perjantai 21. helmikuuta 2014

Ice Dance and Ladies Competition

Vihdoin on Sochin kisat taitoluistelun osalta saatu päätökseen. Sekä jäätanssissa että naisten kisassa nähtiin aivan huippuhyviä ohjelmia ja onnistumisia. Koko taitoluistelukilpailua Sochissa leimasi kuitenkin puolueellinen tuomarointi, josta ennakoaavistuksen saatiin kokea jo joukkuekilpalussa, kun isäntämaan edustajat saivat kyseenalaisia pisteitä erityisesti komponenttipuolella. Kaikkein räikeimmilleen tuomarointi pääsi kuitenkin kisat huipentaneessa naisten kisassa ja Adelina Sotnikovan voitto on noussut otsikoihin ympäri maailmaa. Kohta jo kaksi miljoonaa taitoluistelukatsojaa on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa tuomarointia vaaditaan tutkittavaksi. Tuo vetoomus löytyy täältä. Myös Korean Olympiakomitea on lähestynyt ISU:a ja pyytänyt tuomarointia tutkittavaksi.

Mutta ensin jäätanssiin. Voitonhan lajissa vei USA:n  Davis/White. Tämä tuskin oli monellekaan enää yllätys, sillä jo muutaman vuoden ajan D/W ovat nousseet Virtue/Moirin ohi heidän keskinäisissä kohtaamisissa. Molemmat parit luistelivat täydelliset ohjelmat ja lopputulos oli siis tuomareiden käsissä. Oikeastaan jo joukkuekilpailussa selvisi, että D/W tulevat tämän kilpailun voittamaan. On ihailtavaa, miten molemmat parit pystyivät luistelmaan suurten paineiden alaisina kauden parhaimmat ohjelmansa ja olen iloinen myös siitä, että Tessa sai twisseliongelmansa ratkaistua juuri tähän kilpailuun.

D/W ja V/M ovat tyyliltään hyvin erilaiset. Tessan ja Scottin tyyliin kuuluvat pehmeät linjat, herkät ohjelmat, tunteen välittäminen ja heidän keskinäinen kemia on silminnähtävää. Davis/White ovat puolestaan nopeita, sähäköitä, teknisesti taitavia ja energisiä. Tessan ja Scottin kohdalla heidän taistelunsa olympiakullan lipsumista vastaan alkoi noin muutama vuosi sitten kun D/W alkoivat mennä tuomareiden silmissä heidän ohitseen. Sochissa heidän täydelliset ohjelmat eivät enää riittäneet amerikkalaisten kukistamiseen, jotka saivat esimerkiksi tulkinnasta ja koreografiasta kaikilta tuomareilta täydet kympit. Meryl ja Charlie ovat osallistumassa kevään MM-kisoihin, Tessan ja Scottin suunnitelmat ovat ilmeisesti vielä avoinna. Kummankaan parin jatkosuunnitelmat ensi kaudeksi eivät myöskään ole vielä selvät. Ehkäpä he pohjimmiltaan haluaisivatkin vielä jatkaa ja sitä toivon kovasti. Varsinkin Virtue/Moirin kohdalla, jolta toivoisin näkeväni vielä jotain yhtä uutta räväkkää kuin viime kauden Carmen!

Pronssi meni odotetusti venäläisille Ilinykh/Katsalapoville. Odotetusti siksi, koska pitihän podiumille saada myös isäntämaan edustajat. Pidän kyllä I/K:n Joutsenlammesta, mutta komponenttipuolella se ei mielestäni yltänyt niin kypsälle tasolle kuin esim. Pechalat/Bourzat ja Viewer/Poje. Jotain kertoo myös se, että I/K:lla ja P/B:llä oli molemilla yhtä suuri base value, mutta I/K saivat jokaisesta elementistä enemmän subjektiivisia GOE-pisteitä ja vain kaksi pistettä vähemmän vapaatanssistaan kuin Virtue/Moir! Pechalat/Bourzat antoivat kisan jälkeen todella pettyneitä kommentteja tuomaristosta ja samalla lopettivat uransa kilpajäillä katkerin tunnelmin.



photo: cbc


Naisten kisassa ja varsinkin vapaaohjelmassa nähtiin tiukka kamppailu. Ensinnäkin Mao Asada kokosi itsensä hienosti epäonnisen lyhytohjelman jälkeen. Mietin vain, että oliko se kolmoisaxelin ottaminen mukaan lyhytohjelmaan aivan välttämätöntä. Mao olisi ihan hyvin voinut päästä palkinnoille puhtaalla ja vähän helpommalla ohjelmallaan. Tämä kaikki alkoi jo vuosia sitten kun Maon ja Kimin keskinäisten kamppailujen peurusteella Mao tuli siihen tulokseen, että hänen ainoa mahdollisuutensa Kimin voittamiseen olisi ollut tuo kolmoisaxel. Jälkeenpäin ajateltuna tietysti Maon kunnianhimoinen tavoite hypyn tekeiseksi on ihailtavaa ja kun hyppy on onnistunut on se ollut valtavan hienoa, mutta loppupeleissä hypystä oli enemmän haittaa kun hyötyä näissä kisoissa.

Oli hienoa nähdä myös Carolina Kostnerin upeat ohjelmat. Hän osaa tulkita musiikkia aivan ainutlaatuisesti ja mielestäni hänen esittämisensä ja koreografiansa oli naisten kisain parasta. On uskomatonta, että Kostner on pysynyt huipulla jo vuosikymmenen. Kostnerin olisi mielestäni pitänyt vähintään saada hopeaa ja kultakin olisi mielestäni ollut oikeutettu. Voitteko uskoa, että hän sai vähemmän komponenttipisteitä kuin Sotnikova! Kostnerin pitkä uransa on ollut hienoa seurattavaa ja se, ettei hänen luistelutasonsa ole vieläkään hiipumassa, on jotain todella upeaa.

Yuna Kimin vapaaohjelma teki minuun myös vaikutuksen. Myös hänen lyhytohjelmansa oli hyvä, mutta mielestäni vasta vapaaohjelmassa hän pääsi erityisesti esittämispuolessa vauhtiin. Yuna joutui muuten luistelemaan jalka murtuneena ja kipulääkkeiden avulla, tämä tieto julkistettiin vasta kisan jälkeen. Täytyy ihmetellä miten hän onkaan pystynyt treenaamaan kaiken kivun ja median, fanien ja koko maansa paineiden alaisena! Harmillista, ettei hän saanut oikeutta näissä kisoissa. Adelina Sotnikovan mitali ei enää tullut minulle yllätyksenä lyhytohjelmapisteiden jälkeen. Oli selvää, että tuomaristo halusi hänet mitaleille varsinkin kun Julia Lipnitskaya ei enää kyennyt siihen. En voi ymmärtää Adelinan komponenttipisteitä, jotka kohosivat Kostnerin sekä Maon yläpuolelle ja 0.09 pisteen päähän Kimistä. Koskaan ennen ei Sotnikova ole saanut tällaisia komponenttipisteitä tyylillään, joka on paljon jäljessä tulkinnassa, koreografiassa, skating skillseissä ja siirtymissä edellä mainittuja luistelijoita. Myös subjektiiviset GOE-pisteet olivat suurimmalta osin kolmosta hänelle.

photo: www.canada.com


Mielestäni tällainen tuomarointi tekee taitoluistelulle vain haittaa. Kotikenttäetu taitoluistelussa on tuttu ilmiö ja siitä ovat hyötyneet milloin kukakin luistelija. Ilmiö pitäisi mielestäni kuitenkin saada loppumaan kuten myös vuosittain toistuvat kyseenalaiset lopputulokset. Vaikka laji on kuinka yrittänyt saada pistejärjestelmää muutettua, niin aina löytyy konsteja muokata lopputuloksia haluttuun suuntaan. Kaikki tietysti alkaa tuomaripaneelista ja teknisestä paneelista, erityisesti teknisellä paneelilla on paljon valtaa mm. hyppyjen rotaatioiden ja elementtien vaikeustasojen määrittelyssä. Esimerkiksi Lipitniskayan lutzin lähtökaariongelmaa ei muiden teknisten paneelien tapaan koskaan huomattu, eikä myöskään Sotnikovan. Sotnikovan askelsarjan tekninen paneeli määritteli tasolle 4 ja Yuna Kimin tasolle 3. Teknisenä kontrollerina toimi Venäjän taitoluisteluliiton varapuheenjohtaja.

