maanantai 22. lokakuuta 2012

Skate America results

Pariluistelun puolella ei tapahtunut mitään yllätyksiä ja voitto meni Tatianan ja Maximin mukana Venäjälle. Toiseksi tulivat Kiinan konkaripari Pang/Tong ja kolmanneksi yhdysvaltalaiset Denney/Coughlin.

Miehissä Hanyun hyytyminen oli melkoista katseltavaa, tuntui että hän ei olisi edes jaksanut luistella ohjelmaansa loppuun. Hanyun astma aiheuttaa miehelle hengitysvaikeuksia ja varmasti alun kaksi kaatumista neloishypyissä saivat aikaan sen, että vauhtia oli kerättävä nollista ja se vaati vielä enemmän Hanyun kunnolta. Hän jätti periaatteessa koko esittämispuolen pois ja keskittyi vain selviämään elementeistä, mutta joutui silti jättämään lopun ympyräaskelsarjan tekemättä! Takahiko Kozuka luisteli ihan perusohjelman ja uusi japanilainen tuttavuus Machida otti pronssia. Kolmoisvoitto siis Japaniin!

Naisten lyhytohjelmassa pidin Ashley Wagnerin ohjelmasta ja hän suoritui siitä varmasti. Wagner oli iskussa myös vapaaohjelmassa ja hän voitti kilpailun kirkkaasti. Wagnerin ohjelmat ovat kuin luotu voittajalle, luulen että hän tulee menestymään tällä kaudella erittäin hyvin.  Aliona Leonovan heikko esitys lyhytohjelmassa oli pieni yllätys ja hän oli jotenkin alakuloinen koko kilpailun ajan. Sitä vanhaa kipinää ei nyt löytynyt. Samalla hän saanee heittää toivonsa GP-finaaliin pääsemiseksi. Adelina Sotnikovan luistelut eivät minua vakuuttaneet, hänen pitää oppia ptämään kisahermonsa kasassa ja paremmat ohjelmatkaan (ja puvut) eivät olisi pahitteeksi. Yllätysnimi hopealle oli pirteästi luistellut USA:n Christina Gaio.

Jäätanssissa Meryl Davis ja Charlie White ottivat itsestäänselvästi kirkkaimman mitalin. Pidin heidän lyhyttanssistaan enemmän kuin vapaaohjelmasta. Lyhyttanssissa Meryl näyttää aivan Lumikilta :)

Meryl = Snow white. AP Photo


Weaver/Poje joutuivat jäämään pronssille, kun Venäjän Bobrova/Soloviev tekivät varman vapaatanssin. Näin nyt toiseen kertaan tuon venäläisten vapaatanssin ja pidän siitä yhä enemmän, tyylillisesti se on minusta jopa parempi kuin Davis/Whiten. Mutta makuasioitahan nämä ovat.

Yle Areena lähettää muuten livenä näitä GP-kisoja, joten kannattaa käydä katsomassa Areenasta jos liveaikataulu sopii. Myös TV:ssä näytetyt GP-ohjelmat säilyvät Areenassa, jossa niitä voi jälkikäteen myös katsella.There were no big surprises in pairs. Tatiana and Maxim got the gold although their skating wasn't perfect. It was still better than the Chinese pair's Pang/Tong who couldn't do the most difficult element because of some resent injuries. The American couple Denney/Coughlin got bronze.

In men's discipline it was surprising to see Hanyu's bad skate. He was so exhausted, I have never seen any skater like that. He was breathing heavily and skipped for example the required circular foot sequence. Because of his asthma it's going to be though for him; I think the first two falls in his quad took a lot of energy out of him and he sort of had to gave up the presentation side and just focused on surviving the elements. Still, he was second after Takahiko Kozuka who skated an OK program. The Japanise took also the bronze, Machida is a good skater too. There are so many good skaters in Japan!

The medalists. Photo: zimbio
In ladies field Ashley Wagner skated brilliant two programs which were secure and powerful. She has great programs this season too and I think she will be very successful with them. Adelina Sotnikova could find better costumes (especially the burlesque one) and programs in general plus she needs some mental toughness. She was eventually third when the young surprising skater form the USA, Christina Gaio, skated two energetic programs without any big errors. Who would have thought the podium would be like that?

In ice dance I was most looking forward to see Meryl's and Charlie's new programs. I liked their short dance but the free dance got a bit boring to me. I actually prefer the silver medalist's Boborova/Soloviev's edgier and more modern free dance. Weaver/Poje had some mistakes and they ended up third.

2 kommenttia:

  1. Leonovan lyhytohjelma oli mielestäni täysi floppi. Puku oli kammottava ja luistelu näytti kovin hitaalta nopeatempoiseen musiikkiin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leonova myös vieläpä pysähtyy kaksi kertaa askelsarjansa aikana, en ole katsonut pisteistä minkä levelin hän siitä sai.

      Poista