sunnuntai 1. joulukuuta 2013

GP Final: my predictions

Tässä veikkaukseni ensi viikonlopun GP-finaalinsijoituksista.
Here are my predictions:Ladies:
1. Mao Asada, 2. Ashley Wagner, 3. Adelina Sotnikova,  4. Julia Lipnitskaia,  5.Elena Radionova, 6. Anna Pogorilaya.

Naisten kisassa uskon Maon vievän voiton kotiyleisön edessä. Kolmoisaxelit ovat häneltä tähän mennessä sujuneet hyvin ja luulen, että sellaisia nähdään taas ensi viikonloppunakin. Hopean veikkaaminen onkin sitten vähän vaikeampaa. Luulen että Wagner, Lipnitskaia ja Sotnikova ovat aika tasaväkisiä. Kuitenkin viime GP:n perusteella Lipnitskaian hypyt eivät ihan kulkeneet niin hyvin kuin ennen, joten veikkaukseni on hopeaa Wagnerille ja pronssia Sotnikovalle. Neljäs sija Lipnitskaialle, viides Radionovalle ja kuudes Pogorilayalle.

In Ladies' field I believe Mao Asada is unbeatable in front of her home audience. I think we will see some great triple axels from her. The silver medalist is a lot more difficult to predict. The latest GP competition didn't go so well from Lipnitskaia so I predict she will be fourth, and the silver goes to Wagner and bronze to Sotnikova.

Pairs:
1.Volozohar/Trankov, 2.Savchenko/Szolkowy, 3.Pang/Tong, 4.Duhamel/Radford, 5.Moore-Towers/Moscovitch, 6.Peng/Zhang

Pariluistelussa voitto taitaa mennä ylivoimaisesti Volozohar/Trankoville. Kauden aikana on alkanut vaikuttaa siltä, että S/S jää yhä enemmän haastajan rooliin ja voi olla että he jäisivät jopa pronssille tässä kisassa. Pang/Tong on veikkauksessani kolmansia.

In pairs I guess the winner will be V/T. They have been so consistent and good during the whole season, so it's easy to predict a victory for them. S/S have become more like an underdog and that's why I think they will get silver. 

Ice Dance:
1. Davis/White, 2. Virtue/Moir, 3. Cappellini/Lanotte, 4. Bobrova/Soloviev, 5. Pechalat/Bourzat, 6. Weaver/Poje

Jäätanssissa nähdään vihdoin D/W:n ja V/M:n kohtaaminen, jonka kuitenkin luulen päättyvän amerikkalaisten voittoon. Kuitenkin on mielenkiintoista nähdä piste-ero heidän välillään. Kolmannelle sijalle on paljon mahdollisia kandidaatteja, mutta Cappellini/Lanotte ovat olleet iskussa tällä kaudella ja tuomaritkit ovat heidät noteeranneet selvästi viime kaudesta paremmin, joten veikkaan heidän nousevan pronssille. Koska venäläisparikin on nosteessa, luulen että ranskalaiset P/B joutuvat jäämään palkintosijojen ulkopuolelle ja kanadalaisten W/P:n sijoittuvan viimeisiksi.

Ice dance is surprisingly exciting this season. I'm looking forward to see how the judges place all these couples. I guess D/W will win though, but with how big margin to V/M? My wild guess is that C/L will get bronze, they have great programs and the judges seem to be getting into them. The season hasn't begun well for P/B and I think they will be out of medals this time, too.

Men:
1. Patrick Chan, 2.Yuzuru Hanyu, 3. Tatsuki Machida, 4. Han Yan, 5. Maxim Kovtun, 6. Nobunari Oda

Miesten kisassa ei harmikseni nähdä Daisukea, sillä hänellä on jalkavamma. Joka tapauksessa voitto taitaa mennä Chanille, joka on ollut tälläkin kaudella ylivoimainen. Toiseksi veikkaan Hanyuta ja kolmanneksi nousussa olevaa Machidaa. Han Yan on myös kehittynyt paljon viime kaudesta ja erityisesti hänen hyppynsä ovat upeita, viidenneksi veikkaan Kovtunia ja kuudenneksi Odaa, jolla on taipumusta mokailla kovissa paikoissa. Mitkä ovat teidän veikkauksenne?

Unfortunately Daisuke can't compete at the final because of an injury. I predict Chan will win this easily and Hanyu will be second. Machida is my wild guess for the bronze medalist and the Han Yan (or Yan Han, his name always confuses me), Kovtun and Oda. Oda has a tendency to mess up things at important competitions. What are your predictions?

