tiistai 26. helmikuuta 2013

Amodio's movie is finished!

Ajattelin selvittää mitä Florent Amodion leffaprojektille kuuluu, hänhän siis kuvasi Programme Libre-nimistä lyhytelokuvaa viime kesänä, josta kirjoittelinkin aiemmin. Leffa on nyt valmis ja se aiotaan facebookin mukaan esittää maaliskuussa MM-kisojen jälkeen Pariisissa, jolloin katsomaan tulee myös koko Ranskan maajoukkue. Toivottavasti tämän jälkeen sitä pääsisi katsomaan myös jotenkin esim. netissä.

A while ago I write about Florent Amodio's movie project. He is starring a short film called Programme Libre and I was searching some information about what's going on with it. According to facebook the film is finished and they will show it in Paris in March after the Worlds Championships. The whole Team France will come to watch it! Hopefully it will be available for the rest of us, too.





Leffan teaser:
The movie teaser:


lauantai 23. helmikuuta 2013

Leonova to the Worlds

Alena Leonova voitti Venäjällä pidetyn pienen kansallisen kisan pistein 171.99, jonka johdosta hänet nimettiin mukaan maansa MM-joukkueeseen. Mukana noissa kisoissa ei ollut mitään huppunimiä, vaan suurin haastaja Leonovalle oli EM-kisoissakin mukana ollut Nikol Gosviani, joka luisteli kolmanneksi. Alla on Leonovan vapaaohjelma, hän on näköjään palannut takaisin viimekauden ohjelmaansa. Muistan kun hän esitti tuon ohjelman MM-kisoissa, silloin hän eläytyi ohjelmaan hyvin, mutta nykyinen esiintyminen on kuin varjo siitä. Mielestäni Leonovan luistelu ei vieläkään näytä vahvalta. Keskittyminen hyppyihin kestää kauan ja monien niiden alastulo on epävarma. Leonovan mahtuminen kympin joukkoon MM-kisoissa vaikuttaakin melko epätodennäköiseltä. Ja hän siis on hallitseva MM-hopeamitalisti! Näin nopeasti huipulta voi siis tipahtaa, olisi mielenkiintoista lukea joku Leonovan haastattelu, jossa hän kertoisi mitä oikein hänen tekniikalleen ja koko iloiselle luistelutyylilleen on tapahtunut tämän kauden aikana. Kaiken lisäksi Venäjältä on tulossa lisää nuoria luistelijoita, joten Kanadan MM-kisat voivat jäädä Leonovan viimeisiksi arvokisoiksi.




Alena Leonova won a competition called Cup of Russia and that's why she has been named as the third Russian lady in their world team. Her total score was 171.99 and above you can see her free program which seems to be her old one. I am not totally impressed by her skating, it's going to be tough for her to even place in top 10 at Worlds, I predict. I think her jumping technique is still quite weak. She seems to concentrate so long on her jumps and the landings are so-so. It is quite unbelievable that she is the reigning World silver medalist. So fast you can loose your crown in this sport! It is even possible that the Worlds in Canada could be her last ones, the young upcoming Russian ladies are so good, she needs to get her technique and spark back in order to fight her status.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kiira Korpi out of Worlds - again!

Kiira Korpi ilmoitti tänään joutuvansa jättämään väliin MM-kisat yhä vaivaavan akillesjänteen takia. MTV3:n haastattelussa Kiira kertoo ajatuksistaan vaivaan liittyen. Nämä ovat jo toiset peräkkäiset MM-kisat, jotka Kiira joutuu skippamaan jalkavaivojen takia. Kiiran tilalle lähtee Juulia Turkkila, jonka tulisi luistella kympin joukkoon, jotta Suomi saisi kaksi Olympiapaikkaa ensi vuodeksi. Tämä on kyllä erittäin epätodennäköistä ja voi jopa olla, että Kiira joutuu kisailemaan syksyllä Nebelhorn Trophyssä, jossa ratkaistaan loput kisapaikat, jos Juulia ei yllä noin 24 parhaan joukkoon.

Onpa muuten kummallista, että sekä Kiiralla ja Lauralla on näin samantyyppiset vammat. Voiko se olla pelkästään sattumaa vai onko kyseessä esim. joku harjoittelutyyli? Itselleni ei tule mieleen oikein ketään muita luistelijoita, joilla olisi ollut jalassa tällaisia hermo/tulehdusvammoja. Ne vaikuttavat hyvin vaikeasti paranevilta, joten täytyy vain toivoa, että Kiira saisi jalan kuntoon ennen olympialaisia tai ylipäänsä pystyisi yhä palaamaan kilpajäille :(




Kiira Korpi announced today that she can't compete at Worlds because her achilles tendon still causes troubles. I have translated you her Finnish interview about the subject.

- It's a great pity. This annoys me quite a lot, but this was the only reasonable solution at this point. 
The injury started to show symptoms again when Korpi increased her practice amount to the normal level. There are only three weeks to the Worlds - that's too little.
-We haven't yet done a detailed plan on how to proceed with the recovering, but there will be some intensive recovering exercises. Hopefully I don't need to be away from the ice too long and I could start planning the next season's programs and think about the Olympic season.
- These are that kind of injuries which show how demanding this sport is. As soon as you're over 20, the body starts to struggle, the 24 year-old Korpi said.
Korpi has focused her thoughts now on Sochi, but before that she needs to get over the injury, also mentally.
- These are never easy things and I need a lot support from people around me - you could not cope with this alone. Sport is a big part of my life and because I don't have many competitive years left, I would like to show some good results. But I try to think that this can also have a meaning in future. Not only this is good lesson for my upcoming sports career, but it also helps to deal with this kind of disappointments in the my future life, too.
-I don't need to think about the end of my career because I know I have still chances to the top. I just need patiently go on this road.

Max Aaron - new U.S. Champion

Tämän hetken yksi uusimmista ja kuumimmista nimistä luistelun saralla on yhdysvaltalainen Max Aaron. Hän nousi lähes tuntemattomuudesta suoraan Yhdysvaltain hallitsevaksi mestariksi upeiden hyppyjensä avulla. Aaron sai samalla myös edustuspaikan MM-kisoihin, joten siellä viimeistään törmäätte tähän nimeen. Aaron on saanut ympärilleen paljon kohua lähinnä luistelutyylinsä takia. Olen lukenut paljon kritiikkiä hänen ohjelmistaan, kuinka niissä ei ole mitään muuta sisältöä kuin hypyt. Mutta ne hypyt ovatkin sitten upeita. Aaron tekee vapaaohjelmassaan heti aluksi kaksi nelois salchowia, ensimmäisen tietysti yhdistelmänä! Tämän jälkeen Max tappaa aikaa mm. napsuttelemalla sormiaan, tekemällä pari piruettia ja askelsarjan, jotta kaikki loput hypyt saadaan ohjelman jälkimmäiselle puoliskolle, jolloin niistä saa enemmän pisteitä. Mutta tuo koreografia on vielä niin heikko, että ohjelma näyttää vain siltä, että aikaa pitäisi saada kulumaan ja samalla saattaa sen rakenteen epätasapainoon. Joka tapauksessa ohjelmassa nähdään vielä mm. kaksi kolmois akselia, ensimmäinen yhdistelmässä. 

On aika hauskaa, että USA:sta vihdoinkin tulee vahva hyppääjä. Aaronin kehitystä on mielenkiintoista seurata, hänhän on vasta 20-vuotias ja ensi kaudeksi hänellä on suunnitelmissa mm. lisätä neloistulppi mukaan vapaaohjelmaan. Mutta Aaronin täytyy vielä vaikeuttaa paljon koreografiaansa ja parantaa perusluisteluaan, esiintymistä ja siirtymiä, jotta hän pääsee haastamaan maailman kovimpia kärkinimiä. En kuitenkaan halua häntä kovin paljon vielä kritisoida (kuten monet muut), sillä hänellä on paljon aikaa vielä kehittyä ja joka tapauksessa hypyt ovat tärkein elementti kilpailuissa, joten on hienoa, että hänellä on ne jo hyvin hallussa. Lisäksi Aaron treenaa yhdessä Patrick Chanin kanssa, joten eiköhän ne siirtymätkin kohta ala sujua ;)




Max Aaron is one of the most discussed figure skaters in recent weeks. He was quite unknown for many (well, at least for me) until he won the U.S. Championships. Many people were admiring his jumps but I have also read a lot of criticism towards his skating style. His free program is quite impressive, at least jumping wise. He starts with two quad salchow's and then kills some time (snapping fingers, doing spins and steps) until he has passed the half time mark. This is a way to get more points for jumps, but if the choreo is empty, it really looks like he is just waiting for the time to pass. Anyways, after that we'll see two triple axels and the first one is in combo, btw. 

It is great that the U.S. finally has a strong jumper, too. I know many have criticized Aaron's lack of choreography, transitions and presentation but I think he still has lots of time to improve. Aaron is only 20 years old plus he trains with Patrick Chan ;) I read that he plans to add a quad toe to his free program next season. Hopefully he will also pay attention to the other aspects of his skating, because they are needed if he wants to challenge the big guns in this sports.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mao Asada - World Champion 2013?

Yksi Four Continents-kisojen parhaimpia ohjelmia oli mielestäni Mao Asadan lyhytohjelma. Nyt nimittäin vihdoin hän sai kolmoisakselin onnistumaan. Asada on pitkään taistellut tuon akselin kanssa. Oikeastaan koko hänen viime kautensa meni piloille kun hän oli niin keskittynyt siihen - usein hyppy jäi vain ilmapalloksi ja samalla koko loppuohjelma meni sekaisin. Asada ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vaihtoi taktiikkaa. Hän harjoitteli yhä kolmoisakselia, mutta teki alkukaudesta vain kaksoisakselia ohjelmissaan. Nyt kuitenkin hyppy on hiotunut niin varmaksi, että hän päätti tehdä sen jälleen kilpailuissa - ja onnistui! Asada on tällä hetkellä ainoa naisluistelija ainakin senioritasolla joka tekee kolmoisakselia, tuota hyppyä joka monille miehillekin tuottaa vaikeuksia. Venäjän Elizaveta Tuktamysheva hyppäsi myös juniorivuosinaan kolmoisakselia, mutta ei ole enää muutamaan vuoteen sitä hyppyä näkynyt hänen repertuaarissaan. Koko Asadan lyhytohjelma onnistui täydellisesti ja hän näytti niin iloiselta ja helpottuneelta ohjelman lopuksi! Olen harvoin nähnyt Asadaa esittävän ohjelmaa noin riemuissaan, monen vuoden taistelu hypyn kanssa palkittiin!

MM-kisoja ajatellen Mao Asada ja Yuna Kim taitavat olla ne vahvimmat suosikit kultamitalitaistoon. Teknisesti he ovat Carolina Kostneria vahvempia, eivätkä häviä hänelle komponenttipisteissäkään. Naisten kisasta tuleekin pitkästä aikaa todella jännittävä, kun taso on jälleen noussut kovaksi.  Hyvistä sijoituksista taistelevat Asadan, Kimin ja Kostnerin lisäksi Adelina Sotnikova, Elizaveta Tuktamysheva, Ashley Wagner, Gracey Gold, Akiko Suzuki, Kanako Murakami ja varmasti myös Kanadan oma tyttö Kaetlyn Osmond. Mihin heidän joukossaan mahtuu Kiira? Tuossa sivun oikeassa laidassa on meneillään Kiiran sijoitusveikkaus ;) Tällä hetkellä johdossa näyttäisi olevan sijat 7-10 ja pidän itsekin noita sijoituksia todennäköisimpinä. Virheisiin ei ole varaa tuossa kovassa joukossa kenelläkään.





Mao Asada had an amazing skate at 4CC. I think her short program was one of the greatest programs in that competition. She has been struggling with her triple axel for so long and finally she nailed it. I think she had a good tactic for this season, she started with double axel and after practicing enough and feeling confident she decided to try the triple.  Asada is the only woman in senior level who does triple axel, that jump causes troubles even for men! Elizaveta Tuktamysheva used to did that jump too, but I haven't seen her doing it for a couple of years now. It was great to see Asada skating so happy and joyous, the hard for finally paid off.

I think Asada and Yuna Kim are the biggest winner candidates for the World Championships. They are technically stronger than Carolina Kostner and they won't loose her in PCS either. But it's going to be a very tough and exciting competition, finally the ladies are also having a very deep field! There are many good skaters fighting for a top 10 placement with Asada, Kim and Kostner: Ashley Wagner, Gracey Gold, Akiko Suzuki, Kanako Murakami, Kaetlyn Osmond, Adelina Sotnikova nad Elizaveta Tuktamysheva. So how would our Finnish lady Kiira place with these other ladies? There is a poll on the right side of this page and you can give your opinion ;) I think the placements 7-10 are the most realistic ones for her. It will be a tough competition and no one can afford for mistakes.

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Yuzuru Hanyu documentary

Yuzuru Hanyusta on tehty japanilainen dokumentti (englanninkieliset tekstitykset saa näkyviin "captions"-kohdasta), jossa seurataan hänen harjoitteluaan ja kilpailemista Brian Orserin valmennettavana. Hanyu itse rakastaa hyppäämistä, mutta Orser halusi keskittyä parantamaan hänen perusluisteluaan. Dokumentissa näkyy mielenkiintoisia harjoituksia luistelutekniikan parantamiseksi (ja bongasin sieltä myös Javier Fernandezin ja Beata Pappin). Hieman ristiriitaisin ajatuksin katselin Hanyun aamukahden (kyllä, aamuKAHDEN) neloishyppyharjoituksia. Tuollaisella harjoitustyylillä varmaan tulee loukkaantumisia ennen pitkään. Joka tapauksessa on mielenkiintoista seurata eliittiluistelijoiden harkkoja ja kurkistaa sinne kulissien taakse. Jälleen kerran näkee kuinka paljon uhrautumista ja omistautumista lajille huipulle pääseminen vaatii.

The life of Yuzuru Hanyu has been followed in this Japanese documentary (you can choose English subtitles, yay!) which is super interesting. Hanyu loves jumping but his coach Brian Orser wanted to focus on his skating skills first. We can see his training and life in Canada. I was a little bit scared to watch his 2 am (!!) quad practices, if he continues like that he might en up with an injury eventually! Anyways, it is always very interesting to see how the elite skaters train and live. It really doesn't seem to be the easiest kind of life!


sunnuntai 10. helmikuuta 2013

My Art on Ice review

Eilen olin siis Hartwall Areenalla Art on Icessä ja tässä hieman ajatuksiani siitä. Ensinnäkin show pääsi alkamaan vähän myöhässä. Ihmiset joutuivat odottelemaan sisäänpääsyä katsomoon käytävän puolella vielä pari minuuttia ennen kun show:n piti alkaa; Leona Lewis teki yhä sound checkiä. Ilmeisesti aikataulun kanssa oli tullut vähän liian kiire, koska kiertua saapui vasta samana päivänä Sveitsistä.

Kun vihdoin olimme sulloutuneet katsomoon pääsi show starttaamaan. Alun esitykset menivät minulta vähän ohi, oli jotenkin vaikea päästä gaalatunnelmaan. Pidän enemmän kisojen katsomisesta, koska silloin luistelijat todella näyttävät parastaan ja jokaisen elementin onnistumisella on merkitys. Lisäksi tunnelma katsomossa on aivan erilainen ja jännitys valtaa koko hallin. Kisaohjelmat ovat myös usein jopa taiteellisempia kuin gaalanumerot, ainakin joidenkin luistelijoiden kohdalla. Kaikki kuitenkin muuttui kun V&T liukuivat jäälle.

Yesterday I was watching Art On Ice in Helsinki and here are some of my impressions of it. First of all, the show started a bit late, they were still doing sound check and people had to wait outside the rink. People were getting a bit impatient but finally, two minutes before the showtime, they finally opened the doors. I guess the time schedule was a bit too tight, the tour arrived from Switzerland on the same day.

So, after we had pushed and shoved our way to the audience, the show started. I have to admit I didn't get into a gala mood at the beginning. I prefer competitions because that's when you see the skaters doing their utmost and trying really difficult elements. And some of the skaters even have more artistic competition programs than gala programs. But everything changed when V&T started their program.

the videos are not mine, btw


Volosozhar/Trankovin ensimmäinen gaalaohjelma sellojen säestyksellä oli minulle se, josta koko show varsinaisesti alkoi. Heidän ohjelmansa oli niin kaunis, että oikeasti olin lopussa aivan liikuttunut! Lisäksi heidän heitto ohjelman alussa oli aivan huippukorkea. Meidän katsomolohkossa kaikki lähes sanoivat wow, hui tai jotain vastaavaa. Itsekin taisin ääneen sanoa OHO, se oli vaan niin korkea, että ihan säpsähti.

