keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Brian Joubert's new programs

Vihdoin ja viimein Brian Joubert pääsi takaisin kilpajäille ja esittämään uudet ohjelmansa. Ne ovatkin hieman erilaista tyyliä mitä häneltä on yleensä nähty. Molemmissa ohjelmissa on espanjalaisvivahde, lyhytohjelmana tangoa ja vapaaohjelmana Aranjuez. Latinalaistyyppinen musiikki mielestäni sopii hänelle hyvin, sillä Joubertilla on temperamenttia ja karismaa, jota tämäntyylinen musiikki vaatii. Tango on muten minusta yksi vaativimpia musiikkilajeja tulkita ja tämän vaikeuden joidenkin luistelijoiden kohdalla huomaa. Hyppyjen suhteen Joubert ei vielä näytä olevan huippukunnossa, toivottavasti hän saa ne sujumaan ennen EM-kisoja. Sochin Olympialaiset ovat hänen viimeiset kisansa (nyyh) ja sen jälkeen Joubert liittyy Plushenkon, Johnny Weirin ja Tomas Vernerin kanssa Kings on Ice -kiertueelle. Toivoisin niin, että tuo dream cast tulisi myös Suomeen, mutta pelkään pahoin, että haaveeksi jää ja joudun tyytymään youtuben antimiin. Here are Brian Joubert's new programs. They both have a little bit Spanish flavor, the short program is tango and the LP is Aranjuez. I think this kind of Latin style music suits him well, because he does have required temperament and charisma. I just hope Brian will get his jumps back before European Championships! After Sochi, which will be his final competition, Joubert will join Kings on Ice with Plushenko, Weir and Verner. That is a total dream cast and I soooo hope they will come to Finland, too. But if not, at least there will be numerous youtube videos. I'm already looking forward to their group number :D

15 kommenttia:

 1. Tulee kyllä tosi haikea fiilis kun niin monet lempiurheilijat aikovat nyt lopettaa Sochin jälkeen, mutta pitäähän uusille tulokkaille tehdä tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sopisi vallan hyvin että perustettaisiin joku veteraani-sarja, jossa vanhat nimet voisivat kisailla iäisyyksiin :D Toivottavasti uusissa tulokkaissa on yhtä mielenkiintoisia ja persoonallisia luistelijoita kuin näissä nyt "eläkkeelle siirtyvissä".

   Poista
  2. GP-finaalia katsoessa tajuntaan iski miten moni ihana luistelija lopettaa uransa vain muutaman kuukauden kuluttua. Oon niin suuri taitoluistelufani että katson varmaankin olympialaisten vapaaohjelmia kyyneleet silmissä! Onko Tessan ja Scottin uran jatkosta tietoa? Mua harmittaa etenkin se, että niin ihania jäätanssijoita on jäämässä pois. Tällä kaudella oon tykännyt tosi paljon Tessan ja Scottin lisäksi Davis-Whitesta, Pechalat-Bourzat'sta ja Weaver-Pojesta. Oli muuten ihanaa huomata GP-finaalissa miten Tessa ja Scott oli niin iloisia vaikka jäivätkin kakkosiksi (taas)... Kärkikaksikkopari luisteli mielettömän upeasti ja rikkoivatkin ennätyspisteitä mennen tullen!

   Poista
  3. Mitään faktatietoa Tessan ja Scottin kilpauran jatkosta ei vielä ole ja joidenkin haastattelujen perusteella kuullostaa siltä, etteivät he ole asiaa vielä täysin itsekään päättäneet. Joistain Scottin vastauksista on saanut kuvan, että ainakin hän haluaisi jatkaa vielä.
   Sochin vapaaohjelmat ovat varmasti tunteellista katsottavaa ja luulenpa, että viimeiset kisat näykyvät myös luistelijoiden itsensä tunnelatauksessa. Enää kaksi kuukautta ja sitten kilpaura on ohi niin monelta :(

   Poista
 2. Saa nähdä, miten Art on Ice liput menevät kaupaksi. Olen hieman pettynyt tämän vuotisiin esiintyjiin. Jätän itse Art on Icen väliin, ellei mukaan saada muita esiintyjiä. Harmi, että Brian ja Evgeni eivät ole siellä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ajatukset minullakin :( KoI taitaa mennä samaan aikaan AoI:n kanssa, joten tuskin Plushenkoa ja Joubertia vieläkään Suomessa nähdään. Lisäksi ne liput on tosi kalliit, onneksi viime vuonna odotin tarpeeksi kauan ja sain ne puoleen hintaan.

