maanantai 16. syyskuuta 2013

Will Kiira make it to Sochi?

Kiira julkaisi äskettäin mm. Twitterissään tiedon että hänen akillesjänteensä on osittain repeytynyt hypyn alastulossa. Tämä sattui viime tiistaina ja nyt hän on tulossa Suomeen jatkotutkimuksiin. On siis aika selvää, että sekä Nebelhornin olympiakarsinta että Finlandia Trophy jäävät häneltä väliin. Jääkö siis tuo olympiapaikka kokonaan haaveeksi vai saisiko Juulia Turkkila jotenkin napattua sen? Kun katselin Nebelhornin osallistujalistaa, niin periaatteessa kuuden parhaan joukkoon sijoittuminen ei olisi mahdotonta Juulialta. Mutta minulla ei ole aavistustakaan missä kunnossa Juulia on, varsinkin kun Nebelhorn tuskin on hänelle mikään päätähtäin tälle kaudelle. Ja entä mitä tapahtuu Kiiran GP-kisoille? Luulenpa että nekin jäävät väliin. Toivottavasti Kiira ehtii kuntoutua edes ensi talven arvokisoihin. Ihmettelen, miten hän aikoo pystyä jatkamaan uraansa tämän kauden jälkeen näiden kaikkien vammojen kanssa. Todella harmillista, että taas yksi kausi menee häneltä pilalle.

Today Kiira Korpi announced on Twitter that her Achilles tendon is partially torn. So the question is, what will happen to Finland's Olympic spot? Can Juulia Turkkila get one spot at Nebelhorn Trophy? I hope so , it doesn't seem like totally impossible. However, it's a great pity that Kiira will miss yet another season because of injuries. I don't think she can skate at the GP's either.

19 kommenttia:

 1. Todella harmittaa Kiiran puolesta! Toivottavasti akillesjänne paranee ja Kiira pystyy vielä jatkamaan uraansa! Loukkaantumisia toisensa jälkeen, todella harmin paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuntuu että Kiira ei ole oikein koskaan päässyt näyttämään täysin sitä mihin pystyisi, kun aina on tullut joku vamma kun asiat ovat alkaneet sujumaan. Olisi ollut kiva nähdä erityisesti se, miten hän olisi kehittynyt uuden valmentajansa ja treeniolosuhteiden avulla. En tiedä miten tuo hänen akillesjänteensä kestää rankkaa rasitusta enää jatkossakaan :(

   Poista
 2. Joo aika pysäyttävä uutinen. Mäkin katsoin tänään Nebelin listaa ja mietin oisko Juulialla mahkuja. Viides tai kuudes sija olis ihan mahdollinen mikäli hän on hyvässä kunnossa ja onnistuu ohjelmissaan lähes täydellisesti. Juulialla on nyt yo-kirjotukset meneillään joten ihan täydellä teholla hän on tuskin valmistautunut Nebelhornin kisaan. Luulen että Juulialla on tälle kaudelle uusi vapaaohjelma. Muistan että hänellä meni aiemman vapaan sisäänajoon melkein koko kausi. Toivottavasti näin ei käy taas, ja toivottavasti hän nykytilanteessa tajuaa jättää liiallisen riskinoton pois Nebelin kisassa (eli ei yritä vaikeimpia kolmoishyppyjä joita ei vielä hallitse kisatilanteessa). Mielenkiintoista muuten että Juulian kanssa Helsingin luistelijoissa treenaava SM-noviisien hopeamitalisti Viveca Lindfors hyppää jo nyt 14-vuotiaana kisoissa puhtaita 3T, 3S, 3Lz ja 3Lo (toki muitakin lahjakkaita löytyy tuosta ikäluokasta)! Kiirasta en usko että hän kilpailee missään syksyn kilpailuista. Mahtaakohan olla leikkaus edessä. Parhaassa tapauksessa Juulia saisi luisteltua olympiapaikan ja Kiira pääsisi Sochiin, mutta tuskin ihan huippukuntoon minimaalisella harjoittelulla yltää. Pidetään peukkuja silti! Pakko ihailla hänen positiivista asennettaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä minäkin ihailen Kiiran asennetta, itse en pystyisi hymyilemään tällaisessa tilanteessa. Kiitos Juulian tilanteen valaisusta. Mieleeni tuli myös se, että onko Juulialla motivaatiota hankkia periaatteessa Kiiralle se paikka. Kiirahan sinne Olympialaisiin todennäköisesti laitetaan, vaikka hän ei olisikaan täysin kunnossa. En minäkään usko enää, että Kiira osallistuu tämän syksyn GP-kisoihin ja ei se olisi järkevääkään rasittaa jalkaa niiden takia. Saa nähdä miten hän tästä vammasta kuntoutuu, akillesjännevammat ovat hankalia, varsinkin luistelussa, jossa jänne joutuu koko ajan koville.

