torstai 31. toukokuuta 2012

Annabelle Morozov - tulevaisuuden tähti?

Nikolai Morozov on varmasti kaikkien taitoluistelua seuraavien tuntema huippuvalmentaja, joka toimii myös koreografina. Hänen valmennettaviinsa kuuluu mm. Florent Amodio, Ilinykh/Katsalapov, Alena Leonova ja hän tekee koregrafioita mm. Volozoszhar/Trankoville. Morozovin tapoihin kuuluu elää luistelijoidensa mukana heidän kilpailuohjelmissaan ja tästä on mm. Youtubessa lukuisia hauskoja videopätkiä.

Nikolai Morozovista saisi itsestään pitkän postauksen, mutta tässä keskitytään nyt hänen tyttäreensä Annabelleen, joka on kymmenenvuotias ja lupaava taitoluistelija. Nikolai tekee hänen koreografiansa ja lisäksi hänellä on myös valmentajana Igor Krokavec, joka on valmentaa mm. Viron Elena Glebovaa ja muita eliittitason luistelijoita. Löysin Icenetworkistä vanhan haastattelun vuodelta 2008, jossa Nikolai Morozov kertoo, että silloin 7-vuotias Annabelle harjoittelee kolme tuntia päivässä viisi päivää viikossa! Hänestä on tärkeää, että jo nuoretkin suhtautuvat vakavasti luisteluun.
Luulenkin, että ainakin puitteet ja tausta ovat Annabellelle niin hyvät, että mahdollinen menestys ei ainakaan niistä jää kiinni. Onkin mielenkiintoista seurata hänen kehitystään ja katsoa pääsekö hän tulevaisuudessa lajin huipulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti