perjantai 7. helmikuuta 2014

Team Event: Day 1

Eilen alkoi siis taitoluistelun joukkuekisa. Oli kiva nähdä, että joukkueiden muut jäsenet olivat kannustamassa kilpailijoita Kiss & Cry -pisteissä ja tunnelma vaikutti olevan hyvä. Oikeastaan välillä fiiliksestä tuli mieleen World Team Trophyn riehakas tunnelma. Monet luistelijat vaikuttivat sen sijaan hieman jännittyneiltä. Esimerkiksi Patrick Chan, joka selvästikään ei päässyt omalle tasolleen sekä tietysti Jeremy Abbott, joka jälleen kerran teki sen mitä monet saattoivat jopa odottaa. Hän nimittäin mokasi ohjelmansa lähes täysin. Itsellenikin tuli jo sellainen tunne kun näin Abbottin liukuvan jäälle, että taitaa taas mennä neloishyppy pieleen. Mutta hänellä menikin kaikki hypyt, joten meltdown sai aikamoiset mittasuhteet. Plushenko puolestaan osoitti jälleen kerran omaavansa rautaiset kisahermot (sekä hyppytaidot) ja hän sijoittui lyhytohjelmassa toiseksi Yuzuru Hanyun jälkeen. Yuzurun ohjelma oli aivan mahtava, en ole aikaisemmin nähnyt hänen esiintyvän niin itsevarmasti. Hän myös hymyili ohjelmansa aikana paljon, näytti nauttivan luistelusta ja oli ilmeisen rentoutunut. Jos Yuzuru jatkaa yhtä hienosti yksilökisassa, kulta menee ehdottomasti hänelle.

photo: http://www.washingtonpost.com


Pariluistelussa Volosozhar/Trankov olivat omalla tasollaan. Varsinaisesti muuta ei siitä hirveästi jäänyt mieleen, paitsi tietysti kanadalaisten ja italialaisten hyvät ohjelmat. Olympialaiset näyttävät sytyttävän jotkut urheilijat aivan täysin ja he pystyvät tekemään uransa parhaimpia suorituksia. Yleisöä muuten näytti olevan hallilla yllättävän vähän. Olisin odottanut täysiä katsomoja, sillä Venäjällä laji on todella suosittu. Mutta ehkä liput ovat liian kalliita. Toisaalta jo tämäkin määrä katsojia sai aikaan itseäni ärsyttävää kannustusta. Ymmärrän että joukkuekisassa voi kannattaa omaa maata, mutta oli hieman töykeän kuuloista kun he vain huusivat Venäjää kun muiden maiden luistelijat odottivat omia pisteitään. Kannustuksellakin on mielestäni aikansa ja paikkansa.

photo: http://espn.go.com/


Kaikki luistelut ja muutkin Sochin lähetykset näkyy Yle Areenasta suorana ja niitä pääsee katsomaan myös jälkikäteen. Huomenna taas kisa jatkuu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti