torstai 26. syyskuuta 2013

Today's highlights

Miki Andon paluu oli yksi tämän päivän huippuhetkistä. Mikin ohjelma "My Way" on kauniin elegantti ja myös Mikin upea hame ansaitsee maininnan. My Way musiikkina sopii Mikille, tuntuu että kappaleen valinnan takana on oikeasti sanoma, varsinkin kun tietää Mikin historian kilpakentillä ja niiden ulkopuolilla. Miki oli itse ollut liikuttunut ohjelmansa jälkeen ja minullekin tuli ihan sellainen olo. Miki on ollut yksi suosikeistani jo vuosia ja toivon, että hän pääsisi Sochiin vaikka japanilaisten naisten taso on kova.

The return of Miki Ando was one of today's highlights. Her program "My Way" is very beautiful and sophisticated and I also love her dress. I feel like she has a reason for that music choice (especially knowing her history off-ice) and she really interprets it. Miki has been one of my favorites for years and I hope she will make it to Sochi! 
Suomen edustuspaikka Olympialaisiin taitaa olla nyt menetetty. Juulia lyhytohjelma oli melko katastrofaalinen, enkä oikein usko hänen enää kirivän takamatkaa kiinni. Olivatko paineet kuitenkin liikaa?

I think we won't get an Olympic spot for the ladies after Juulia's short program. She had a lot of mistakes. I guess the pressure was too much...

Tässä vielä Elena Radionovan johto-ohjelma. Todella pirteä ja vauhdikas luistelu Elenalta ja pidin myös tuosta musiikista. Paikoin ohjelmasta tai pikemminkin Radionovan luistelusta puuttui viimeistely ja se vaikutti mielestäni vähän hosumiselta, mutta erittäin vahva seniotridebyytti joka tapauksessa tältä nuorelta suurlupaukselta. Olisi ollut niin mielenkiintoista nähdä Kiiran ohjelma verrattuna Mikiin ja Elenaan!!

Here is Radionova's short program. She has a nice lead and I like this program, it's very fresh and fairy-like. The music is beautiful and she skates super fast. AT some parts it looked a bit too unpolished and she seemed to be in a rush but all in all a great debut in seniors. How I wish we could have seen Kiira's programs and how they would have compared to Miki and Elena!!

Tatiana ja Maxim luistelivat lyhytohjelmallaan maailmanennätyspisteet. Miten korkeaksi nuo pisteet vielä kohoavatkaan loppukaudesta? Tatiana ja Maxim vaikuttavat olevan hyvässä vedossa ja ohjelma näyttää hyvin viimeistellyltä. Heidän musiikkinsa sopii mielestäni paremmin jäätanssiin, mutta hyvin he saavat pariluisteluunkin yhdistettyä tuota tanssillisuutta. Mutta miksi Maxim on jälleen kasvattanut viikset lyhytohjelmaa varten?!?

Tatiana and Maxim skated a new world record score. I wonder how high the record will be at the end of this season? The seem to be in a great shape already. I think the music suits better for an ice dance program but they succeeded well in adding some dance feeling to pairs skating. But why Maxim has mustache again? Nooooo!


6 kommenttia:

 1. Haha Maximin viikset! Ehkä hän ajattelee tuovansa niillä uskottavuutta tuohon soltun rooliinsa ; ) Miki oli ihana, mutta Elena Radionova vielä ihanampi! Rakastan luistelijoita, jotka säteilevät jäällä ollessaan ja joista näkyy selvästi heidän intohimonsa luistelua kohtaan. Radionovan vastakohta tässä mielessä on Julia Lipnitskaya. Hän on jäällä kuin viilipytty siirtyen mekaanisesti hypystä ja elementistä toiseen :( Todella tylsää katseltavaa, ainoastaan hypyt ja piruetit säväyttävät. Ja Juuliasta en voi sanoa muuta kuin selkeästi paineet olivat hänelle liikaa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa Maxim tykätä viiksistä ja käyttää näitä luisteluroolejaan tekosyinä kasvattaa sellaiset ;) Radionovan luistelu oli kyllä pirteän näköistä ja ohjelma sopi hänelle täydellisesti, ei vielä mitään liian aikuismaista tai dramaattista.

   Poista
 2. Niin miksi nuo Maximin viikset? Partaveitsi olisi paikallaan! Itse ohjelma on upea. Ando oli myös häkellyttävän hyvä näin pian synnytyksen jälkeen, vaikka en suuri fani olekaan. Kunhan Radionova saa asentonsa korjattua eli selän suoraksi, hän on yksi parhaista.

  Voi voi Juuliaa. Paha paikka lähteä kirjoituksien keskeltä. Hänelle toivoisin valmentajanvaihtoa, mikäli aikoo saada vaikeat hypyt kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juulialle voisi valmentajan vaihdos tai joku muu muotos tuoda kehitystä hänen luisteluun. Hän on ollut jo pari-kolme vuotta aika lailla samalla tasolla. Kokonaisuudessaan on aika hassu tilanne jos esim. Brasilia ja Australia nappaavat ne olympiapaikat ja Suomi ei saa mitään.

   Poista
  2. Miksiköhän Juulia ei ole hyödyntänyt hänelle myönnettyjä isohkoja tukirahoja nimenomaan valmentautumiseen ulkomailla kesäisin. Ymmärtääkseni hän on ollut kesäisin Tallinnassa vain viikon, kaksi aina saman valmentajan luona treenaamassa. Jos rahaa kerran löytyy, miksei kokeilisi eri vaihtoehtoja valmentautumisen puolella. Ei edes tarvitse lentää Atlantin yli, Euroopassa on paljon laadukkaita kesäleirityksiä tarjolla tasokkaiden valmentajien opeissa. Kiiralla ehkä vähän sama juttu, vaikka treenasi kyllä ajoittain lyhyitä pätkiä ulkomailla. Nyt vasta uran loppumetreillä ymmärsi lähteä muualle valmentautumaan. Ehkäpä Suomessa arvostetaan hiukan liiaksi omien valmentajiemme pätevyyttä. Ovat varmasti hyviä mutta kannattaisi olla avarakatseisempi ja kokeilla eri mahdollisuuksia jos sellaisia tarjoutuu!

   Poista
 3. Hmm... näin siinä kävi kuten yllä kirjoitit, että Brasilia ja Australia saivat olympiapaikat. Heidän edustajansa ovat kylläkin syntyneet, varttuneet ja harjoitelleet USA:ssa, mutta kuitenkin. Juulia onnistui yllättävän hyvin vapparissa, ajattelin että siitäkin tulisi katastrofi. Laskin että vaikka hänellä olisi mennyt lyhytohjelma nappiin, ei hän siltikään olisi tuolla vapaaohjelmallaan päässyt kuuden joukkoon. Kertoo jotain hänen hyppyarsenaalistaan eli vaikeimmillaan 3T tai 3S. Odotin vähän toisenlaista vapparia, kun Sipilä oli kertonut että nyt tullaan näkemään aivan uudenlainen Juulia. Uusi vapaa oli kuitenkin minusta samantyylinen kuin jotkut hänen aiemmista ohjelmistaan ja sisälsi mielestäni turhia juniorimaisia hypähdyksiä yms. Toivoin näkeväni kypsemmän koreografian, kun Juulia varmasti kykenisi tulkitsemaan sellaisenkin. Mutta ihan ok suoritus minusta tuo vapaa ottaen huomioon että hän on treenannut kevennetysti nyt kauden alun. Aika kauashan paikka lopulta jäi pisteissä laskettuna, yli 8 pisteen päähän. Mielenkiintoista muuten kuinka paljon Norjan ja Tsekin luistelijat olivat kehittyneet hyppyvarmuudessaan. Molempien rinnalla näkyi Kostnerin valmentaja Michael Huth ja tytöt ovat myös treenanneet paljon Oberstdorfissa hänen opissaan. Todella hyvä juttu heidän kannaltaan, saavat huippuopetusta (tämä todella näkyi etenkin Anne Linen suorituksissa) ja Oberin kisa-areena tuli heille samalla hyvin tutuksi, mistä on aina tällaisissa kilpailuissa etua. Hermoileviakin suorituksia näkyi todella paljon, ja kisan seuraaminen oli välillä lähes ahdistavaa kun joutui todistamaan niin monen luistelijan kyyneleitä ja unelmien murskaantumista. Eniten yllätyin Lafuentesta ja Madsenista. Oikeastaan melkein kaikki Juulian ryhmän luistelijat alisuoriutuivat (ml. Lafuente ja Madsen). Elene G:n pisteet olivat korkeat hänen suoritukseensa nähden. Giselle ei ihan minuun iskenyt. Elene on vaihtanut pois Orserin valmennuksesta (Beatakaan ei taida enää treenata Torontossa), luin että hän haluaa olla lähempänä perhettään ja muutti siksi Bostoniin harjoittelemaan.

  VastaaPoista