maanantai 8. lokakuuta 2012

French Masters

Viime viikonloppuna pidettiin myös French Masters, jossa ranskalaiset luistelijat esittelivät uudet ohjelmansa.
Ensimmäiseksi videolla esiintyy Brian Joubert ja uusi vapaaohjelma Inception-leffan musiikkiin. Mielestäni tämä on täydellinen ohjelma Brianille! Musiikki on kaunis ja surumielinen, mutta samalla myös dynaaminen ja vahva. Koreografian tehneet Albena Denkova ja Maxim Staviski ovat onnistuneet erinomaisesti löytämään Brianille sopivia luontevia liikkeitä ja ohjelma näyttää niin luonnolliselta hänelle, ei yhtään väkinäiseltä kuten esim. se Flamenco-lyhytohjelma tai Beethoven vapaaohjelmasta puhumattakaan. Kun ohjelma hioutuu vielä kauden aikana ja Brian pääsee huippukuntoon niin tämä on hienoa ja tunteellista katsottavaa. Brian aikoo pitää tämän ohjelman olympialaisiin, jonne hän päättää pitkän ja menestyksekkään uransa. Tosin hän on jo väläyttänyt kiinnostustaan ryhtyä pariluistelijaksi.


Florent Amodion ohjelma on myös tuttua Amodiota, mutta mielestäni ei niin vaikuttava. Sen on koreografioinut Nikolai Morozov, joten näemme paljon mm. tanssimuuveja ja paikallaan jammailua. Mutta Florent on kyllä vahva esiintyjä! Florent voitti Brianin kymmenellä pisteellä, mutta tilanteesta on turha vetää mitään johtopäätöksiä, sillä Brian ei ole pystynyt kunnolla harjoittelemaan koska hänen kotihallinsa meni juuri remonttiin.


Last weekend there was also the French Masters where the top French skaters showed their new programs. First, Brian Joubert's new free program. I like it so much! The music is from the movie Inception and it fits like a glove for Brian. His choreographers Albena Denkova and Maxim Stavinski have succeeded in finding him movements that look very natural. It's nothing forced like the Beethoven free program or the Flamenco short program.  Brian will keep this for the Olympics and then retire. But he might come back as a pair skater. I feel like he really loves this sport!

Florent Amodio won the competition with this program. It suits also very well to him. It is choreographed by Morozov so we will see lots of dance moves and standing and posing. But Florent is a true showman! I am not concerned of the gap between Brian and Florent because Brian's home rink is being renovated and he hasn't been able to practice enough yet.
Pechalat/Bourzat, heidän Rolling Stones-teemainen vapaaohjelmansa. Onko tämä tarpeeksi pitämään takana esim. Weaver/Poje tai muut kovat haastajat Euroopasta? Ohjelma vaikuttaa ehkä liian keveältä? Todella riski valinta vuosi ennen olympialaisia, toivottavasti se kannattaa, sillä jäätanssissa kun alkaa tippumaan rankingissa niin ylös on vaikea kivuta.

Pechalat/Bourzat have Rolling Stones themed freedance. Is this enough to keep the Russians and Canadians behind them? I don't think it's big enough or artistic enough. Why did they choose this a year before the Olympics, everybody knows how hard it is to get up in the rankings when you start to sink in the ice dance.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti