sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Synchro Worlds

Muodostelman MM-kisat järjestettiin pari viikkoa sitten ja vaikka Suomi voittikin niissä hienosti kaksi mitalia, itseeni suurimman vaikutuksen teki Kanadan Team Nexxice. Tällä joukkueella on todella pehmeä luistelutyyli, josta mieleeni tulee toinen kanadalainen Patrick Chan. Koko joukkueen luistelu on hyvin viimeisteltyä ja herkkää. Vaikka Nexxicen vauhti ei aina ole suurta, se ei mielestäni haittaa sillä rauhallinen tyyli antaa ohjelmien hengittää ja luistelijoiden tehdä kaikki liikkeet huolellisesti.

Luistelutyylin lisäksi joukkueen koreografiat olivat upeat. Muodostelmaluistelu on usein hyvin teknistä ja ohjelmat voidaan jakaa joko super energisiin ja iloisiin tai sitten vihaisempiin ja räväkkiin. Muunlaisia tunteita ja tunnelmia lajissa harvemmin tulkitaan. Team Nexxice oli kuitenkin valinnut hieman epätavallisemmat teemat Cinderella ja West Side Story, jotka kumpikin olivat mielestäni koreografiassa omaa luokkaansa. Kuka lieneekään joukkueen koreografi, on mielestäni todella hyvä, ohjelmat onnistuivat vetoamaan tunteisiin ja tuomaan lajin tulkintapuolelle jotain uutta.
The World Championships in Synchronized Skating were a couple of weeks ago. Finland won two medals which was great but for me personally the most exciting thing was Team Nexxice from Canada. The have a very personal skating style, soft with deep edges, which kind of reminds me another Canadian, Patrick Chan. I like that they are very refined with their movements but also they look very delicate.

Often in synchro the programs are mostly focused on the elements and the emotional side of the programs is very limited. We either see very happy and energetic programs or sort of angry and powerful interpretation. That's why it was refreshing to see their choreographies and interpretation that were beautiful and and soft.

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidin paljon heidän tyylistään, todella upeaa katsottavaa!! Satutko muuten tietämään jatkaako Margaglio suomalaisten jäätanssijoiden (ja muodostelman) valmentajana jatkossakin? Hänen sopimuksensa päättyy nyt keväällä ja luistelufoorumeilla huhutaan että hän siirtyisi valmentamaan kiinalaisia(!) jäätanssijoita. Toki on hyvin mahdollista että tämä ei pidä paikkaansa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole mitään tietoa Margaglion suunnitelmista. Hänellä varmasti kyllä kysyntää riittää muuallakin, veikkaan että hän jatkaa ainakin suomalaisten jäätanssijoiden valmentajana ja siinä ohessa valmentaa muidenkin maiden tanssijoita.

      Poista