sunnuntai 7. syyskuuta 2014

New programs

Tässä joitakin mielenkiintoisia poimintoja Venäjän testiluisteluista.

Ensinnäkin Kawaguti/Smirnovin vapaaohjelma. Pari ei päässyt osallistumaan viime kaudella mihinkään suuriin kilpailuihin Smirnovin vammautumisen vuoksi ja erityisesti olympilaisten missaaminen oli heille kova pala. Moni ajatteli parin jo lopettavankin, mutta Smirnov halusi jatkaa vielä luistelua ja suostutteli Yuko Kawagutin jäämään vielä kilpajäille kanssaan. Heidän tavoitteenaan on esittää kilpailuissa neloisheitto. Ohjelmana tämä on mielestäni ihan hyvä, vihdoin Yukokin saa hieman heittäytymistä ja dramaattisuutta esittämiseensä joka on tähän mennessä ollut mielestäni aika jäykkää.

Elizaveta Tuktamysheva näyttää saaneen hyppynsä kuntoon. Lyhytohjelmana hänellä on Carmen, joka kyllä kalpenee Carolina Kostnerin versiolle. Tuktamysheva esitti sekä lyhyt- että vapaaohjelmansa samanlaisissa löysissä hameissa, vapaaohjelman teemaan se vielä jotenkin sopikin mutta ei mielestäni molempiin.

Adelina Sotnikovan vapaaohjelmana on Je suis malade, joka on musiikkina mielestäni hirveä, En pystyisi itse joka päivä kuuntelemaan tätä kappaletta! Sotnikovan koreografiaan on kuitenkin selvästi panostettu ja pidän sen joistakin yllätyksellisistä kohdista, kuten esim. lopetuksesta.


Julia Lipnitskaia näyttää kasvaneen viime kaudesta. Hassua miten suuri muutos voikaan ollan muutamassa kuukaudessa. Tämä lyhytohjelma on hyvin saman tapainen kuin Julian aiemmatkin, sekä koreografialtaan että synkältä musiikkiteemaltaan. Julian axel ei ole kyllä yhtään parantunut viime kaudesta, pikemminkin päinvastoin. Mitenköhän se sujuu enää muutaman vuoden kuluttua?


2 kommenttia:

  1. Aika moni luistelija on ilmeisesti tälle kaudelle valinnut laulettua musiikkia? Onko Kiiran tilanteesta mitään uutta tietoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä onko tämä uutta tietoa, mutta Kiiran olisi tarkoitus kai aloittaa kisailu loppuvuodesta ja hän on saanut kaikki hyppynsä takaisin loukkaantumisien jälkeen.

      Poista