   Poista
 3. Oletko menossa katsomaan taitoluistelun SM-kisoja? Jenni Saarisen ja Liubov Efimenkon suoritukset kiinnostavat erityisesti. Harmi vaan juniorityttöjen kilpailua ei ilmeisesti televisioida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan katsoa TV:stä, toivottavasti juniorityttöjen kisat näytettäisiin myös koska siellä se mielenkiintoisin kilpailu käydään. Lisäksi toivon näkeväni onnistuneen neloistulpin Versluisilta! :)

   Poista
 4. Voi ei, Daisuke jäi viidenneksi Japanin mestaruuskisoissa. Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että häntä ei nähdä Sotsissa. Olisin niin toivonut hänelle olympiamitalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valintakomitea kokousti heti Japanin kisojen jälkeen ja Dai tuli valituksi Sochin joukkueeseen :) Henkilökohtaisesti olen vielä iloisempi Akikon kultamitalista, mahtavaa että hän löi Maon vihdoin ja viimein! Ihana Akiko!

   Poista
  2. Olin aika varma Dain valinnasta, on hän vaan niin iso nimi Japanissa. Katsoin Odan gaalaluistelun ja lopussa oli ihan kyyneleet silmissä, nyt nämä "eläköitymiset" alkavat.

   Poista
  3. Sama täällä!! Purskahdin lopussa itkuun, oli niin liikuttavaa! Kanako oli ihan poissa tolaltaan, Akikolla ja Maollakin kyyneleet silmissä, itse Odasta puhumattakaan ;-( Pian monet upeat luistelijat lopettavat uransa (Japanissa tulee varmaan maansuru ottaen huomioon miten taitoluistelulle omistautunutta kansaa he ovat). Kaikki heidän upeat naisluistelijansa lopettavat uransa, Mao, Akiko, Kanako ja Miki. Miehistä jää sentään jäljelle Yuzuru ja Kozuka.

   Tämä kausi jää varmasti yhdeksi upeimmista taitoluistelun historiassa. Minua harmitti niin paljon kun en lähtenyt Japaniin katsomaan GP finaalia, ja päätin sitten tehdä niinkin radikaalin päätöksen kuin ostaa liput Sochiin! Menen katsomaan ainakin jäätanssiohjelmat ja naisten kilpailun. Kallista, mutta uskoisin että jokaisen ruplan arvoista!

   Poista
  4. Aikooko Kozuka jatkaa vielä uraansa? Toivottavasti tulisi jotain pro-kilpailuja joissa näitä lopettaneita luistelijoita vielä näkisi. Gaalat ei mielestäni ole ollenkaan sama asia koska niistä puuttuu se jännitys!
   Ohoh, oliko liput Sochiin helppo saada? Luulin että ne olisi jo myyty loppuun. Onneksi muuten Sochin luistelukisat tulevat iltaisin Suomen aikaa, joten pystyy katsomaan kaiken livenä Areenan striimistä. Olen jo tsekannut aikataulutkin :D

   Poista
  5. En ole varma, mutta olen ymmärtänyt että hän jatkaisi. Voi olla että olen väärässä!

   Sochiin sai ainakin 2 viikkoa sitten vielä hajalippuja, Cosportin sivuilta ja virallisen kisasivuston kautta. Ovat kyllä tosi kalliita. Majoituksen sain onneksi edullisesti kisakylästä. Tuo Areenan stream on tosi kätevä, toivottavasti joukkuekisakin näytettäisiin!

   Poista
  6. Upeaa, että pääset paikan päälle Sochiin! Paljonko liput maksoivat? Itsellä on ollut jo kauan aikaa haaveena, että pääsisi Olympiakisoja paikan päälle katsomaan, mutta kun viime vuoden alkupuolella katsoin lippujen hintoja, niin jäätanssin lyhyttanssiin ne olivat 600 euroa, joten tällä kertaa jäi väliin :( halpenivatko liput siitä?

   Poista