Tuomareilla on valtaa myös GOE-pisteiden avulla ja esim. Sotnikova sai lähes kaikista yhtä hypyistään yhtä lukuunottamatta +3. Tietenkin komponenttipisteet ovat se kaikkein helpoin tapa vaikuttaa lopputulokseen. Tuomaripaneeliin kuuluivat mm. Venäjän taitoluisteluliiton puheenjohtajan vaimo Alla Shekotseva sekä aikaisemmin jo huijaamisesta kiinni jäänyt Yuri Barkov. Täytyy vain ihmetellä miten on mahdollista valita näin subjektiivisia henkilöitä näin tärkeään kilpailuun ja miksi  tuomareina saa toimia henkilöitä jotka ovat jo kerran asetettu toimitsijakieltoon vilppitoiminnan takia. Monessa lajissa tällaiset henkilöt eivät enää koskaan saisi toimia lajin parissa, varsinkaan näin korkealla tasolla.

Minua harmittaa niiden luistelijoiden puolesta, jotka vuodesta toiseen jaksavat harjoitella ja uskoa unelmaansa, mutta tällaisen tuomarointijärjestelmän vuoksi he joutuvat usein karvaasti pettymään. Esimerkkejä tässä lajissa on paljon ja on selvää, että asialle ei ole juurikaan kiinnostusta tehdä mitään.
Miksi esim. tuormareiden ei tarvitse koskaan tulla esiin ja perustella päätöksiään medialle? Miksi heidän täytyy olla anonyymejä? Mielestäni lajin sisäpiiriä tulisi uudistaa, samat henkilöt joilla on yhteyksiä vaikka kuinka moniin menneiden vuosien skandaaleihin saavat toimia lajissa ja heillä ei ole minkäänlaista halua edes uudistaa mitään. Todella epämieluisaa katsoa tällaisia kisoja, jotka eivät tee muuta kuin tahraavat lajin maineen ja turhauttavat katsojat sekä luistelijat. Toivon, että tämä asia ei jää tähän ja median painostuksen vuoksi ISU vihdoin tekisi jotain asialle.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sochi Men's podium

Miesten kisasta ei ehkä muodostunut niin jännittävää kuin alunperin odotettiin. Sekä lyhyt- että vapaaohjelmissa oli monilla luistelijoilla hapuilua. Kulta- ja hopeamitalit ratkaistiin kuitenkin jo lyhytohjelmakisassa jossa Yuzuru Hanyu sekä Patrick Chan pääsivät karkaamaan muilta selvästi. Hanyu luisteli maailmanennätyspisteet upealla lyhytohjelmallaan, jonka hän pystyi tulkitsemaan rennosti ja itsevarmasti. Sama meno ei kuitenkaan vapaaohjelmassa jatkunut, vaan hermostuminen näkyi selvästi nyt myös Hanyun luistelussa ja hänen kaksi hyppyään epäonnistuivat. Kaikki mahdollisuudet voittoon olikin annettu nyt Chanille, jonka olisi tarvinnut luistella puhdas ohjelma ja kulta olisi hänen. Chan ei kuitenkaan tässä onnistunut. Jo hänen kuuden minuutin veryttelyssä hypyt olivat epävarmoja ja sama hermostunut tunnelma jatkui hänen vapaassaan. Paljon pieniä ja suurempiakin virheitä mahtui ohjelmaan. Jopa kaksoisaxel sekä viimeinen piruetti tuottivat vaikeuksia. Näin kulta oli mennyt Japaniin ja Hanyulle, Chan joutui jäämään kakkoseksi. Varmasti suuri pettymys hänelle, sillä Chaniahan on pidetty kultamitalisuosikkina monta vuotta.

Kolmannesta sijasta olisi voinut muodostua hurja taisto, sillä marginaalit olivat niin pienet, että vain muutama piste erotti kymmenisen miestä tuosta kolmossijasta. Yllätykseksi Denis Ten nousi pronssille puhtaalla luistelullaan! Denis Ten voitti jo viime vuonna MM-hopeaa mutta tämän kauden hapuileva kulku ei nostanut häntä ennakkoon mitalisuosikiksi. Näin kuitenkin kävi ja Ten on varmasti iloinen suorituksestaan!

Jeremy Abbott kaatui erittäin pahan näköisesti lyhytohjelmassaan ja jäi maahan makoilemaan pitkäksi aikaa. Luulin jo hänen keskeyttävän, mutta yllättäen hän ponnahtikin takaisin ylös ja päättäväsen oloisesti hyppäsi loput hyppynsä. Hän myös onnistui luistelemaan puhtaan vapaaohjelman. Vielä on epäselvää kisaako Abbott MM-kisoissa keväällä vai oliko hänen uransa tässä. Myös Daisuke Takahashin osalta voi olla, että hän ei pysty luistelemaan enää MM-kisoissa. Daisuken polvivaivat estivät täyden valmistautumisen Sochiin, mutta taiteellisuudessa mielestäni kukaan luistelija ei tällä hetkellä nouse hänen tasolleen, paitsi Lambiel joka ei kylläkään enää kilpaile. Selkävaiva puolestaan esti Plushenkon kilpailemisen ja hän joutuu jopa siirtämään gaalaesityksiään tuon vaivan takia. Toivottavasti joukkuekilpailu ei pysyvästi vioittanut hänen selkäänsä. Hänen keskeyttämisensä ei varsinaisesti ollut mikään yllätys kenellekään Plushenkon vaivoista tietävälle, mutta itselleni yllätyksenä tuli että hän jätti sen noin loppumetreille. Jos Plushenko olisi vetäytynyt kisasta aikaisemmin, olisi Kovtun päässyt hänen tilalleen. Toisaalta Plushenkoa olisi silloin syytetty laskelmoinnista, koska monet veikkasivat näin käyvän jo alunperin.

Kisat olivat viimeiset myös Brian Joubertille, joka vihdoin onnistui olympialaisissa luistelemaan puhtaat ohjelmat, mistä olen todella iloinen. Myös Tomas Verner päätti uransa varmasti tyytyväisissä tunnelmissa. Tunnelmani ovat kuitenkin haikeat, sillä näiden hienojen luistelijoiden kilpailuja ja uraa olen seurannut pitkään ja kun jään nyt vihdoin valtaa pelkästään uusi sukupolvi, niin tuntuu hieman tyhjältä kun omat vanhat suosikkini eivät enää palaa.  Aion tehdä kunnolliset jäähyväispostaukset näille uransa nyt lopettaville legendoille, jossa kerron omia suosikkiohjelmia yms. heidän uriensa varrelta. Florent Amodiosta sen verran, että toivottavasti hän vielä pääsee palaamaan tasolleen, en tiedä mitä viime kauden lopussa tapahtui, mutta se syöksi hänet kyllä aivan tolaltaan luistelijana.

lauantai 15. helmikuuta 2014

Sochi Pairs podium

Pariluistelun olympiavoitto meni odotetusti Volosozhar/Trankoville. He kyllä vaikuttivat todella jännittyneiltä sekä lyhyt- että vapaaohjelmassaan. Jännityksen takia kumpikaan ohjelma ei noussut sellaiselle tasolle, mitä ne olisivat voineet olla, vaan tiukka keskittyminen näkyi pidättyväisyytenä ja varovaisuutena liikkeissä. Vapaaohjelman lopussa nuo valtavat paineet ja odotukset, joita he ovat saaneet kantaa jo monta vuotta, purkautuivat. Pariahan on pidetty kultamitalisuosikkeina jo siitä lähtien kun he ensikerran aloittivat yhdessäluistelun 2010. Mielestäni heidän Jesus Christ Superstar -ohjelmansa ei ole mikään mestariteos, mutta teknisesti he olivat ylivertiaisia muihin nähden ja myös toki komponenttipuolella omalla tasollaan yhdessä saksalaisten kanssa. Viimeisimpien tietojen mukaan pari ei olisikaan lopettamassa näihin kisoihin, vaan jatkamassa jopa vuoteen 2018 asti. Tämä olisi mahtavaa, sillä pariluistelussa tarvitaan tällaisia huippupareja ja edelläkävijöitä!

Hopeakin meni Venäjälle, ehkä hiukan yllättäen. Stolbova/Klimov edustavat uutta luistelijapolvea ja tähän asti heidän parhaimpiin saavutuksiinsa kuuluvat junioreitten MM-hopea vuodelta 2011 sekä tämän vuoden EM-hopea. Heidän ohjelmansa olivat hyvin moderneja, lyhytohjelmana espanjalaistyylinen Surrender ja vapaaohjelmana erittäin omaperäinen Addams Family, jonka koreografia paikoin on hassu ja lapsellinenkin. Tässä parissa erityisesti Stolbova vaikuttaa todella voimakkaalta ja vahvalta, hänen hyppyjen alastulot olivat dynaamisia ja varmoja kuten koko esiintyminenkin. Myös tämä pari oli erittäin keskittynyt suoritukseensa ja toivottavasti tulevaisuudessa näemme heiltä rentoutuneempina. Luulen, että he ovat tulleet jäädäkseen arvokisapalkintopalleille ja heillä on vielä monen monta menestyksekästä vuotta edessään.


photo: http://winter-games.reuters.com/sports/figure-skating


Saksan Savchenko/Szolkowy olivat ottaneet "kaikki tai ei mitään"-asenteen. Se näkyi erityisesti siinä, että vapaaohjelman loppuun oli sijoitettu tuo äärimmäisen vaikea kolmoisaxel-heitto, jonka onnistumisprosentti ei kilpailuissa heillä ole ollut kovinkaan hyvä. Pidin paljon heidän molemmista ohjelmistaan, Pink Pantherin he olivat ottaneet takaisin nyt lyhytohjelmakseen koska tuomarit eivät olleet pitäneet heidän aikaisemmasta ohjelmastaan. Myös heidän Pähkinänsärkijä-vapaansa oli kaunis ja tunnelmallinen, mutta sitä katsoessa tuli surullinen olo, kun alun kaatumisen jälkeen oli selvää, että heidän pitkäaikainen kultamitalitavoite oli lipumassa pois. Parin tavoite näistä kisoista oli kulta ja heille olikin suuri pettymys, kun se vaihtui pronssiin. Erityisesti Savchenko kyynelehti kukitustilaisuudessa (joita ei harmillisesti näytetä Yleltä) ja he vaikuttivat muutenkin todella pettyneitä kilpailuun. Mm. haastatteluissa he ovat valittaneet, että yleisö taputti Robinin kaatumiselle vapaaohjelmassa ja muistakin kilpailujärjestelyistä. Yllättäen Aliona myös ilmoitti haluavansa yhä jatkaa kilpajäillä ja etsivänsä uutta paria Robinin lopettaessa. Parin löytäminen voi olla vaikeaa, sillä Alionan tavoitteena on nyt vuoden 2018 kisat ja pari pitäisi siis löytää Saksasta. Alionalta ei siis tuo kultamitalihaave vieläkään poistunut.

Neljännelle sijalle jäivät kiinalaiset Pang/Tong. Myös heidän tavoitteensa oli voittaa, mutta erilaiset vammat ovat estäneet parin harjoittelemisen täysillä. Komponenttipuolella ja erityisesti esittämisessä he ovat ehdotonta huippua, he saavat pariluistelun näyttämään muultakin kuin vain tekniseltä suoritukselta. Pari lopettaa myöskin erittäin menestyksekkään ja pitkän 20-vuotisen uransa näihin kisoihin ja heidän seuraava etappinsa ovat häät, joita he ovat joutuneet siirtämään jotta he olisivat voineet keskittyä näihin kisoihin. 