   Poista
  2. Uskoisin että Juulialla kyllä motivaatiota löytyy, eihän ole lainkaan varmaa pystyisikö Kiira luistelemaan Sochissa. Lisäksi Juulia varmasti haluaa yrittää parhaansa osoittaakseen että hän kykenee luistelijana vähintäänkin samaan mihin esim. Anita Madsen ja Brooklee Han (joita on povattu kuuden joukkoon Nebelin kisassa, toisin kuin Juuliaa). Toivotaan parasta!

   Poista
 3. Minäkin mietin, että vaikka Kiira tietenkin saa jalkansa ainakin normaalielämän kestävään kuntoon, niin miten realistista on olettaa, että se jatkossa kestää sen enempää huippu-urheilun vaatimuksia kuin tähänkään asti. Kiirahan kuntoutti tuota jalkaa koko tämän vuoden ja nyt se ei sitten rasituksen lisäännyttyä kestänyt, Laura Lepistöllä taisi olla vähän sama juttu, varsinkin kun ei voi mitään vuosien taukoa pitää ja sitten tulla takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en minäkään tuota tilannetta kovin valoisana näe. Ensin tuon vamman pitäisi parantua kokonaan ja sitten taas kestää rankkaa treenausta. Jos sama kohta on jo kahdesti pettänyt niin miten se kestäisi jatkossakaan?

   Poista
 4. Poor Kiira! She's not very lucky, lately. Really hope she'll get better soon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah, she has had so many injuries! I hope she will recover for the Euros, I doubt she can skate at the GPs.

   Poista
  2. Yeah, don't think so either :( Did you see Dario Betti's ice programs? What do you think? :)

   Poista
  3. Yes, I watched them right away after you tweeted about them :D It's very interesting to watch him skate, he skates so differently than what I'm used to see. He has progressed very fast and I really liked his programs. Of course there is a lot of work left and it will be interesting to see how much he can still improve. Do you know anything about his competition schedule?

   Poista
 5. It's true, he has a different style of skating than the other ice skaters. He has done a good work in so a short time, but of course you're right, he has still to improve his skating if he wants to be competitive. Let me think, he will be for sure at the Lombardia Trohphy and at the Nats. I have to check for other competitions.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. So he will be competing already this weekend! Cool, it will be interesting to see how the judges will rank him. I wish him good luck!

   Poista
 6. Onkohan mediassa vielä mitään uutta tietoa Kiiran tilasta, kuinka pitkä toipuminen on edessä? Asiasta aivan toiseen: satuin seuraamaan erästä kilpailua (ei JGP) netin välityksellä, johon osallistui eräs nuori suomalaisluistelija. Olin melkoisen järkyttynyt kun näin millasen läksytyksen tytön suomalainen valmentaja antoi kun luistelu ei sujunutkaan aivan odotetulla tavalla. Onneksi nauhalla ei kuulunut mitä hän tarkalleen sanoi, muuten olisin varmaan vielä järkyttyneempi! Tilanne näytti siltä että pelkäsin valmentajan seuraavaksi läpsäisevän tyttöä. Naama vihaisena valmentaja jupisi ja jäkätti kun pieni tyttö väänsi itkua (ja hän vaikutti pelkäävän valmentajaansa). Kävi niin sääliksi häntä! Näköjään Suomeenkin mahtuu yhtä sun toista valmentajaa :( Tyttö on vieläpä ilmeisen lahjakas ja mietin jo viime kaudella ettei kyseinen valkku välttämättä ole tarpeeksi pätevä viemään häntä "ylemmäs". En viitsi mainita nimiä tai seuraa kun en tiedä ketkä tätä blogia lukee. Mutta huhhuh, kaikki sympatiani ovat tämän nuoren luistelijan puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiran nimi on ainakin GP-kisojen osalta vedetty yli joten niissä häntä ei siis nähdä. Jostain luin että tarkoitus olisi katsoa pystyykö akillesjänne paranemaan ilman leikkausta, mutta jos ei niin leikkaus on edessä. Joka tapauksessa Kiiralle tulee kiire toipua talven kisoihin.
   Taitoluistelussa pahimpia ovat usein nuo valmentajat! Miksi pitää olla noin vihainen kun kyseessä on kuitenkin nuori urheilija ja ei mikään tärkeä kisakaan? Eivätkä ne huippuvalmentajatkaan K&C:ssä huuda jos valmennettava on kaatunut ja esim. menettänyt MM-mitalin. Tärkeintä on minusta tukea luistelijaa tuolloin, ei sättiä. Toivottavasti tytölle löytyy kannustavampi valmentaja!!

   Poista
  2. Olisin Kiiran suhteen optimistisempi jos jänteen repeämä olisi eri jalassa kuin joka tulehtui viime talvena. Ottaen huomioon että sama jänne on ensin tulehtunut, ollut pitkään levossa ja harjoittelun startattua alkanut jälleen oireilemaan - ja lopulta revennyt, niin melko yllättävää olisi jos Korpi pystyisi kuntoutumaan pikaisesti ja harjoittelemaan täysillä arvokisoihin jo ensi vuoden alussa. Laura Lepistö muistaakseni totesi vammoistaan (väliaikaisesti) toivuttuaan ettei halua tauon jälkeen liian lyhyen treenauksen turvin lähteä MM-kisoihin "kokeilemaan". Kestää aikansa ennen kuin hypyt toimivat ja luistelu on entisenlaista.

   Poista
  3. Aivan, täytyy huomioida että kaikki hypyt täytyy saada taas varmoiksi ja muutenkin kisakunto kohdilleen. Välillä epäilyttää miten Kiira pystyy ylipäätään jatkamaan kilpauraansa...

   Poista
 7. Kiiran twitterissä luki, että leikkausta ei tarvita. Onneksi. Mutta en välttämättä jaksa uskoa, että jalka helmikuulle parantuisi sellaiseen kuntoon, että Kiira voisi luistella. Harmittaa kyllä niin vietävästä koko onnettomuus, puhumattakaan siitä, miten Kiiraa varmaan harmittaa! Olisin hänelle niin suonut terveen kauden. Pelkään, että Kiira ilmoittaa pian, että hän ei jatka luistelua. Ajatuskin siitä surettaa :'(

  Nebelhornista: Juulian ei tarvitse olla edes kuuden parhaan joukossa. Riittää, että hän on kuuden parhaan joukossa niistä maista, jotka olympiapaikkaa havittelevat. Esim. Japani, Venäjä ja Usa ovat jo paikkansa ansainneet, eivätkä siten mahdollisilla voitoillaan saa ylimääräisiä paikkoja eivätkä toisaalta vie Juulian mahdollisuutta Suomen paikkaan. Mutta Juulian mahdollisuuksista... en todella tiedä, missä kunnossa Juulia on. Jos hän tekee kilpailussa ohjelmat ainoina kolmoishyppyinään 3T ja 3S, en usko, että paikka heltiää. Tai siinä tapauksessa ohjelmien tulisi olla nappisuoritukset. Viime kaudella hän yritti 3Lo, mutta ei onnistunut. Veikkaan, että maapaikat menevät ainakin Georgialle (Elene Gedevanisvili), Espanjalle (Sonia Lafuente), Australialle (Brooklee Han) ja Itävallalle (Kerstin Frank). Pari paikkaa jäisi sitten seuraaville maille taisteltavaksi: Suomi, Latvia, Belgia, Tanska, Latvia, Norja ja Sveitsi. Niissä kaikissa on luistelija, jonka ennätyspisteet ovat siinä 130:n tienoilla. Jos Juulia yltää parhaimpaansa (ennätyspisteet tällä hetkellä 136,68), hän voi saada paikan. Toivotaan, että Juulia onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulee tiukka kisa tuosta Nebelhornista! Tosi paljon ratkeaa jo lyhytohjelmassa, jos sen mokaa, niin toiveet olympiapaikasta voi heittää. Katsotaan miten Juulian käy. Ja minullakin on sellainen tunne, että jos Kiiran jalka ei enää kestä kovaa harjoittelua, niin sitten hän ilmoittaa lopettamisestaan.

   Poista