Florent Amodio sai yleisöltä ehkä suurimmat suosionosoitukset. Hänellä näytti olevan eniten faneja katsomossa ja koko areena taputti rytmikkäästi läpi hänen molempien ohjelmien. Amodion Che Chere Che-ohjelma oli myös minun yksi suosikeistani. Amodio saa yleisön todella hyvin syttymään ja hän on todella viihdyttävä, varsinainen showmies! Ja lensihän se paitakin sieltä sitten pois ;) Amodio tuli korvaamaan Plushenkoa, en tiedä millaiset ohjelmat Plushyn oli tarkoitus esittää, mutta ilman Amodiota gaalasta olisi jäänyt puuttumaan se väriläiskä ja ilopilleri; sellainen ohjelma joka saa yleisön innostumaan!

Volosozhar & Trankov's beautiful program with Two Cello's was the one that started the whole show to me. I was almost in tears at the end of it. Their first throw was also unbelievable, it made the audience gasp! I also said out loud "WOW", it was just so high and sudden!

Florent Amodio made the audience wild. He had many fans here and I really liked his Che Chere Che program too. And yes, he did throw his shirt off ;) He skated two programs and the audience really cheered and clapped with the music the whole time. He is a true showman! Amodio came to replace Plushenko, I don't know what kind of programs Plushenko was planning to do, but without Amodio the show would have missed some energy and colour. And that kind of program that lights up the whole arena. 





Yksi illan huippukohdista oli myös Lambielin yhdessä Leona Lewisin kanssa esittämä Run. Pidin tästä enemmän kuin Lambielin toisesta ohjelmasta Pain It Blackistä. Leona Lewis lauloi muuten todella hyvin, harvoin kuulee livenä yhtä puhdasta laulua. Lisäksi hänen kaikki biisinsä sopivat hyvin luisteluesitysten taustalle ja nosti ne vielä tasoa ylemmäs. Esim. Arakawa esitti todella kauniin ja tyylikkään ohjelman Leonan musiikkiin. Myös Savhencko ja Szolkowy luistelivat teknisesti todella vaativan ohjelman Leonan biisiin. Olen tottunut näkemään S/S:n teknisenä parina, mutta tässä ohjelmassa he myös loistivat tulkinnassa, todella hieno ohjelma myös heiltä. Kaiken kaikkiaan Leona oli nappivalinta pääartistiksi!

Lambiel on yksi niistä harvoista luistelijoista, jotka oikeasti hyödyntävät gaalaesitysten mahdollisuutta luistella ilman sääntöjä. Hän ei tyydy vain heittämään helpon hypyn ja pari piruettia, vaan hänen ohjelmansa ovat aina huippuunsa koreografioituja ja sisältävät paljon pieniä ja uusia koreografisia yksityiskohtia. Juuri sellaisia, joita ei kilpaohjelmissa näy, koska niistä ei saa pisteitä, mutta ne näyttävät jäällä todella hyviltä. Esim. tuossa Runissa se taaksepäin tehty hyppyaskel oli sellainen pikku juttu. Lambielin luistelussa yhdistyvät luistelu, tanssillisuus ja baletti, hänen taiteellinen luistelutyylinsä on ehdottomasti maailman parhaimmistoa. Olikin ihanaa nähdä Lambiel vihdoin livenä!

Lambiel's Run was also one of the highlights for me. I have to say Leona Lewis is an amazing singer, she has a great live voice, it sounds perfect. Also her music suits well to skating. All of her songs added an extra sparkle to the performances. Arakawa skated a beautiful and stylish program "A Moment Like This" and also Savchenko & Szolkowy shined artistically in Happy. They had also wonderful throws in their programs. All in all Leona was a great choice for a headliner!

Back to Lambiel, he is one of those few skaters who actually use the possibility to skate without rules in gala programs. He never just do an easy jump and a couple of spins, but his programs have always an excellent and well thought choreography. They are full of little details and moves that you never see in competitive programs. He always brings something new. Plus to that, he combines skating, dance and ballet in such a way that he is a unique artistic on the ice. I really enjoyed finally seeing him live!





