keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Sochi figure skating schedule

Ensimmäiset luisteluharjoitukset Sochin osalta käynnistyvät jo huomenna torstaina! Harjoitukset ovat kai Vancouverin tapaan suljettuja katsojilta, joten tietoja niistä ei välttämättä paljoa tihku. Aikataulu löytyy täältä: http://www.isuresults.com/events/OWG2014_ColouredTimeSchedule.pdf Yritän kuitenkin postailla tänne kaikenlaista tietoa harjoituksista ja tietysti itse kilpailuista myös. 

Luistelun osalta ensimmäinen ja koko kisat muutenkin aloittava laji on joukkuekilpailu, jossa siis eri maiden luistelijajoukkueet kisailevat mitaleista. Tämä joukkuekisa on mielestäni hyvin mielenkiintoinen uutuus ja hienoa, että luistelijat saavat enemmän mahdollisuuksia mitaleihin. Omasta mielestäni lajissa tulisi jakaa mitalit myös lyhyt- ja vapaaohjelmissa erikseen ja tehdä näistä ohjelmista hieman erilaisia, esim. lyhytohjelmassa painotettaisiin enemmän tekniikkaa ja vapaaohjelmassa taiteellisuutta, luovuutta ja esittämistä. Tämän myötä myös luistelijat voisivat erikoistua esim. lyhytohjelmaan tai vapaaohjelmaan.

Mutta takaisin olympialaisiin. Joukkuekisassa suurimmat ennakkosuosikit ovat USA, Kanada ja Venäjä. Joukkueiden koostumukset pidetään todennäköisesti viimeiseen asti salaisuuksina ja tässä on tietynlainen taktikoinnin mahdollisuuskin. Olette varmaan jo kuulleet että Plushenko valittiin Venäjän joukkueeseen Kovtunin ohi. Näin Plushenkolla on mahdollisuus saada uransa neljäs olympiamitali! Itse toivon että Ranskan joukkue pääsisi jotenkin ihmeellisesti pronssille, mutta se ei taida olla kovin todennäköistä. Saa nähdä miten esim. Florent Amodio kokoaa itsensä EM-kisojen fiaskon jälkeen. Ranskan lehdistössä kirjoiteltiin, että joukkueen henki olisi kriisissä Amodion ja Joubertin huonojen välien takia ja se olisi myös jakaantunut uusiin ja vanhoihin maajoukkuelaisiin.

Figure skating arena in Sochi, photo from here

Here you can find the schedule of the figure skating in Sochi: http://www.isuresults.com/events/OWG2014_ColouredTimeSchedule.pdf
As you can see, the practices already start tomorrow! I'm very excited although I doubt we get much information of them. I guess the practices are closed from spectators. 

The first event to start the Olympics is the figure skating team event. I really like this new competition form although the medalists are pretty much certain already; USA, Canada and Russia. This team event also makes it possible for Evgeni Plushenko to get his fourth Olympic medal, which is pretty impressive! I'm rooting for Team France to get a surprise bronze but it's going to be very difficult. I also wonder how Amodio will perform after the disastrous free program at Europeans.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia ajatuksia! Olisi kyllä hauskaa, jos tulisi jotain tuollaista erikoistumista lyhkäri- ja vappisluistelijoiden kesken :) Toivottavasti saat jotain mielenkiintoista tietoa kisaharkoista, innolla odotan postauksia!

  VastaaPoista
 2. Olisi mielenkiintoista saada lisätietoa, miten tuo joukkuekilpailu luistellaan. Luisteleeko eri luistelijat lyhyt- ja vapaaohjelmat? Onko jokaisella maalla yksi luistelija/pari lyhytohjelmassa ja vapaaohjelmassa? En ole yhtään perehtynyt tähän, mielenkiintoinen uutuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joukkueen pisteet muodostuvat miesten, naisten, jäätanssin sekä pariluistelun lyhyt- ja vapaaohjelmien sijoituksista. Jokaisella maalla on yksi luistelija/pari per ohjelma. Luistelijan/parin ei kuitenkaan tarvitse olla sama molemmissa ohjelmissa eli esim. toinen voi luistella lyhytohjelman ja toinen vapaaohjelman. Näin monet maat todennäköisesti aikovat tehdäkin, sillä molempien ohjelmien luisteleminen ennen yksilökisaa voi olla aika rasittavaa.
   Kuitenkin jos maa ei ole saanut alunperin kuin yhden edustuspaikan olympialaisiin, kuten Venäjä miehissä, joutuu tämä yksi edustaja luistelemaan molemmat ohjelmat. Eli Plushenko tullaan näkemään molemmissa ohjelmissa ja tämän lisäksi hänen pitäisi vielä jaksaa yksilökisakin. Myös ilmeisesti Virtue & Moir tulee luistelemaan molemmat ohjelmat joukkuekisassa, vaikka Kanadan kakkospari Weaver & Poje onkin ihan hyvätasoinen.

   Poista
  2. Ehkä olen vastarannan kiiski, mutta minusta idea joukkuekilpailusta tällä konseptilla on hölmö. Ensinnäkin se mahdollistaa vain sellaisten maiden osallistumisen, joilla on hyviä kilpailijoita jokaiseen lajiin. Tällaisia ovat käytännössä vain suuret (taitoluistelu)maat. Keitä siellä nyt tällä kertaa on? USA, Kanada, Venäjä, Japani, Ranska? Onko Kiina tai Italia? Entä muita? Toisekseen, ei kukaan huippuluistelija halua vetää lyhyellä aikataululla sekä lyhyt- että vapaaohjelmaa ja sitten viikon-parin päästä sama setti uudestaan. Palautuminen ja keskittyminen uudestaan noin korkealla tasolla on aikaaviepää hommaa - ja varsinkin kun on kyse monen urheilijan huippuhetkestä, olympialaisista. Kolmanneksi, mitä uutta tämä antaa? Samoja ohjelmia toistetaan kahteen kertaan. Voisihan tuon joukkuekilpailun nivoa varsinaiseen yksilökilpailuun siten, että ne maat, joilla kaikki neljä luistelulajia, osallistuisivat joukkuekilpailuun yksilökisan sisässä. Nyt pelkään, että käy vain hillitön vertailu, että "voi voi jos se olisi luistellut yksilökilpailussa vapaaohjelman kuten joukkuekilpailussa, olisi se voittanut koko kisan", jne. Äh, kertokaa te muut minulle tämän uuden kilpailulajin hyvät puolet!

   Poista