maanantai 1. joulukuuta 2014

GP final: Ice Dance

Kaikki GP-osakilpailut on nyt finaalia lukuunottamatta kisailtu ja tässä pientä yhteenvetoa tähän mennessä nähdystä.

Ensin jäätanssiin, nimittäin Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron ovat nousseet uusiksi jäätanssisuosikeikseni! Heidän vapaatanssinsa on upea, en ole pitkään aikaan nähnyt yhtä hienoa ohjelmaa. Heidän ohjelmaansa on kuvailtu moderniksi tanssiksi jäällä ja sitä se todellakin on. Ohjelma on saanut inspiraatiota Le Parc -baletista ja täytyihän minun kurkata youtubesta minkälaisesta teoksesta on kysymys. Huomasin kyllä yhtäläisyyksiä liikekielen kanssa ja ainakin G&G:n viimeinen nosto löytyy myös tuosta baletista. Itse pidän huomattavasti enemmän jäätanssiversiosta, tuo baletti ei ollut kyllä minun makuuni.

Niin ja vielä voisin hehkuttaa Guillaume Cizeronia, joka on mielestäni paras miespuolinen jäätanssija jonka olen koskaan nähnyt!!! Hänen tapa luistella on todellä pehmeä ja tanssillinen ja kaikki liikkeet jotka hän tekee ovat viimeisteltyjä ja sulavia. Mielestäni Gabriella jää vielä hieman hänen varjoonsa mutta tulevaisuudessa hänkin varmasti vielä puhkeaa kukkaan! He ovat vielä niin nuoria, 19 ja 20-vuotiaita, joten tulee olemaan todella mielenkiintoista nähdä heidän kehittymistä ja tulevia ohjelmia! 

Shibutaneista minulle jää aina hieman harmaa kuva. He ovat toki hyviä luistelijoita, mutta heidän ohjelmansa ovat aina niin tylsiä ja perinteisiä! Tiedän että he ovat persoonina hauskoja ja luovia, ainakin heidän youtube-kanavan videoista päätellen. Heidän todelliset minänsä eivät kuitenkaan pääse koskaan kilpailuohjelmissa valloilleen, vaan ne ovat aina jotain jäykkää ballroom-tanssia. Jopa heidän viime kauden Michael Jackson -vapaatanssista oli tehty varman päälle perinteinen ohjelma. Haluaisin nähdä heiltä jotain uutta ja räväkämpää. USA:n toisesta parista Chock & Batesista yritetään muokata uutta Davis & Whitea. Itse en näe heitä niin ylivoimaisina kuin tuomarit ovat kilpailuissa tehneet eikä heitä voi vielä edes verrata D&W:n.

Chock & Bates. photo


Mielenkiintoista oli seurata myös Elena Ilinykhin ja Nikita Katsalapovin suorituksia uusien pariensa kanssa. Ilinykh ja Zhigansin onnistuivat pääsemään GP-finaaliin. Mielestäni Ilinykhille olisi sopinut joku vahvempi pari kuin Zhigansin. Vahvempi siis persoonana, Zhigansin jää nimittäin hyvin laimeaksi Elenan taustalle. Olisin myös toivonut näkeväni heiltä jotain mielenkiintoisempaa koreografiaa, varsinkin Elena pystyisi tulkitsemaan vaikka minkälaisia rooleja! Katsalapovin uusi pari on Viktoria Sinitsina, joka luistelee kovien paineiden alla. Jotkut nimittäin pitävät häntä tämä parin heikoimapana lenkkinä, onhan hän vielä hyvin nuori ja hieman Nikitaa taidoissa jäljessä. Heidän viimeisin GP:nsä oli todella epäonninen, sillä pari kaatui vapaatanssissa ja toinen nosto jäi kokonaan pois Nikitan epäröinnin vuoksi. Nikita Katsalapov on ollut virhealtis myös Ilinykhin kanssa ja sama kaava näyttää jatkuvan myös uuden parin kanssa, joten heidän heikko startti tähän kauteen ei ole pelkästään Viktorian syytä. Gilles & Poirier on nuori pari Kanadasta, josta minulla ei ole vielä sen enempää sanottavaa. Toinen kanadalaispari Weaver & Poje tullaan varmasti näkemään GP-finaalissa mitaleilla ja todennäköisesti myös MM-kisoissa. He ovat hyviä ja voimakkaita esiintyjiä ja erityisesti lyhyttanssi paso doble ja flamenco sopivat heille täydellisesti. 
Italialaiset Anna Capellini & Luca Lanotte epäonnistuivat ensimmäisessä GP-osakilpailussaan ja jättäytyivät pois Ranskan osakilpailusta. Heidän vapaatanssinsa on todella creepy, en ymmärrä kenen mielestä se on ollut hyvä idea. Lucan outo ilmehdintä ja koreografia eivät kyllä ollenkaan sovi hallitsevan maailmanmestareiden ohjelmaksi. Monet ovat myös syyttäneet heidän uutta valmentajaansa Marina Zouevaa siitä, että hän on muokannut Anna Cappellinista Tessa Virtue -kloonin samantyylisine kampauksineen ja hameineen. Kieltämättä vapaatanssinssa tuo vaikutelma on samanlainen, aikaisemmin kun Anna on pitänyt hyvin värikkäitä ja persoonallisia hameita.
from: http://cappelliniandlanotte.tumblr.com/Finaalissa nähdään siis:
Chock & Bates USA
Weaver & Poje Kanada
Papadakis & Cizeron Ranska
Shibutani & Shibutani USA
Gilles & Poirier Kanada
Ilinykh & Zhigansin Venäjä


4 kommenttia:

 1. Kiva kun bloggaat taas! Olen niin samaa mieltä Papadakis&Cizeronista, ehdottomat uudet ykkössuosikkini. Varsinkin Guillaume on aivan upea ja herkkä luistelija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) P&C ovat kyllä mahtavia ja heillä on onneksi myös hyvät koreografit!

   Poista
 2. olen niin kaivannut päivityksiä tähän blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän aloittaa päivittämisen taas jossain vaiheessa.

   Poista