huonoista komponenttien toteutuksista. Mielestäni kilpailevien luistelijoiden käyttäminen on melko kyseenalaista ja varmasti videomateriaalia löytyisi paljon jo uransa lopettaneistakin. Näiden keskustelujen kautta löysin kuitenkin youtube-linkin videoihin, joita ISU on julkaissut DVD:n muodossa. Videoissa kerrotaan miten jokaista komponenttia tulisi arvioida ja mitä osa-alueita arvostelussa tulisi huomioida. DVD on suunnattu tuomareille, mutta on hyvää ja avartavaa katsottavaa mielestäni kaikille, jotka seuraavat lajia ja myös harrastavat sitä.

Warning, this is an educational post! What are PCS, those subjective and mysterious points of which almost all the skating fans argue? How are they evaluated?
Lately there has been a lot of discussion on FSU about judging the components and if it's right that still eligible skaters are used as examples in the videos when the judges are being trained. In my opinion it is very questionable, there would be a lot of examples of skaters who are already retired. Anyways, these discussions helped me to find very interesting videos on Youtube - they are part of a DVD  targeted to judges to show how to evaluate each component. The DVD is released by the ISU. I think these videos are very good and interesting material for also the fans and people who skate as a hobby, since they help to understand the PCS better.


Balance is a part of Skating Skills


Komponenttipisteet muodostuvat siis viidestä eri osa-alueesta: koreografiasta (choreography), luistelutaidosta (skating skills), esityksestä (performance & excecution), siirtymistä (transitions) ja tulkinnasta (interpretation).
Jokainen komponentti pitää sisällään lisää eri osa-alueita, joista siis muodostuvat komponentin pisteet.

Koska komponentteja on näin paljon, ajattelin tehdä jokaisesta oman postauksen. Termit olen suomentanut vapaasti itse, en ole käynyt mitään varsinaista ISU:n tuomarikoulutusta, vaan johtopäätökset ja kuvaukset on kirjoitettu siis ISU:n koulutusvideoiden ja sen julkaisemien dokumenttien perusteella.


There are five kinds of program components: choreography, skating skills, performance & excecution transitions and interpretation. All of these components consist of several sub-components or criteria. Together those sub components create the evaluation of a component.

Because there are so many of those components, I've  decided to make a series of posts of them. I am not a trained judge (is this a surprise for you?), so I have made the comments and conclusions based on the ISU's training video and the documents it has released.



Ensimmäisenä otan käsittelyyn luistelutaidot eli Skating Skills. Luistelutaitoja arvioitaessa otetaan huomioon seuraavat kriteerit:

First I'm going to talk about Skating Skills. They consist of five different criteria:

  • Tasapaino / Balance
  • Flow / Flow
  • Varmuus / Sureness
  • Vauhti /  Speed
  • Suunta / Direction

Luistelutaidoilla tarkoitetaan luistelun yleistä laatua: kaaren hallintaa ja liukua jäällä, tekniikan selkeyttä ja vaivatonta voimankäyttöä vauhdin kiihdyttämisessä ja vaihtelussa. Yhden jalan luistelu tulisi olla hallussa, kahdella jalalla ei saisi paljoa luistella. Pareissa ja jäätanssissa molempien tulisi olla yhtä hyviä teknisesti ja unisonissa. Jäätanssissa katsotaan myös jään kattavuutta.


Definition of over all skating quality:  edge control and flow over the ice surface demonstrated by a 
command of the skating vocabulary (edges, steps, turns, etc), the clarity of technique, and the use of 
effortless power to accelerate and vary speed. Mastery of one foot skating, no over use of skating on two feet. Pair Skating and Ice Dancing: Equal mastery of technique by both partners shown in unison. Ice Dancing: the ice coverage is important.


Tasapaino eli Balance koostuu polvien rytmillisestä liikkeestä ja jalkatyön tarkkuudesta. Luistelija osaa käyttää terää oikein eteen- ja taaksepäin luistelussa ja terän käyttö vauhdin muodostamisessa on vähäistä. Tasapainoon kuuluu myös vartalon hallinta ja pari- sekä jäätanssissa nostot. Myös erilaiset vaativat liu'ut kuvaavat luistelijan tasapainoa.


Balance, rhythmic knee action, and precision of foot placement. Skater knows how to use the blade right when going backwards and forwards. The use of the toe picks is minimal when trying to get speed. In pairs skating and ice dance the different lifts are also part of the balance. Correct body alignment is also part of the balance as well as difficult slides (watch Jeffrey Buttle demonstrating one).







Sitten tuo flow,  sen määritelmiä ovat kevyet, tasaiset ja puhtaat potkut, hyvä ryhti ja polvi- ja nilkkatyö. Luistelu näyttää vaivattomalta ja rennolta ja kiihdytykset ovat helppoja ja nopeita. Eli periaatteessa luistelu näyttää vain soljuvan eteenpäin ja on liukuvaa, luistelijan ei tarvitse ottaa paljon potkuja pitääkseen vauhtia yllä.

Flow and effortless glide: Rhythm, strength, clean strokes, and an efficient use of lean create a steady run to the blade and an ease of transfer of weight resulting in seemingly effortless power and acceleration.






Varmuus: Luistelu ei saisi näyttää työläältä ja luistin ei saisi raapia jäätä. Liu'un pitäisi olla suoraviivaista eikä haparoivaa, kaarella pitäisi pysyä olemaan kauan. Voi sitä nuorta tyttöä joka on joutunut esimerkiksi epävarmasta luistelijasta :( Emmeköhän kaikki osaa kuvitella mitä se on.


Sureness: Cleanness and sureness of deep edges, steps, and turns. The skater should demonstrate clean and controlled curves, deep edges, and steps. Oh that poor girl who is selected to demonstrate an unsure skater :( 






Vauhti : Vauhtia arvioidessa huomioidaan se, kuinka nopeasti luistelija pääsee vauhtiin eli mahdollisimman vähäisillä potkuilla/sirklauksilla ja kuinka suuren alueen jäästä tuon vauhdin saavuttaminen vie.


Speed: Varied use of power/energy, speed, and acceleration. Variety is the gradation – some of which may be subtle. Basically how much ice coverage the skater needs to get a top speed and how many strokes is needed to get that speed.





Suunta: Vastapäiseen suuntaan luisteleminen, kuin mihin hyppää, on vaikeaa ja sitä arvostetaan. Luistelijan tulisi luistella/tehdä kaaria moniin eri suuntiin, se lisää vaikeutta.


Direction: Multi directional skating. Includes all direction of skating:  forward and backward, clockwise and counterclockwise including rotation in both directions.






Monien mielestä sen, jos luistelija kaatuu useasti hypyissään, tulisi vaikuttaa Skating Skills-pisteisiin. Ajatuksena on, että luistelutaidot eivät silloin olisi huippuluokkaa. Edellä olevien videoiden perusteella Skating Skills ei kuitenkaan kuvaa hypyissä ja muissa elementeissä onnistumista (sitä varten on GOE, josta voisin myös tehdä jossain vaiheessa oman postauksen sekä vähennykset), vaan perusluistelutaitoa, liukua, vauhtia ja terän käyttöä. Se mihin kaatumiset Skating Skillseissä voisi vaikuttaa on tuo flow sekä Balance. Ohjelman flow katkeaa kun epäonnistumisia tulee, esimerkkinä videossa oli näytetty jopa hypyn alastuloa piikeille flown katkaisijana sekä tietysti tasapainon katoamisena. Flow ja Balance kuitenkin muodostavat vain kaksi viidestä luistelutaitoja kuvaavasta osa-alueesta, joten se ei ole täysin ratkaiseva Skating Skills pisteitä annettaessa.

Toinen mielenkiintoinen huomio on se, että periaatteessa koreografialla pystyy vaikuttamaan Skating Skills-pisteisiin. Jos otetaan hypoteettinen tilanne, jossa on kaksi perusluistelutaidoiltaan yhtä hyvää luistelijaa, mutta toisen koreografiassa on esim. tuollainen Jeffrey Buttlen Balance-videossa demonstroima tasapainoa vaativa liuku siirtymänä sekä erisuuntiin tehtyjä kaaria ja luistelua, niin periaatteessa tämän luistelijan tulisi saada korkeammat pisteet. Koreografia (ja täten myös osaava koreografi) vaikuttaa paljon myös muihin komponenttipisteisiin, mutta siitä lisää tulevissa postauksissa.

