sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Finlandia Trophy Summary

Tässä pieni yhteenveto eilisistä kisoista joita siis olin katsomassa paikanpäällä Espoossa. Aluksi täytyy sanoa, että paikan vaihto Barona Areenaan oli todella onnistunut ratkaisu, kilpailu tuntui ja näytti ammattimaisemmalta ja sellaiselta, mitä luistelijatkin ansaitsevat. Yleisöäkin oli paikanpäällä hyvin ja kannustus luistelijoille oli mahtavaa! Uskon, että monet luistelijat jopa yllättyivät saamastaan kannustuksesta :)

Here is a short summary of Finlandia Trophy. It was great to be among the audience, the new arena in Espoo is much better than the old ice rink where the competition was used to held. The audience was amazing and all the skaters was warmly being cheered!

Naisten lyhytohjelmassa suurimman vaikutuksen minuun teki Venäjän Julia Lipnitskaia. En ole koskaan nähnyt livenä sellaisia piruetteja. Niin nopeita ja ne asennot, miten edes on mahdollista pyöriä niissä? Hän on todella notkea luistelija ja oikea suurlupaus 14-vuotiaaksi.  Hänen ohjelmansa, puku ja musiikki olivat kaikki viimeisen päälle suunniteltuja, Kiiran kanssa heistä kahdesta välittyi eniten "ammattimaisin" kuva. Eli huomasi, että jokainen yksityiskohta oli mietitty tarkaan. Kiiran lyhytohjelman pisteet taisivat sisältää hieman kotibonusta, ne olivat korkeimmat mitä kukaan nainen on saanut nykyisillä lyhytohjelmasäännöillä. Katsoin muuten juuri TV:stä Kiiran vapaaohjelman ja olisin toivonut jotain räväkämpää! Hänen kaikki ohjelmansa ovat nyt olleet aika samanlaisia.

I was very impressed by Julia Lipnitskaia. Her spins were amazing, I have never seen anything like that. They are so fast and the positions are so acrobatic but also effortless. I liked her program and costume too, they were very well thought and fit together. Kiira's monster score was a bit of a surprise but I guess she received some home bonus.

Jäätanssin puolella suurin yllätys oli Bobrova/Solovievin ohjelma, joka poikkesi tyyliltään melkoisesti muista Yankee Polka-lyhyttansseista. Vihdoin sain nähdä myös Lanotte/Cappellinin livenä ja he olivat yhtä suloisia kuin TV:ssä ja Lanotten eläytyminen tanssiin oli hienoa! Äsken näin myös TV:stä heidän uuden Carmen-vapaatanssinsa joka oli upea! Erityisesti Luca Lanotte on mahtava tulkistija. He ovat kirineet hyvin kiinni Bobrova/Solovieviä, joten toivottavasti he tänä vuonna onnistuisivat saamaan EM-mitalin. Myös venäläisten vapaatanssi on hyvä, erityisesti sen alku ja moderni liikekieli, mutta en pidä lopun viuluosuudesta. Mutta alku oli hieno!In icedance, Bobrova/Soloviev's program was quite different than the other Yankee Polka's. It was wonderful to Cappellini/Lanotte, too. They hade a great program. Also their new Carmen is fantastic! They won the fd, so it is a great sign. I wish they would finally get the medal from European Championships. I really like the theme of the Bobrova/Soloviev's new free dance, too, especially the beginning and the modern choreo. But I dislike violin music, so it ruined the end for me.


Miesten vapaaohjelma oli itselleni se odotetuin. En olisi uskonut näkeväni esim. Johnny Weiriä koskaan livenä tai edes Yuzuru Hanuy'ta. Suomalaisista miehistä positiivisin oli ehdottomasti Valtter Virtanen, pointsit neloistulpista, joka taisi tulla kahdelle jalalle, mutta kuitenkin!

I was most looking forward the men's free skate, I never could have dreamed to see Johnny Weir live. His presence on ice definitely stood up! It was nice to see a finnish Valtter Virtanen to try a quad toe, too.

Oli myös ilo nähdä Adrian Schultheiss tekemässä hyvää paluuta leikkauksensa jälkeen. Ehkä suurin yllättäjä oli kuitenkin Misha Ge, joka suorastaan räjäytti yleisön hullunkurisella ohjelmallaan. Ohjelman intensiteetti vain kasvoi loppua kohden ja huipentui askelsarjaan jossa oli säännöissä kielletty räppiosuus. Yleisö vain innostui tästä entisestään ja ohjelma sai illan suurimmat suosionosoitukset. Misha on vielä nuori luistelija, joten jos hän jo tuossa iässä pystyy ottamaan yleisön haltuun noin upeasti, mitäköhän näemme häneltä muutaman vuoden kuluttua? Mishasta on tulossa hyvää vauhtia yksi uusista yleisön suosikeista.