Mitä jäin kaipaamaan? Jäätanssiparia ja jonkinlaista käsiohjelmaa tai luistelijoiden parempaa esittelyä. Veikkaampa että monelta meni osa luistelijoita kokonaan ohi, sillä joka ohjelman kohdalla heitä ei esitelty ollenkaan. Osa ympärillä istuvistani ei tunnistanut edes Kiiraa ennen kuin hänet esiteltiin ohjelman lopuksi. Ympäriltä kuului "Olikse Kiira" ja tietysti sitten havahduttiin myös voimistamaan taputuksia, hahaa. Kiiran luistelu näytti muuten ihan hyvältä, eli vammasta on ilmeisesti toivuttu. Hän teki ohjelmassaan kaksi axelia, en tiedä pystyyköhän vielä tekemään kärkihyppyjä vai olivatko axelit ns. varma valinta. Kaiken kaikkiaan show oli hieno ja pidin siitä paljon.

What was I missing? I would have liked to see some ice dance, too. And the skaters could have been presented better. I think most of the audience had no idea who the skaters were because there were no hand program and sometimes they didn't even present them at all. Some people around me didn't even recognize Kiira until she was presented after her skate. I heard a couple of "oh, that was Kiira" sentences :D I think her skating looked good btw, I think she has recovered well. Although she did only axels in her gala number, so I am not quite sure if she can do toe pick jumps, yet. All in all it was a great show and I liked it a lot.

perjantai 8. helmikuuta 2013

Art on Ice tomorrow!

Huomenna suuntaan Art on Ice:n ja olen jo henkisesti valmistautunut näkemään Amodion hottisesityksen. Toivottavasti paita lentää pois myös Areenalla ;)

Tomorrow I'll finally see Art on Ice live and I'm mentally prepared to see Amodio's hot gala number. I hope he will throw his shirt off here, too ;)

Moves like Amodio. photo indiatimes

En ole katsonut mitään videoita showsta etukäteen, koska haluan yllättyä ja nähdä kaiken ensi kertaa! Katsoin kuitenkin tämän lyhyen uutisreportaasin, jossa näytetään pikku pätkiä siitä mitä tulevan pitää. Olipa hauska tuo Lambielin kömmähdys, kun hän niin innoissaan pinkoi kohti Leona Lewisiä ja sitten viime metrillä harhautui ohi :D Lambiel tulee myös laulamaan itse showssa, yikes!!

I haven't watched any videos from the show beforehand because I don't want any spoilers! But I did give in and watched this little report from the show and it looks amazing. It was funny to see Lambiel skating so excited towards Leona Lewis and then stumbling right before the stage :D Lambiel will also sing himself, yikes!!


tiistai 5. helmikuuta 2013

Guide to PCS: Transitions

Siirtymät eli transitions ovat nykyisessä CoP-pistejärjestelmässä tärkeitä. Niitä arvioidaan sekä PCS-puolella ja ne vaikuttavat myös teknisiin pisteisiin, sillä siirtymät ennen tai jälkeen elementtien lisäävät GOE-pisteitä. Siirtymien ottaminen näin vahvasti mukaan nykyiseen arvostelujärjestelmään on osaltaan muokannut luistelua paljon. Erot aikaisempiin 6.0-järjestelmän ohjelmiin ovat valtavia. Nykykatsojan silmiin pistää tuo aikaisemmin lähinnä sirklauksesta koostuneet siirtymät elementtien välillä, nyt ohjelmat ovat usein täyteen pakattuja erilaisista vaikeista siirtymistä.


Transitions are very important in the current judging system. They are evaluated in PCS and they also affect on technical score because transitions before and after the elements add GOE-points. The emphasis on transitions had molded the current figure skating style alot. The difference between old 6.0 programs and today's programs are huge. When the skaters used to just were circling  around the ice, now the programs are full of transitions.


Chan = transitions. Photo: Fuentes/Reuters

Siirtymät voivat olla askelsiirtymiä, vartalon liikehdintää sekä elementtejä, joita käytetään vain siirtyminä. Niiden pitäisi olla linkitettynä saumattomasti toisiinsa sekä varsinaisiin elementteihin ja niistä pois tuloon.

Transitions can be foot work, body movements and non listed elements. They should be linked seamlessly to each other and to the listed elements.