People often say that if a skater falls multiple times during the program it should affect on his/her Skating Skills. That the Skating Skills can't be good if the skater can't land the jumps. Based on these videos, that is not what the Skating Skills directly measure (there is the GOE for that and the deductions) but how good is the use of blade, glide and speed. I think falls affect on Flow and Balance but they are only two of the five criteria when evaluating the Skating Skills, so they are not totally crucial. 

Also, it is interesting that the choreography can affect on Skating Skills. If there is two equally good skaters, but the other skater has a choreo with transitions of balance required moves (a la Jeffrey Buttle) and multi directional skating, basically he/she should get better Skating Skills points. The choreography (and a good choreographer) plays essential role in the other components, too, but I will go into them in the future postings.

torstai 11. lokakuuta 2012

What happened to Chan?

Japan Open oli yksi etukäteen odotetuimmista kilpailusta viime viikonloppuna, sillä miesten sarjassa kohtasivat kolme huippunimeä; Chan, Plushenko ja Takahashi. Tämä kilpailu kuitenkin lässähti melkoisesti sillä sekä Chan että Plushenko tekivät runsaasti virheitä ohjelmissaan.

Patrick Chan kaatui vapaaohjelmassaan neljä kertaa ja teki virheitä myös muissa hypyissä. Aivan kuin hänen koko hyppytekniikkansa olisi kesän aikana maagisesti kadonnut. Chan erotti keväällä valmentajansa ja koreografinsa, millä saattaa olla vaikutusta miehen suoritukseen. Hänen aikaisempi valmentajansa Christy Krall oli nimittäin erityisen hyvä tekniikassa ja lisäksi hän piti tiukkaa harjoituskuria Chanille, mikä lopulta johtikin heidän eroonsa.

Chan kertoi ettei tuntenut motivaatiota eikä muutenkaan hänestä tuntunut hyvältä mennä jäälle. Se näkyi myös hänen luistelussaan. Chan myönsi että monet muutokset ovat vaikuttaneet hänen luisteluunsa. Lisäksi hän uskoi että tällainen suoritus luo motivaatiota, jota hän tarvitsee ja tavallaan herättää hänet.  Chanin koko haastattelun voi lukea täältä.

Aikaisemmista Chanin haastatteluista olen saanut vähän sellaisen kuvan, että hänellä on aina ollut hieman motivaatio-ongelmia. Viime keväänä hän mm. valitti luistelijoiden huonosta asemasta Kanadassa ja vertasi kuinka urheilijoilla on paremmat oltavat Kiinassa. Tämä sai aikaiseksi jopa pienen kohun Kanadassa. Lisäksi hän on kertonut mm. kuinka paljon luistelu maksaa hänelle (100 000 dollaria vuodessa) ja kaikki hänen perheensä rahat menevät lajiin. Chanin motivaatio-ongelmia voi osaltaan selittää myös se, että hän ei ole ainakaan vielä saanut suuria fanijoukkoja taakseen, toisin kuin monet huippuluistelijat.

Suurin yllätys Chanin suorituksessa oli kaatumisten vaikutus hänen PCS-pisteisiinsä. Yleensähän Chan on saanut kaatua useitakin kertoja ja silti voittanut PCS puolen avulla. Nyt komponentit tippuivatkin alemmaksi kuin Plushenkolla, Takahashilla ja Jeffrey Buttlella. Kaiken kaikkiaan Patrick oli kuusikon viimeinen.

Joka tapauksessa uskon kuitenkin, että Chan palaa kilpajäille vielä huippuvedossa. Hänellä on tosin ollut paha tapa kaatua lähes aina ohjelmissaan, joten en tiedä saako hän koskaan pois tätä ominaisuuttaan, mutta kuitenkin olen varma että hän vielä palaa mitalikantaa. Mutta tulevatko GP-kisat liian aikaisin?





During the last weekend there was also the Japan Open. I was really looking forward the battle between Chan, Plushenko and Takahashi. It didn't turn out much of a battle at all. Both Chan and Plushenko were a bit off, but most of all Chan.

Chan fell four times in his new free program and the the rest of the jumps weren't quite perfect either. It was like his jumping technique suddenly dissapeared during the summer. Earlier this spring he had parted ways with his coach Christy Krall and choreographer Lori Nichol. Maybe all of this has affected his preparation? Krawl is known as a very good technician and I think she put Chan to work really hard. In the end it was too much for him.

