keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Nebelhorn Trophy

Nebelhornin kisassa ratkeaa siis se, saako Suomi yhtäkään paikkaa ensi talven olympialaisiin Sochiin. Tämän lisäksi kisassa nähdään Miki Andon paluu kilpajäille sekä mm. Volosozhar/Trankovin uudet ohjelmat ensimmäistä kertaa. Naisten kisasta tulee mielenkiintoinen sillä Andon kanssa voitosta kamppailee Elena Radionova. Juulia Turkkila on Goldenskaten reporttien mukaan harjoitellut kolmois-kolmoisyhdistelmää ja kaksoisaxeliaan harkoissa. Riittääkö Juulian suoritukset kuuden parhaan maapaikkoja tavoittelevan joukkoon? Itse veikkaan olympiapaikat nappaavan ainakin Elene Gedevanshvili ja Sonia Lafuente. Kisoissa on paljon Juulian kanssa samantasoisia luistelijoita, jotka ovat vain ja ainoastaan panostaneet näihin karsintoihin, ehkä alkaneet jopa treenaamaankin aikaisemmin kuin Juulia. Saa siis nähdä, miten kisat sujuvat. Toisaalta Juulia on tottunut kilpailemaan paineiden alla, kun taas monet muut hänen kilpakumppaneistaan eivät välttämättä ole yhtä hyviä kisaamaan henkisesti. Olympialaiset ovat monen urheilijan suurin unelma, joten paineet tulevat todennäköisesti näkymään myös luistelijoiden suorituksissa. Naisten osalta kisa alkaa jo huomenna iltapäivällä ja hienoa on, että sitä pystyy seuraamaan myös Eurosportilta,  HotBladesHotPassion-blogista löytyy aikataulut ja striimit.

Nebelhorn Trophy will be very interesting for us Finns. Olympic spots, especially one for the ladies, are something we hope to achieve. It will also be very exciting to see the return of Miki Ando and how she will do againts Elena Radionova and ofcourse the new programs of Volosozhar/Trankov. I'm also happy that we can watch the competition on Eurosport, if you need schedule info and streams, you can find them on HotBladesHotPassion (thanks Laura!!)

Ando practicing at Nebelhorn Trophy. Photo by: https://twitter.com/irenissi

16 kommenttia:

 1. You're welcome! ;) I'm so sorry for Kiira! Hope you'll get that spot anyway. Talking about Olympic spots, being Italian, I'm hoping Parkinson will earn a spot for us, too. We don't have any chance at the Olympics in the men field, but it would be a pity not having any skaters there...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I hope Parkinson will take a spot, too ;) It will be very exciting to see how the men skate, there are so many skaters who are almost at the same level. I guess it also depends on how they can handle the pressure.

   Poista
  2. Yeah, is exactly what worries me, the pressure: Parkinson did a mess at last worlds. Not that Bacchini handled it better, regrettably for him. Anyway, I'll cheer up watching Volosozhar/Trankov's new programs!

   Poista
  3. Baccini is always so insecure in competitions! I almost feel sorry for him. :(
   I'm so excited for V/T's programs!!! :D

   Poista
 2. Onpa hyvä että kerkesin tämän lukemaan! En tiennyt että nämä kisat ovat jo nyt tai että näyttävät jopa TVstä :D olisi jäänyt ilman blogiasi väliin ainakin osittain niin suuri kiitos sinulle tämän blogin ylläpitämisestä!

  VastaaPoista
 3. Minullekin tuli pienoisena yllätyksenä että kisat alkavat jo tänään torstaina :D Ajattelin että alkaisivat vasta perjantaina. Tänään siis selviää miten Juulian käy, toivottavasti striimit toimivat ;)

  VastaaPoista
 4. Volosozhar&Trankov latasivat hurjat pisteet. Vaikuttavat olevan kovassa kunnossa jo alkukaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli tosi vakuuttava avaus kaudelle! Jotenkin oli ihana nähdä heidät taas kisajäillä, he ovat todellakin omaa luokkaansa tässä(kin) kisassa.

   Poista
 5. Tämä tieto tulee hieman myöhässä mutta Yle Areena näyttää myös kisat suorana! Minusta heidän streaminsa on tosi kätevä ja toimiva, katsoin Areenasta viime talvena MM-kisat ja junnujen MM-kisat molemmat suorana keskellä yötä :D Musta on välillä kiva kun ei tarvitse kuunnella selostusta (kuten tuossa streamissa esimerkiksi), ja kuulee myös aika tarkkaan mitä luistelijat keskustelevat valmentajiensa kanssa suorituksen jälkeen. Viime kevään MM-kisoissa tosin olisin halunnut olla kuulematta Anita Madsenin valkkujen puheita (mollasivat aika pahasti kameroiden edessä Turkkilan suoritusta).