Misha Ge was probably the biggest surprise for me. The audience went crazy for his hilarious program. I can't believe that he is still so young but yet a good showman! He will definitely become one of the crowds' favorite in a couple of years. He had lyrics in his music but the audience loved it! :D
Javier Fernandez kärsi flunssasta, joten hänen hyppynsä eivät kulkeneetkaan aivan niin kuin piti ja muutenkin hänen ohjelmansa oli melko keskinkertainen livenä. Olisin odottanut hänen ottavan enemmän kontaktia yleisöön, mutta hän ei juuri esiintymiseen panostanut (TV:ssä se kyllä näkyi paremmin) . Myös Richard Dornbushin ohjelma oli jotenkin mitäänsanomaton, teknisesti kyllä hyvä, mutta jotenkin "harmaa".

I was expecting something similar from Javier Fernandez, but he didn't take much contact to the audience. He had a flue, so I guess he wasn't feeling very well. His jumps were off too, so he couldn't fight for the gold. Richard Dornbush was technically good but lack sparkle, I don't even remember much of his skate.


Johnny Weirin presenssi jäällä oli omaa luokkaansa, hänen ohjelmaansa seurasi yleisö hiirenhiljaa ja tiivisti. Weirillä oli miehistä suurin karisma ja hänen ohjelmansa musiikki ja teema oli hieno. Hypyt eivät kuitenkaan olleet vielä aivan hallussa, mutta hän yritti silti neloistulppia. Aikaisempina vuosina hän olisi jättänyt epävarman neloisen kokeilematta, mutta nyt hän on päättänyt yrittää sitä myös riskillä. Johnny kaatui pahan näköisesti veryttelyssä ja piti pitkän tauon ennen kuin lähti uudestaan hyppimään.

Johnny Weir fell badly during the warm up and took a small break before he started to jump again. He still went for the quad and I really appreciate that he is so determined with it. He is serious with his comeback. He looked very graceful on the ice, the audience just stared him mesmerized and silent. The final step sequence lift up the whole audience and it was great! He still needs to work with his jumps tough. I hope he is not too dissapointed od his fourth place :(
Yuzuru Hanyun ohjelma oli täynnä koreografiaa ja siirtymiä ja lopussa jän olikin niin puhki, että jäi makaamaan jäälle pitkäksi aikaa. Hän taitaa pitää draamasta ;) Kaksi neloishyppyä (salchow ja tulppi) olivat korkeita ja hänen alastulonsa puolestaan hyvin matalia, hän joustaa polvella todella syvälle.

Yuzuru Hanyu's program was full of elements and he got so exhausted that he left laying on the ice for a long time. I guess he loves some drama ;) the audience started to laugh, haha. Nut his exhaustion didn't show in his skating which is a good thing! Nice quads and a good program!

Hallin käytävillä pystyi bongailemaan paljon luistelijoita ja myös Johnnyn miehen Victorin, joka oli mukana yleisössä kannustamassa Johnnyä. Miesten vapaaohjelmaa oli katselemassa myös paljon luistelijoita, mm. Bobrova/Soloviev. Soloviev oli luonnossa tosi pitkä, ehkä yksi pisimmistä luistelijoista kv. tasolla. Kokonaisuudessaan kisat olivat hyvät, kansainväliset tähdet ovat tosi tärkeitä tunnelman ja yleisön kiinnostuksen nostamisessa, joten toivottavasti heitä tulee mukaan myös ensi vuonna!

I met so many skaters in the audience and also Johnny's husband Victor was there. I hope next year there will be some international stars, too!


Johnny 's tweet: "Helsinki. Loving Finland. #kiitos" photo: Johnny's instagram

2 kommenttia:

 1. Olen kyllä eri mieltä Kiiran ohjelmista. Mielestäni ohjelmat ovat todella kauniit ja rauhallisempi tempo sopii paremmin Kiiralle. Vapaaohjelman loppu on aivan ihana. Hyppyjen osuessa kohdilleen tuolla vapaaohjelmalla tulee takuulle hyvät pisteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa olla eri mieltä, mielipiteistähän tässä on kysymys :)
   En epäile, etteikö Kiira saisi hyviä pisteitä tuolla ohjelmalla (saihan hän jo nyt ennätyspisteensä vaikka monet hypyt menivätkin pieleen), mutta itse pidän enemmän ohjelmista jotka ovat vauhdikkaampia ja pitävät sisällään jotain uutta. Esim. Lipnitskaian lyhytohjelma edusti makuuni täydellistä ohjelmaa. Makuasioitahan nämä ovat ja ymmärrän kyllä niitä jotka pitävät Kiiran tyylistä. Minusta myös huippuluistelijoiden tulisi välillä haastaa itsensä ja kokeilla uusia juttuja eikä vain pitäytyä siinä samassa hyvässä havaitussa kaavassa. Montakohan räväkkää tai toisistaan merkittävästi poikkeavaa ohjelmaa Kiira on urallaan tehnyt? Toivoisin vain että Kiira valitsisi joskun hieman tempperamenttisemman teeman.

   Poista