In the inerview after the competition Chan told he lacked motivation and didn't feel good. He thinks this will end up positive because now he will find back his motivation again. Here you can read the rest of his interview.

After reading several interviews with him I sort of get a feeling that he often has struggled with motivation problems. He has complained for example how expensive the sport is for his parents (they organize a local fundraiser every year to collect money for his training). I also think that it might bother him that he hasn't quite gathered a similar fan base as many other top skaters.

The most surprising for me were his PCS. They were lower than Plushenko's, Buttle's or Takahashi. In the result list he was last. Normally his falls don't affect his PCS and maybe this was just an exception?

I still think he will come back stronger and be back on the podium. But will the GP's come too soon?

maanantai 8. lokakuuta 2012

French Masters

Viime viikonloppuna pidettiin myös French Masters, jossa ranskalaiset luistelijat esittelivät uudet ohjelmansa.
Ensimmäiseksi videolla esiintyy Brian Joubert ja uusi vapaaohjelma Inception-leffan musiikkiin. Mielestäni tämä on täydellinen ohjelma Brianille! Musiikki on kaunis ja surumielinen, mutta samalla myös dynaaminen ja vahva. Koreografian tehneet Albena Denkova ja Maxim Staviski ovat onnistuneet erinomaisesti löytämään Brianille sopivia luontevia liikkeitä ja ohjelma näyttää niin luonnolliselta hänelle, ei yhtään väkinäiseltä kuten esim. se Flamenco-lyhytohjelma tai Beethoven vapaaohjelmasta puhumattakaan. Kun ohjelma hioutuu vielä kauden aikana ja Brian pääsee huippukuntoon niin tämä on hienoa ja tunteellista katsottavaa. Brian aikoo pitää tämän ohjelman olympialaisiin, jonne hän päättää pitkän ja menestyksekkään uransa. Tosin hän on jo väläyttänyt kiinnostustaan ryhtyä pariluistelijaksi.


Florent Amodion ohjelma on myös tuttua Amodiota, mutta mielestäni ei niin vaikuttava. Sen on koreografioinut Nikolai Morozov, joten näemme paljon mm. tanssimuuveja ja paikallaan jammailua. Mutta Florent on kyllä vahva esiintyjä! Florent voitti Brianin kymmenellä pisteellä, mutta tilanteesta on turha vetää mitään johtopäätöksiä, sillä Brian ei ole pystynyt kunnolla harjoittelemaan koska hänen kotihallinsa meni juuri remonttiin.


Last weekend there was also the French Masters where the top French skaters showed their new programs. First, Brian Joubert's new free program. I like it so much! The music is from the movie Inception and it fits like a glove for Brian. His choreographers Albena Denkova and Maxim Stavinski have succeeded in finding him movements that look very natural. It's nothing forced like the Beethoven free program or the Flamenco short program.  Brian will keep this for the Olympics and then retire. But he might come back as a pair skater. I feel like he really loves this sport!

Florent Amodio won the competition with this program. It suits also very well to him. It is choreographed by Morozov so we will see lots of dance moves and standing and posing. But Florent is a true showman! I am not concerned of the gap between Brian and Florent because Brian's home rink is being renovated and he hasn't been able to practice enough yet.








Pechalat/Bourzat, heidän Rolling Stones-teemainen vapaaohjelmansa. Onko tämä tarpeeksi pitämään takana esim. Weaver/Poje tai muut kovat haastajat Euroopasta? Ohjelma vaikuttaa ehkä liian keveältä? Todella riski valinta vuosi ennen olympialaisia, toivottavasti se kannattaa, sillä jäätanssissa kun alkaa tippumaan rankingissa niin ylös on vaikea kivuta.

Pechalat/Bourzat have Rolling Stones themed freedance. Is this enough to keep the Russians and Canadians behind them? I don't think it's big enough or artistic enough. Why did they choose this a year before the Olympics, everybody knows how hard it is to get up in the rankings when you start to sink in the ice dance.


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Finlandia Trophy Summary

Tässä pieni yhteenveto eilisistä kisoista joita siis olin katsomassa paikanpäällä Espoossa. Aluksi täytyy sanoa, että paikan vaihto Barona Areenaan oli todella onnistunut ratkaisu, kilpailu tuntui ja näytti ammattimaisemmalta ja sellaiselta, mitä luistelijatkin ansaitsevat. Yleisöäkin oli paikanpäällä hyvin ja kannustus luistelijoille oli mahtavaa! Uskon, että monet luistelijat jopa yllättyivät saamastaan kannustuksesta :)

Here is a short summary of Finlandia Trophy. It was great to be among the audience, the new arena in Espoo is much better than the old ice rink where the competition was used to held. The audience was amazing and all the skaters was warmly being cheered!

Naisten lyhytohjelmassa suurimman vaikutuksen minuun teki Venäjän Julia Lipnitskaia. En ole koskaan nähnyt livenä sellaisia piruetteja. Niin nopeita ja ne asennot, miten edes on mahdollista pyöriä niissä? Hän on todella notkea luistelija ja oikea suurlupaus 14-vuotiaaksi.  Hänen ohjelmansa, puku ja musiikki olivat kaikki viimeisen päälle suunniteltuja, Kiiran kanssa heistä kahdesta välittyi eniten "ammattimaisin" kuva. Eli huomasi, että jokainen yksityiskohta oli mietitty tarkaan. Kiiran lyhytohjelman pisteet taisivat sisältää hieman kotibonusta, ne olivat korkeimmat mitä kukaan nainen on saanut nykyisillä lyhytohjelmasäännöillä. Katsoin muuten juuri TV:stä Kiiran vapaaohjelman ja olisin toivonut jotain räväkämpää! Hänen kaikki ohjelmansa ovat nyt olleet aika samanlaisia.

I was very impressed by Julia Lipnitskaia. Her spins were amazing, I have never seen anything like that. They are so fast and the positions are so acrobatic but also effortless. I liked her program and costume too, they were very well thought and fit together. Kiira's monster score was a bit of a surprise but I guess she received some home bonus.





Jäätanssin puolella suurin yllätys oli Bobrova/Solovievin ohjelma, joka poikkesi tyyliltään melkoisesti muista Yankee Polka-lyhyttansseista. Vihdoin sain nähdä myös Lanotte/Cappellinin livenä ja he olivat yhtä suloisia kuin TV:ssä ja Lanotten eläytyminen tanssiin oli hienoa! Äsken näin myös TV:stä heidän uuden Carmen-vapaatanssinsa joka oli upea! Erityisesti Luca Lanotte on mahtava tulkistija. He ovat kirineet hyvin kiinni Bobrova/Solovieviä, joten toivottavasti he tänä vuonna onnistuisivat saamaan EM-mitalin. Myös venäläisten vapaatanssi on hyvä, erityisesti sen alku ja moderni liikekieli, mutta en pidä lopun viuluosuudesta. Mutta alku oli hieno!



In icedance, Bobrova/Soloviev's program was quite different than the other Yankee Polka's. It was wonderful to Cappellini/Lanotte, too. They hade a great program. Also their new Carmen is fantastic! They won the fd, so it is a great sign. I wish they would finally get the medal from European Championships. I really like the theme of the Bobrova/Soloviev's new free dance, too, especially the beginning and the modern choreo. But I dislike violin music, so it ruined the end for me.


Miesten vapaaohjelma oli itselleni se odotetuin. En olisi uskonut näkeväni esim. Johnny Weiriä koskaan livenä tai edes Yuzuru Hanuy'ta. Suomalaisista miehistä positiivisin oli ehdottomasti Valtter Virtanen, pointsit neloistulpista, joka taisi tulla kahdelle jalalle, mutta kuitenkin!

I was most looking forward the men's free skate, I never could have dreamed to see Johnny Weir live. His presence on ice definitely stood up! It was nice to see a finnish Valtter Virtanen to try a quad toe, too.

Oli myös ilo nähdä Adrian Schultheiss tekemässä hyvää paluuta leikkauksensa jälkeen. Ehkä suurin yllättäjä oli kuitenkin Misha Ge, joka suorastaan räjäytti yleisön hullunkurisella ohjelmallaan. Ohjelman intensiteetti vain kasvoi loppua kohden ja huipentui askelsarjaan jossa oli säännöissä kielletty räppiosuus. Yleisö vain innostui tästä entisestään ja ohjelma sai illan suurimmat suosionosoitukset. Misha on vielä nuori luistelija, joten jos hän jo tuossa iässä pystyy ottamaan yleisön haltuun noin upeasti, mitäköhän näemme häneltä muutaman vuoden kuluttua? Mishasta on tulossa hyvää vauhtia yksi uusista yleisön suosikeista.

Misha Ge was probably the biggest surprise for me. The audience went crazy for his hilarious program. I can't believe that he is still so young but yet a good showman! He will definitely become one of the crowds' favorite in a couple of years. He had lyrics in his music but the audience loved it! :D




Javier Fernandez kärsi flunssasta, joten hänen hyppynsä eivät kulkeneetkaan aivan niin kuin piti ja muutenkin hänen ohjelmansa oli melko keskinkertainen livenä. Olisin odottanut hänen ottavan enemmän kontaktia yleisöön, mutta hän ei juuri esiintymiseen panostanut (TV:ssä se kyllä näkyi paremmin) . Myös Richard Dornbushin ohjelma oli jotenkin mitäänsanomaton, teknisesti kyllä hyvä, mutta jotenkin "harmaa".

I was expecting something similar from Javier Fernandez, but he didn't take much contact to the audience. He had a flue, so I guess he wasn't feeling very well. His jumps were off too, so he couldn't fight for the gold. Richard Dornbush was technically good but lack sparkle, I don't even remember much of his skate.


Johnny Weirin presenssi jäällä oli omaa luokkaansa, hänen ohjelmaansa seurasi yleisö hiirenhiljaa ja tiivisti. Weirillä oli miehistä suurin karisma ja hänen ohjelmansa musiikki ja teema oli hieno. Hypyt eivät kuitenkaan olleet vielä aivan hallussa, mutta hän yritti silti neloistulppia. Aikaisempina vuosina hän olisi jättänyt epävarman neloisen kokeilematta, mutta nyt hän on päättänyt yrittää sitä myös riskillä. Johnny kaatui pahan näköisesti veryttelyssä ja piti pitkän tauon ennen kuin lähti uudestaan hyppimään.

Johnny Weir fell badly during the warm up and took a small break before he started to jump again. He still went for the quad and I really appreciate that he is so determined with it. He is serious with his comeback. He looked very graceful on the ice, the audience just stared him mesmerized and silent. The final step sequence lift up the whole audience and it was great! He still needs to work with his jumps tough. I hope he is not too dissapointed od his fourth place :(




Yuzuru Hanyun ohjelma oli täynnä koreografiaa ja siirtymiä ja lopussa jän olikin niin puhki, että jäi makaamaan jäälle pitkäksi aikaa. Hän taitaa pitää draamasta ;) Kaksi neloishyppyä (salchow ja tulppi) olivat korkeita ja hänen alastulonsa puolestaan hyvin matalia, hän joustaa polvella todella syvälle.

Yuzuru Hanyu's program was full of elements and he got so exhausted that he left laying on the ice for a long time. I guess he loves some drama ;) the audience started to laugh, haha. Nut his exhaustion didn't show in his skating which is a good thing! Nice quads and a good program!

Hallin käytävillä pystyi bongailemaan paljon luistelijoita ja myös Johnnyn miehen Victorin, joka oli mukana yleisössä kannustamassa Johnnyä. Miesten vapaaohjelmaa oli katselemassa myös paljon luistelijoita, mm. Bobrova/Soloviev. Soloviev oli luonnossa tosi pitkä, ehkä yksi pisimmistä luistelijoista kv. tasolla. Kokonaisuudessaan kisat olivat hyvät, kansainväliset tähdet ovat tosi tärkeitä tunnelman ja yleisön kiinnostuksen nostamisessa, joten toivottavasti heitä tulee mukaan myös ensi vuonna!

I met so many skaters in the audience and also Johnny's husband Victor was there. I hope next year there will be some international stars, too!