13 kommenttia:

 1. Voi kun menisikin niin, että Cappellini/Lanotte olisivat pronssilla!
  Ja Ashley hopealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin golden skaten veikkauksia ja yllättävän monet olivat laittaneet Annan ja Lucan viimeisiksi. Itse yhä uskon, että he voivat yllättää.

   Poista
 2. Osittain samoilla linjoilla! Naisten osalta suhtaudun negatiivisemmin Sotnikovan mahdollisuuksiin. Voitto menee Maolle, hopea ja pronssi joko Ashleylle tai Julialle (uskon Julian ryhdistäytyneen, lisäksi hän luistelee aina todella hyvin muualla kuin kotimaassaan). Neljäntenä Radionova, viidentenä joko Pogo tai Sotnikova.

  Miesten osalta 1. Chan, 2. Machida, 3. Hanyu, 4. Kovtun, 5./6. Yan/Oda

  Jäätanssissa 1. Davis/White, 2. Virtue/Moir, 3. Weaver/Poje (tällä parilla on aivan ihanat ohjelmat, vahva tulkinta ja ovat luistelleet upeasti tällä kaudella), 4. Pechalat/Bourzat (toivottavasti hekin menevät venäläisparin edelle, mutta jos Rostelecomin kaltainen tuomarointipeli jatkuu, venäläisten pisteet saattavat nousta "yllättävän" korkeiksi), 5. Bobrova, Soloviev (heillä kamalat ohjelmat, ja luistelu huonompaa kuin muilla), 6. Lanotte/Cappellini (todella hyvä pari, mutta pelkään silti heidän jäävän hännille. Yltävät parhaimmassa tapauksessa 4-sijalle, missä tapauksessa ranskalaiset putoavat viidensiksi).

  Pariluistelua olen seurannut tosi vähän, mutta varmasti kärkikaksikon osalta tilanne tulee olemaan kuvailemasi kaltainen. Venäläisillä on varaa jopa pikkuvirheisiin ja todennäköisesti vievät voiton silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätanssi on pitkästä aikaa virkistävää, kun sijoituksia ei tiedä enää yhtä varmasti kuin aikaisemmin! Pariluistelua en minäkään jaksa seurata kuin lähinnä V/T:n ja italialaisten osalta. Laji on jotenkin liian teknistä makuuni ja lisäksi useimmat parit ja ohjelmat ovat hyvin persoonattomia.

   Poista
  2. Heh mulla meni veikkaukset aika pieleen :D Naisten osalta meni niin kuin ajattelin, miehissä Machida ei yltänyt mitaleille ja Oda yllätti. Jäätanssissa harmikseni Weaver/Poje jäivät viidensiksi ja pariluistelussa V/T taipui saksalaisille, mikä tosin oli ihan virkistävä yllätys! Oli taas niin huikea kilpailu kokonaisuudessaan, ja olisi ollut aivan mahtavaa katsoa se paikan päällä ja kokea japanilaista taitoluisteluhuumaa! :-)

   Poista
  3. No niin meni minullakin :D
   Toisaalta se on iha hyvä juttu, että yllätyksiäkin tulee. En olisi esim. uskonut että Chan taipuu hopealle vaikka luisteli täydellisen vapaan!

   Poista
 3. Muita en ole seurannut niin tarkasti kuin naisia ja oma veikkaukseni on seuraava:
  1. Mao Asada
  2. Julia Lipnitskaya
  3. Elena Radionova
  4. Ashley Wagner
  5. Adelina Sotnikova
  6. Anna Pogorilaya

  Toiveeni tämä ei kylläkään ole. Haluaisin, että Mao ja Ashley pärjäisivät. Nautin ennen kaikkea kypsästä luistelusta ja taidokkaasta esiintymisestä, en niinkään hyppykoneista, joita Julia ja Elena vielä toistaiseksi ovat. Julian esittämistä on tänä vuonna kehuttu - no, on se parempaa kuin viime kaudella, jolloin sitä ei ollut käytännössä ollenkaan, mutta en silti vieläkään lämpene hänelle. Hän on ilmeetön. Elena on taas ilmeikäs esiintyjä, mutta taiteellisuudessa vielä pikkutyttö, kirppu. Adelinalla on mukavaa, kypsyvää esiintymistä, mutta pelkään, että hän helpottaa/kaatuu hyppyjä, jotka alentavat hänen sijoitustaan. Samaa pelkään Ashleyn kohdalla. Hän toki on esiintymisessään omaa luokkaansa Maon kanssa. Anna on mielestäni yllätyskortti GP-finaaliin, enkä odota häneltä vielä kovin suuria.