maanantai 10. helmikuuta 2014

Team Event thoughts

No niin, nyt siis joukkuekisa on ohi. Ennakkoon odotin paljon tätä kilpailumuotoa, mutta innostukseni laantui kilpailun edetessä. Joukkuekilpailu ei saavuttanut mitään suurta innostusta fanien ja luistelijoidenkaan joukossa. Monet luistelijat kertoivat haastatteluissa suhtautuvansa joukkukisaan kuin kenraaliharjoituksena yksilökilpailuun. Lisäksi luin kilpailijoiden kommentteja siitä, kuinka joukkuemitali ei ole yhtä arvokas kuin yksilömitali. Olen lukenut myös monia kirjoituksia, joissa joukkuekisaa kuvattiin ennalta-arvattavaksi ja epäkiinnostavaksi. Minuakin alkoi kilpailu jo puuduttaa lyhytohjelmien jälkeen. Vapaaohjelmat eivät tuoneet minkäänlaista muutosta mitalikolmikon järjestykseen ja itse asiassa jo miesten lyhytohjelman sekä pariluistelun lyhytohjelman jälkeen oli netissä laskelmia siitä, että Venäjä, Kanada ja USA tulevat tuossa järjestyksessä mitalit viemään. Mikäli joukkuemuotoista kilpailua tulevaisuudessa jatketaan, olisi ehkä parempi että kisassa luisteltaisiin joko pelkät lyhyt- tai vapaaohjelmat. Alunperin joukkuekisan tarkoitus oli kai ISU:n puolelta saada maita satsaamaan tasaisesti kaikkiin taitoluistelulajeihin. Etenkin pariluistelu on pitkään ollut vain muutaman maan panostuksen varassa ja mielestäni on hyvä, jos tällä tavalla saadaan enemmän maita lajin pariin.


photo: www.ctvnews.ca

Mitä sitten voi sanoa tuomaroinnista? Ainakin sen, että isäntämaan luistelijat saivat mukavan kotijääbonuksen pisteissään. Monet ovat jo huolissaan, voiko Lipnitskaya voittaa jopa Yuna Kimin yksilökisassa. Mielestäni Lipnitskaya on kyllä hyvin taitava luistelija, mutta hänen robottimainen esiintymistapa ja tulkinta sekä perusluistelutaito eivät ole lähelläkään esim. Carolina Kostneria tai Mao Asadaa. Lipnitskyia sai kuitenkin saman tasoiset komponenttipisteet, joten ero hänen aikaisempiin kansainvälisiin kisapisteisiin on suuri. Veikkaan vahvasti häntä olympiamitalistiksi ja kultamitalikaan ei olisi enää ihme. Yuna Kimillä ei ole varaa helpotuksiin, jos hän haluaa kisan voittaa. Myös Plushenkon pisteet olivat aika hupaisat, tuomareiden äänet hajautuivat mm. siirtymien osalta kuutosesta yhdeksikköön. Luulisi, että tuomareilla olisi jo yhtenäinen käsitys pistejärjestelmän kriteereistä... 

Olette varmaan lukeneet myös ranskalaisen L'Equipe -lehden kirjoituksesta, jonka mukaan USA:lla ja Venäjällä olisi diili näiden kisojen alla. Venäjän joukkuekullan vastineeksi USA:n Davis/Whiten tulisi saada kulta jäätanssista. Vastinetta näille huhuille tuli jo joukkuekisan tuomaroinnissa, jossa isäntämaan luistelijat saivat huikeita pisteitä kuten myös D/W, jotka jättivät Virtue/Moirin suurella piste-erolla taakseen. Eli draamaa on varmasti luvassa näiden kisojen myötä!