Ensiksi tarkastellaan jalkatyöskentelyä ja askelsiirtymiä. Ne koostuvat askelista, käännöksistä ja suunnan vaihdoksista. Videolla käytetään esimerkkinä ketäs muutakaan kuin Patrick Chania, jonka koko ohjelma on täynnä erilaisia askelsiirtymiä.

Footwork transitions are made of steps, turns and directions. In the video they use Chan as a demonstartion of footwork. His program is full of them!




Siirymät voivat olla myös koko vartaloa hyödyntäviä, kuten erilaisia liukuja. Niissä käytetään mm. käsiä, päätä ja jalan asentoja ja tehdään eri suuntiin (taakse, eteen, myöstä- ja vastapäivään)

Skating movement transitions use body more widely. They are for example ina bauers and hydroglading (my favorite!) They are used in different directions, too.





Siirtymät, joissa käytetään vartalon liikehdintää. Videolla mm. Laura Lepistö on otettu demonstroimaan näitä liikkeitä. Erityisesti käsivarsien ja pään liikehdintä musiikin tahtiin on tässä osiossa oleellista. Taas yksi osa-alue, joka osaltaan on lisännyt tätä käsien "heiluttelua" nykytaitoluistelussa, jos verrataan vanhan pistejärjestelmän aikaisiin ohjelmiin.

Body movement transitions. Laura Lepistö and Carolina Kostner demos these arms and head movements. Once again the arm movements are emphasized  If you compare the old 6.0 programs, they didn't move their hands nearly as much as now.




Miten suomentaisin non-listed elements? Siirtymiksi tarkoitetut elementit? Niitä ovat siis erilaiset hypähdykset; wolliet, valssihypyt, kasakkahypyt jne.

Non listed elements are for example wollies, butterflies, split jumps etc.




Siirtymien arvostelussa otetaan huomioon vaihtelevuus, vaikeus, monimutkaisuus ja laatu. Kaikkia edellämainittuja siirtymätyyppejä tulisi käyttää, jotta vaihtelevuus krtiteeri täyttyisi hyvin. Vaikeus on vaikeiden askelsiirtymien käyttöä yhdessä koko vartalon liikehdinnän kanssa. Myös eri siirtymien vaikeusaste huomioidaan, esim. vaaka on helpompi kuin ina bauer-liuku. Videolla verrataan helppoja ja vaikeita siitymiä ja näytetään koko vartalon käyttöä siitymien yhteydessä.

When judging the transitions the variety, difficulty, intricacy and quality are taken into consideration. All of the transition elements should be used so that the transitions would have variety. Difficulty is the use of difficult foot work with simultaneous use of different body parts. They video demonstrated this and also compares easy transitions to more difficult ones.




Siirtymien tulisi sulautua teknisiin elementteihin, esim. ennen ja jälkeen hypyn.

Intricacy; the transitions linked into and out of listed technical elements.



Laadussa huomioidaan siirtymien sopiminen musiikkiin ja liikkeiden puhtaus. Jäätanssissa ja pariluistelussa siihen kuuluvat myös liikkeiden unison; että ne näyttäisivät siltä kuin tekijänä olisi vain yksi.

Quality is the cleanliness of movement and co ordination with the music chosen. In ice dance and pair also the unison is part of this criteria.


lauantai 2. helmikuuta 2013

Plushenko's back surgery

Plushenko joutui EM-kisojen jälkeen selkäleikkaukseen, jossa hänen selän välilevy korvattiin muovilla! Kuulostaa melkoiselta, kyseessä on jonkinlainen uusi leikkausmetodi ja toivottavasti Plushenkon toipuminen sujuu hyvin. Hän ei valmentajansa mukaan pysty kunnolla kävelemään leikkauksen jälkeen kuukauteen. Minulla ei ole aavistustakaan mitä Plushenko videolla sanoo, mutta hyvä nähdä hänet jo jalkeilla. Toivon vain, että hän malttaa olla menemättä jäälle eikä tällä kertaa uhmaa lääkäreiden määräyksiä!


Plushenko had a back surgery a couple of days ago. His deteriorated disk in his spine was replaced with a plastic one. Poor Plushenko! This is a some kind of new surgery method and I hope everything will go fine. I have no idea what he is saying on the video below, but he seems to be walking already. I just hope he won't be training any jumps soon but rests and do what the doctors say!




Plushenko's x-ray. Photo by: Yana Rudkovskaya