Johnny 's tweet: "Helsinki. Loving Finland. #kiitos" photo: Johnny's instagram

perjantai 5. lokakuuta 2012

Finlandia Trophy men's sp

Tässä siis Finlandia Trophyn tämänhetkinen tilanne kärkimiesten osalta lyhytohjelman jälkeen:

1Javier FERNANDEZESP80.7742.0338.747.837.547.837.757.790.00#4
2Yuzuru HANYUJPN75.5737.9738.607.797.427.637.887.881.00#2
3Richard DORNBUSHUSA71.1935.5635.637.386.887.087.087.210.00#5
4Johnny WEIRUSA69.0331.9437.097.467.007.547.427.670.00#10
5Zhan BUSHRUS69.0138.5031.516.545.886.386.466.251.00#7



Täytyy hieman ihmetellä Javier Fernandezin PCS-pisteitä? Paremmat kuin Hanuy:lla??? Kilpailun voittokamppailu käydään Fernandezin ja Hanuy:n välillä, Weirin kymmenen pisteen ero taitaa olla liian suuri kirittäväksi, varsinkin kun Fernandezin neloishypyt taitavat olla varmempia kuin Weirin. Lisään videoita kun niitä tulee youtubeen.

Javier Fernandez:



Yuzuru Hanyu:




Johnny Weir:




Here is the result list after the short program (current top 5):


1Javier FERNANDEZESP80.7742.0338.747.837.547.837.757.790.00#4
2Yuzuru HANYUJPN75.5737.9738.607.797.427.637.887.881.00#2
3Richard DORNBUSHUSA71.1935.5635.637.386.887.087.087.210.00#5
4Johnny WEIRUSA69.0331.9437.097.467.007.547.427.670.00#10
5Zhan BUSHRUS69.0138.5031.516.545.886.386.466.251.00#7



I am amazed by Javier's PSC, why are they higher than Hanuy's??? Johnny Weir is over ten points behind them, I think he has lost his gold medal chances already. I will add more videos when they show up on youtube .

Johnny Weir in Finnish media

Johnny Weiristä tehty artikkeli löytyy uusimmasta Nyt-lehdestä! Siinä toimittaja on listannut kolme syytä fanittaa häntä (itse olisin keksinyt enemmänkin syitä) ja ne ovat seuraavat: Weirissä on draamaa, tyyliä ja hän on lahjakas. Artikkeli koostuu lähinnä Johnnyn sitaateista aikaisemmista haastatteluista. Lisäksi selviää että Johnnyn tositv-kuvausryhmän piti alunperin tulla myös Suomeen kuvaamaan.




Myös eilisessä Ylen urheiluruudussa oli Johnnyn haastattelu, mutta sitä lähetystä ei löydy Areenasta :( Kuitenkin hänen luistelunsa näytti tosi hyvältä, joten odotan innolla että pääsen häntä livenä katsomaan.


ETA: Löysin Youtubesta tuon urheiluruudun jutun:




There is a long article about Johnny Weir in Finnish Nyt-magazine. The magazine lists three reasons why people should be Johnny-fans. The reasons are: Johnny has drama, style and talent! (haha, I could have invented a couple of more reasons) The article tells about the rivalry between him and Evan Lysacek (that Johnny called him slore :D), his tassel and fur costumes and that he only started skating at the age of twelve.

Yesterday Yle's sports news had an interview with Johnny, too. They showed him practicing his free program and then he told about his goal to get Sochi. He said it would be very difficult because of the tough competition. All in all he seemed to be in a great shape!

torstai 4. lokakuuta 2012

Art on Ice Helsinkiin!

Aivan mahtavia uutisia!!! Vihdoinkin se kauan toivomani huippuluistelijoista koostuva jääshow toteutuu Suomessa. Nimittäin Art on Ice-jääshow tulee ensi vuoden helmikuussa Suomeen ja sen esiintyjäkaartiin kuuluvat: Stéphane Lambiel, Evgeni Plushenko, Aljona Savchenko & Robin Szolkowy, Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov, Nathalie Pehchalat & Fabian Bourzat, Sarah Meier ja vielä lisää nimeämättömiä huippuja! Showssa on mukana myös vielä nimeämätön huippuartisti, aikaisempina vuosina mukana on ollut mm. Donna Summer, Anastacia ja Ronan Keating. Helsingistä kiertua jatkaa Tukholmaan. Lisää tietoa:
http://www.facebook.com/pages/-Art-on-Ice-/157853828140






Sitten hieman ikävämpiä uutisia, nimittäin Virtue ja Moir joutuvat jättämään Finlandia Trophyn väliin Scott Moirin loukkaantumisen takia. Moirilla on lihasjännitystä niskassa (outo syy?) ja pari teki myöhään päätöksen jättää kisat väliin. "On pettymys, että emme voi mennä Suomeen mutta tässä vaiheessa kautta haluamme olla varovaisia. Meillä on pitkä kausi edessä emmekä halua pahentaa asioita matkustamalla ja kilpailemalla tänä viikonloppuna" sanoi Scott. "Laukkumme oli jo pakatut ja teimme päätöksen vain muutamaa tuntia ennen lennon lähtöä", selittää Tessa Skate Canadan lehdistötiedotteessa. Toivottavasti kukaan ei ostanut lippuja FT:n pelkästään heidän takia :(

Viikonloppuna tapahtuu paljon luistelurintamalla, sillä Finlandia Trophyn lisäksi kisaillaan French Mastersissä ja Japanissa Japan Openissa sekä Medal Winners Openissa, johon Laurakin osallistuu. Paljon videoita siis tulossa.


Art On Ice is coming to Finland! This is wonderful news and I have really been looking forward to this. The show is going to be held in Helsinki in February and the cast will include: Stéphane Lambiel, Evgeni Plushenko, Aljona Savchenko & Robin Szolkowy, Tatiana Volosozhar & Maxim Trankov, Nathalie Pehchalat & Fabian Bourzat, Sarah Meier and even more great skaters. More info: http://www.facebook.com/pages/-Art-on-Ice-/157853828140


Then some less wonderful news. Unfortunately Virtue and Moir won't be competing at Finlandia Trophy because of Scott's injury. According Skate Canada's press release Scott has a slight muscle strain in his neck.

 "It is disappointing not to go to Finland, but this early in the season we feel it was better to be cautious and careful. We have a long season ahead of us, and just don’t want to risk aggravating things by travelling and competing this weekend," said Moir.

The two will miss returning to Finlandia for a second time. “We had such a great summer of training, and we were really excited to debut our two new programs in Finland,” said Virtue. “We had such a positive experience last year and were really looking forward to returning. The fans, our friends and the Finnish Figure Skating Association were so supportive of us that we couldn’t wait to go back.”
“Our bags were packed, and it was literally just four hours before our scheduled flight that we made the decision,” explained Virtue. “However, injuries are part of being an athlete. We understand that, and we feel fortunate that Scott now has the time to recover 100%. We will be back training hard to show off our programs at Skate Canada International in Windsor in just a few weeks.”

I hope nobody bought tickets to Finlandia Trophy only to see them (especially from abroad)

...

Next weekend is going to be full of events, besides Finlandia Trophy there will be French Masters, Japan Open and Medal Winners Open. Great!

maanantai 1. lokakuuta 2012

Abbott's new masterpiece

Jeremy Abbottin uusi vapaaohjelma "Bring him home" on todella upea ja ansaitsee täten oman postauksen. Se on hyvin epätavallinen CoP-ohjelmaksi, sillä siitä ei todellakaan huomaa että se on kilpailuohjelma. Abbott esitti ohjelmansa Evening with Champion-gaalassa ja se sopiikin sekä gaala-, että kilpailuohjelmaksi. Ohjelma on hyvin "hengittävä", siihen ei ole tungettu joka kohtaan elementtejä, mutta se ei myöskään tunnu tyhjältä. Ohjelmassa on useita todella hitaita kohtia ja pysähdyksiä, mutta hetkessä Abbott saa vauhdin taas nopeaksi ja ohjelma näin ikään kuin aaltoilee hitaasta nopeaan ja taas hitaaseen. Myöskään siirtymissä ei ole tingitty tyylistä, vaan ne syntyvät huomaamatta ja musiikkiin sopien. Mielestäni tämä on huippuohjelma ja Abbott on löytänyt tyylinsä ja vahvuutensa tulkitsijana. Teknisesti hän saattaa olla epävarma ratkaisevilla hetkillä, mutta hänen taiteellisuutensa säilyy, vaikka hypyt pettäisivätkin.

Jeremy Abbott's new free program "Bring him home" is incredibly beautyful and deserves it's own post. I think it's a very unusual CoP-program, you can't really tell that it's a competitive program. The program is really breathing, it is not full of elements but it doesn't feel empty, either. There is very slow parts and even stops, but in a second Abbott speeds up and prepares to jump. It is like a wave, from slow to fast to slow again. All the transitions are very artistic too, they fit to the music. I think this is a masterpiece and Abbott has found his style as a skater. Technically he might be a bit unsure when it comes to deliver, but his artistic style remains always.