perjantai 7. helmikuuta 2014

Team Event: Day 1

Eilen alkoi siis taitoluistelun joukkuekisa. Oli kiva nähdä, että joukkueiden muut jäsenet olivat kannustamassa kilpailijoita Kiss & Cry -pisteissä ja tunnelma vaikutti olevan hyvä. Oikeastaan välillä fiiliksestä tuli mieleen World Team Trophyn riehakas tunnelma. Monet luistelijat vaikuttivat sen sijaan hieman jännittyneiltä. Esimerkiksi Patrick Chan, joka selvästikään ei päässyt omalle tasolleen sekä tietysti Jeremy Abbott, joka jälleen kerran teki sen mitä monet saattoivat jopa odottaa. Hän nimittäin mokasi ohjelmansa lähes täysin. Itsellenikin tuli jo sellainen tunne kun näin Abbottin liukuvan jäälle, että taitaa taas mennä neloishyppy pieleen. Mutta hänellä menikin kaikki hypyt, joten meltdown sai aikamoiset mittasuhteet. Plushenko puolestaan osoitti jälleen kerran omaavansa rautaiset kisahermot (sekä hyppytaidot) ja hän sijoittui lyhytohjelmassa toiseksi Yuzuru Hanyun jälkeen. Yuzurun ohjelma oli aivan mahtava, en ole aikaisemmin nähnyt hänen esiintyvän niin itsevarmasti. Hän myös hymyili ohjelmansa aikana paljon, näytti nauttivan luistelusta ja oli ilmeisen rentoutunut. Jos Yuzuru jatkaa yhtä hienosti yksilökisassa, kulta menee ehdottomasti hänelle.

photo: http://www.washingtonpost.com


Pariluistelussa Volosozhar/Trankov olivat omalla tasollaan. Varsinaisesti muuta ei siitä hirveästi jäänyt mieleen, paitsi tietysti kanadalaisten ja italialaisten hyvät ohjelmat. Olympialaiset näyttävät sytyttävän jotkut urheilijat aivan täysin ja he pystyvät tekemään uransa parhaimpia suorituksia. Yleisöä muuten näytti olevan hallilla yllättävän vähän. Olisin odottanut täysiä katsomoja, sillä Venäjällä laji on todella suosittu. Mutta ehkä liput ovat liian kalliita. Toisaalta jo tämäkin määrä katsojia sai aikaan itseäni ärsyttävää kannustusta. Ymmärrän että joukkuekisassa voi kannattaa omaa maata, mutta oli hieman töykeän kuuloista kun he vain huusivat Venäjää kun muiden maiden luistelijat odottivat omia pisteitään. Kannustuksellakin on mielestäni aikansa ja paikkansa.

photo: http://espn.go.com/


Kaikki luistelut ja muutkin Sochin lähetykset näkyy Yle Areenasta suorana ja niitä pääsee katsomaan myös jälkikäteen. Huomenna taas kisa jatkuu!




maanantai 3. helmikuuta 2014

Plushenko and V&M have arrived!

Evgeni Plushenko saapui tänään Sochiin ja vastassa oli paljon mediaa:
Evgeni Plushenko arrived in Sotchi today and a lot media was there:




Samoin myös Virtue & Moirin kohdalla:
Also Virtue & Moir have arrived!

photo: https://twitter.com/SkateCanada
Heidän haastattelun näkee täältä: http://www.ctvnews.ca/video?clipId=286100
Here you watch their interview: http://www.ctvnews.ca/video?clipId=286100



lauantai 1. helmikuuta 2014

Chan's first practice

Patrick Chan on saapunut jo Sochin jäälle harjoittelemaan. Hän on saanut harjoitella ypöyksin, sillä vielä ei kovin montaa luistelijaa ole paikalle saapunut. Chan on harjoitellut lyhytohjelmaansa ja hänen nelois-komoisyhdistelmänsä ja kolmoisaxelinsa ovat reporttien mukaan sujuneet hyvin. Ehdin jo hämmästyä kun luin tämän artikkelin, että Chan olisi harjoitellut neloistulppi-kolmoisaxel yhdistelmää, kunnes artikkelissa kerrotaan että hän teki sen lyhytohjelmassaan, jossa tuollainen yhdistelmä on kielletty eli kyseessä on kuitenkin todennäköisesti ollut tulppiyhdistelmä. Muuten olisi aika hienoa nähdä tuollainen neloistulppi-kolmoisaxel combo jonkun tekemänä! Videota harjoituksesta: http://instagram.com/p/j3wEQzFu2K/
Myös NBC:lle selostavat Johnny Weir ja Tara Lipinski ovat päässeet paikalle: http://instagram.com/p/j4REhGBhQH/


Patrick Chan has already arrived in Sochi and has been practicing alone. Not many others have arrived yet. Here you can read more of his practices. Also a little video: http://instagram.com/p/j3wEQzFu2K/
Johnny Weir and Tara Lipinski are in Sochi as well:  http://instagram.com/p/j3wEQzFu2K/