  Minusta Turkkila ei ole hyvä luistelemaan paineiden alla, päinvastoin. Ensimmäisissä EM- ja MM-kisoissaan hän oli ikään kuin Kiiran peesissä, paineet olivat Kiiralla, ja Juulialta ei odotettu mitään. Hän suoriutuikin malliikkaasti kaksoishypyistään ja kolmoistulppi sekä salkkovhypyistään. Mutta seuraavana vuonna hänen joutuessaan edustamaan yksin vaikeudet alkoivat. Heti kun odotukset nousevat, paineet alkavat olla liikaa. Luulisin myös uusien hyppyjen ja hyppy-yhdistelmien mukaan ottamisen luovan melkoista kisajännitystä hänelle. Juulia on muistaakseni vasta viime vuonna ottanut muita kuin "perus" kolmoishyppyjä ohjelmaansa. Juulian luistelu on kaunista katseltavaa, mutta en pidä häntä mitenkään poikkeuksellisen lahjakkaana luistelijana - toisin kuin muutamia lupaavia junioriluistelijoitamme. Nämä junnut voivat ikänsä puolesta osallistua aikuisten arvokisoihin jo vuoden kuluttua, enkä ihmettelisi jos he vievät jatkossa EM- ja MM-edustuspaikat Turkkilan sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että Yle Areenakin lähettää nämä kisat! Minäkin pidän selostamattomista striimeistä, tuntuu että olisi itsekin paikalla eikä tarvitse ärsyyntyä jos on erimieltä selostajan kanssa :D Varsinkin puolueellinen selostus on niiiin ärsyttävää! :) Kyllä minäkin uskon että uudet luistelijat tulevat ottamaan jatkossa edustuspaikat, toivottavasti heillä ei ole liikaa paineita suurista odotuksista joita heihin kohdistetaan.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä Juulian paineensietokyvystä. Niin kauan kun hän luisteli kakkosluistelijana Kiiran takana, eikä kukaan odottanut häneltä mitään, luistelu sujui. Heti, kun häneen alkoi kohdistua odotuksia, ovat hypyt menneet ihan penkin alle. Alan kyllästyä siihen vouhotukseen, että Juulia omaa hyvät kisahermot ja Kiiraa haukutaan. Kunhan Jenni Saarinen ja Liubov Efemenko tulevat siihen ikään, että pääsevät seniorisarjaan, voi Juulia sanoa hyvästit edustuspaikalleen.

   Poista
  3. Hyvät kisahermot ovat kyllä tosi tärkeät tässä lajissa. Toivottavasti tähän puoleen panostetaan riittävästi tässä lajissa, vaikka kyllä se on aikapaljon silti yksilöstä kiinni miten jännitystä oppii hallitsemaan ja ei siihen varmaan aina mikään valmennuskaan auta.

   Poista
 6. Niinpä! Laura Lepistö hallitsi mielestäni hermonsa aika hyvin. Pientä excitementia pitää olla että saa adrenaliinia mutta monet luistelijat tuntuvat jännittävän mahdottomasti kisatilanteessa. Minäkin ihmettelen miten Juulian hyviä kisahermoja usein korostetaan Kiiraan nähden. Kyllä Kiirallakin on melko iso jännitys päällä kilpailuissa eikä hän aina hallitse sitä, jolloin virheitä sattuu. Mutta saman sanoisin Juuliasta. Hänen kohdallaan jos ensimmäinen hyppy ei onnistu, keskittyminen vaikuttaa herpaantuvan myös loppuohjelman hyppyjen osalta. Kiira on mielestäni enemmän tsemppari ja pystyy muutamien epäonnistuneidenkin elementtien jälkeen luistelemaan puhtaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luistelussa tuo liika jännitys pilaa suorituksen niin helposti. Monissa muissa lajeissa saa esim. monta maalintekotilaisuutta tai suoritus on teknisesti helpompi kuin hyppääminen. Lisäksi koko tilanne on hirveän jännitynyt kun yleisö ja tuomarit ovat täysin keskittyneitä tekemiseesi ja tarkoituksena on arvostella ja löytää kaikki virheet.

   Poista
 7. Olen ymmärtänyt, että nuorempana Kiira oli tunnettu nimenomaan hyvistä kisahermoistaan- itse asiassa muistan, että hänen ekoilla kotisivuillaan luki vahvuuksien kohdalla, että "hermot ovat viimeinen asia mistä suoritus jää kiinni". Ja pääsihän hän yllättäen olympialaisiin, sai yllätyspronssia EM- kisoista huonoista lähtökohdista jne. Nykyisin taas Kiiraa tavallaan pidetään luistelijana, jonka hermo pettää tiukassa paikassa, kun niin monesti lyhytohjelman jälkeinen johtoasema tai hyvä sijoitus menetetään vapaaohjelmassa. Lieneeköhän tähän sitten vaikuttaneet fyysiset vammat, vai onko ne hermot sitten helpompi hallita nuorena lupauksena kun kukaan ei odota ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella luistelijalla kisahermot heikkenevät kun odotukset kasvavat. Nuorilla on vain saavutettavaa, vanhemmiten pitää täyttää itsensä ja muiden odotukset ja yrittää pysyä huipulla.

   Poista