  Mielestäni naisten sarjassa ikärajaa pitäisi nostaa vielä ainakin vuodella. Eli seniorisarjan luistelijan tulisi täyttää kauden aikana vähintään 17. Ei ole minusta hyvä, että vartaloltaan pikkutytöt kilpailevat naisten sarjassa. Minusta on ylipäätään hölmöä, että Radionova voi olla GP-kisoissa senioreissa, vaikka muissa arvokisoissa ei voi ikänsä puolensa kilpailla seniorisarjassa. Osaako joku kertoa, miksi tällainen sääntö on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä monessa asiassa. Radionovan ja Lipnitskaian junnutyyli erottuu hirveän selvästi tällä tasolla, mutta silti he ovat saaneet hyviä komponenttipisteitä, mikä on hieman yllättänyt minut. Ehkä Juliallekin valittiin nykyinen "totinen" vapaaohjelma koska hänen vakava ja keskittynyt luistelutyylinsä sopii siihen. Julia ja Elena vaikuttavat ilmaisussaan tosi vastakohtaisilta. Junnujen puolella on tyttöjen finaali täynnä myös venäläisiä, joten uusia kykyjä sieltä pukkaa hirveää tahtia :D

   Poista
  2. Minäkin olen miettinyt Elenan ja Julian osalta heidän komponenttipisteiden korkeaa tasoa. En ole mikään taitoluistelun asiantuntija, joten vaikea arvioida millä tasolla heidän pisteidensä tulisi olla, mutta yllättävän korkeaksi ne ovat nousseet. Luistelutaidoiltaan nämä tytöt ovat todella hyviä ikäisiinsä verrattuna. Minusta on sääli että komponenttipisteiden osapisteet peilaavat niin vahvasti toisiinsa nähden. Esimerkiksi Julia ei todellakaan ansaitse tulkinnan osalta niin korkeita pisteitä mitä on saanut GP-kisoissa. Kun muut hänen osapisteensä nousevat korkeiksi, vaikuttaa siltä etteivät tuomarit uskalla antaa selkeästi matalampia pisteitä tulkinnasta ja esiintymisestä. Ainoastaan siirtymistä saatetaan antaa hieman linjasta poiketen alemmat pisteet. The Skating Lessonin nettisivuilla on muuten tosi mielenkiintoisia videoanalyysejä komponenttipisteiden eri osatekijöistä.

   Tuo ikärajasääntö on kyllä merkillinen. Onneksi ensi kaudella siihen tulee edes pientä parannusta, kun GP-kisoihin luistelijoilta vaaditaan vähintään 15 vuoden ikää. Minusta Elena on aivan liian nuori sennu GP-kisaajaksi. Muistan kun katsoin sivusilmällä yhden GP-kisan lämmittelyä, ja ihmettelin onko jäälle eksynyt vahingossa joku pikkutyttö kirmaamaan muiden luistelijoiden joukossa, mutta se olikin Elena. :D

   Poista
  3. Minustakin komponenttipisteissä tulisi olla enemmän hajontaa, joka heijastaisi sitä mitä oikeasti jäällä tapahtuu eri osa-alueissa, eikä vain niin että kaikki komponentit ovat ikään kuin samassa linjassa. Nyt oikeastaan ainoa osa-alue, missä hajontaa näkee on siirtymät. Täytyykin katsoa jossain vaiheessa nuo Skating Lessonin videot, olin aivan unohtanut ne. Jenny ja Dave ovat kyllä hauska pari, heidän haastattelujaan ja analyysejään on ollut kiva katsoa.

   Poista
 4. Terveiset Fukuokasta! Täällä on kyllä huikea tunnelma, vaikka miesten lyhyt oliki vaisu Hanuya lukuun ottamatta.
  Radionova näyttää livenä noin 8-vuotiaalta. Suloinen tyttö kyllä, mutta ihan lapsi vielä.

  Anna Cappellini kaatui harjoitusjäillä ja löi päänsä. Voi kurjuuksien kurjuus! Toivottavasti on ok huomenna.

  VastaaPoista
 5. Kivaa saada kuulumisia Japanista asti! Tunnelma on varmasti hieno siellä. Ketkä vaikuttaisivat olevan yleisön suosikkeja oman maan luistelijoiden lisäksi?

  VastaaPoista
 6. Hei,
  vähän myöhässä, palasin juuri Japanista.
  Oman maan luistelijoiden lisäksi japanilaiset kannustivat erityisesti Davis/Whiteä, jotka ovat esiintyneet paljon Japanissa. Myös Volosozharille ja Trankoville oli vapaaohjelmassa paljon keltaisia lippuja (Maximin housut). Pang/Tong saivat myös runsaat suosionosoitukset.

  Aah jetlag, jatkan muutamilla yksityiskohdilla ensi viikolla!

  VastaaPoista