lauantai 24. marraskuuta 2012

NHK Trophy

NHK Trophy:n Kiss&Cry nurkkaus oli aivan ihana! Se oli kuin kermakakku, jonka koristeina luistelijat ja heidän valmentajansa istuivat.

The Kiss&Cry of the NHK Trophy was so beautiful! It looked like a giant cream cake and the skaters would be on top of it as decorations :D
Oli harmillista, että Javier Fernandez herpaantui vapaaohjelmassaan loppupuolella ja joutui tyytymään neljänteen sijaan. Onneksi kuitenkin hän pääsee GP-finaaliin, joten ehkä siellä on revanssin paikka. Fernandezin lyhytohjelmahan oli täydellinen, mutta vapaaohjelman edetessä alkoi vaikuttaa että hänellä olisi tullut jalkaan joku kramppi tai vastaava, sillä niin monta yllättävääkin kaatumista ohjelmaan mahtui.

It's a pity that Fernandez coudn't get to the podium after an excellent short program because he had strange mistakes in his free program. Luckily he will get to the GP final, so maybe he can skate his perfect free skate there. I hope he didn't injure himself during his skate, because some of the falls looked like they could hurt.


Kultamitalitaistelu jäi kahden japanilaisen, Daisuke Takahashin ja Yuzuru Hanyun väliseksi taistoksi. Hanyun hyppykunto on kyllä uskomaton ja hän tekee neloishyppyjä niin kevyen näköisesti, että voi vain ihmetellä. Lisäksi hän on Takahashia notkeampi esim. pirueteissa ja lopulta hän nappasikin kisan voiton. Lyhytohjelmassaan Hanyuhan luisteli jälleen uudet maailmanennätyspisteet, joten hänellä oli mukava piste-ero jo siinä vaiheessa Takahashiin. Pidän paljon Takahasista, mutta mielestäni hänen nykyinen vapaaohjelmansa ei vastaa sitä tasoa, johon hän pystyisi ja melkein toivon, että hän vaihtaisi sen. Takahashilla on ollut neloishyppyjen kanssa aina pientä hapuilua, usein ne tulevat kahdelle jalalle, mutta hänen on saatava myös tuo alue kuntoon, jos hän aikoo kultamitalitaistoon MM-kisoissa. Tällä hetkellä mielestäni Hanyu ja Chan ovat ykkösehdokkaat MM-tittelin voittoon.

It was between Daisuke Takahashi and Yuzuru Hanyu to fight for the gold medal. Hanyu has an excellent jumping technique and he jumps quads so effortlessly like they would be triples! He is also more flexible than Takahashi when it comes to spins. This time it was Hanyu's turn to win. I really like Takahashi a lot, but I think his free program isn't as good as it should. I think Takahashi is a very expressive and artistic skater but this free program doesn't show much of those qualities. I hope he also fixes his quad issues, he has been two footing them quite a lot. Hanyu's short program is excellent, and this was his second time he got a world record score with it.

Naisten puolella saatiin jälleen kokea tuomaripeliä, kun Mao Asada nappasi voiton kolmella kolmoishypyllä, kaikki muut hyppynsä helpottaen. Tuomarit antoivat kuitenkin helpoitetuillekin hypyille esim. GOE-pisteitä ja saivat hänet näin kilpailun kärkeen ohi mm. Akiko Suzukin joka luisteli hyvän vapaaohjelman. Suzuki ei ole viime kisoissa saanut niitä PCS pisteitä joita hän ansaitsisi ja joutui myös Skate Canadassa tyytymään hopeaan, kun Kanadan omalle edustajalle annettiin huippupisteet mm. osa-alueista, vaikka kyseessä oli siis junioriluistelija. Oman maan edustajia on hemmoteltu pisteillä myös mm. Ranskassa kun Amodio sai hyvät pisteet täysin epäonnistuneesta lyhytohjelmastaan sekä Venäjän osakilpailuissa kun Volosozhar & Trankov saivat mahtavat pisteet yhdestä heikoimmista vapaaohjelmistaan. Alla Britti Eurosportin selostus Maon luistelusta, he olivat siis epävarmoja, saako hän edes mitalia tuolla luistelulla! Britti Eurosportin selostajakaksikko on muuten aivan mahtava, heitä on aina mukava kuunnella.

I think there has been quite a lot of bizarre judging during the GP season and this competition was no exception. Mao Asada won controversially with only three triples and left Akiko Suzuki with a silver medal although she skated a very nice free skate. Here is Mao's free skate with British Eurosport's commentary (they even thought she might not medal at all).2 kommenttia:

  1. Naisten kisan lopputulos oli pöyristyttävä. Mao Asadan ja Akiko Suzukin ilmeet tulokset selvittyä kertoivat paljon. Oli kiva kuunnella tuo Eurosportin selostus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua on jo pitkään ärsyttänyt se, että tuomareiden ei tarvitse mitenkään perustella pisteitään esim. julkisuudessa. Pisteistä ei myöskään voi valittaa. Mielestäni tällaisissa tapauksissa, jossa suuri joukko lajia seuraavia kyseenalaistaa tuomaripisteet, tulisi esim. tuomariston puheenjohtajan nousta esiin ja jotenkin perustella lopputulosta. Nyt he pääsevät vain niin helpolla ja lisäksi anonyymi tuomarointi vapauttaa kaikkein subjektiivisimmat tuomarit vastuusta.

      Poista