torstai 1. marraskuuta 2012

Dancing on Ice Suomeen

Nelonen tuo ensivuonna Suomeen tuon etenkin Briteissä hyvin suositun TV-formaatin Dancing on Ice, jossa julkkikset kilpailevat toisiaan vastaan jäätanssissa luisteluopettaja parinaan.

Olin varmaan jo viime vuoden puolella kirjoittanut yhden blogitekstin aiheesta miksei Suomeen tuoda vastaavaa formaattia, mutta bloggeri ehti hävittää sen muististaan ennen kuin ehdin edes julkaista sitä ja en enää toista kertaa jaksanut kirjoittaa sitä pitkää pohdintaa uudestaan. Lopputulokseksi sain kuitenkin, että Kanadan Battle of the Blades sopisi paremmin Suomeen, sillä siinä jääkiekkoilijat ja luistelijat muodostavat nuo kilpaparit. Etuna jääkiekkoilijoissa on se, että heillä on kuitenkin osaamispohja luistelusta, jolloin heidän on helpompi edistyä nopeammin ja tehdä myös vaativampia liikkeitä. Lisäksi Suomesta löytyy kiinnostavia kiekkoilijoita.
Tanssiahan osaa periaatteessa kuka vaan, ainakin jotenkin. Tämän vuoksi esim. Tanssii tähtien kanssa-ohjelma on melko helppo toteuttaa. Luistelu on kuitenkin paljon vaikeampaa. Veikkaankin että useammalla Dancing In Ice-sarjaan tulevalla julkkiksella on edes jonkinlainen luistelutausta, sillä muuten nuo jäätanssi esitykset taitavat jäädä vain muutaman liun mittaisiksi. Joka tapauksessa en odota noilta jäätanssiesityksiltä varsinaisesti mitään. Keitä luisteluopettajia sitten olisi mukana, Nelosen mukaan he ovat Suomen huipulta? Monissa maissa nuo opettajat ovat kuuluisia ja menestyneitä entisiä kilpaluistelijoita jäätanssin ja pariluistelun saralta. Suomessahan ei ole edes ketään pariluistelijaa ja jäätanssijoita muutama, mutta ei varsinaisesti ketään kuuluisaa. En oleta, että Suomen taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo lähtisi mukaan tällaiseen. Mukaan täytyy siis ottaa lähinnä yksinluistelijoita ja ilmeisesti myös muokkareita, joilla ei siis ole kokemusta parin kanssa luistelusta. He eivät periaatteessa osaa nostoja, heittoja, kuolemanspiraaleja yms. jää- ja pariluistelun herkkuja, joita katsojat kuitenkin haluaisivat nähdä jossain vaiheessa. Nämä luisteluohjelmat nojaavat kuitenkin vahvasti osaavaan pariin, esim. jos saa parikseen hyvän miesluistelijan, pystyy hän toteuttamaan nostoja yms. ilman että nainen osaisi juuri luistella. Esim alla olevassa videossa tämä näkyy hyvin, nainen (joka on muuten entinen olympiavoimistelija) viettää suurimman osan ajasta ilmassa :D
Tässä taasen Kanadan Battle of the Blades-formaatin pari David Pelletier (entinen pariluistelun olympiavoittaja) ja Tessa Bonhomme, joka puolestaan on jääkiekkoilija. Tällaistä menoa, jossa molemmat luistelijat osallistuvat ohjelmaan yhtä paljon, Tessa jopa enemmän, on mielestäni mukavampi katsella.Myös tuomaristossa on kuulemma kotimaisen luistelun huppunimiä, veikkaisin siis Lauraa. Kiirahan tai muut yhä kilpailevat luistelijat eivät saa osallistua ISU:n ulkopuolisiin kilpailuihin tai tuomaroida niissä. Joka tapauksessa odotan tietyllä tavalla innolla tätä kisaa, mutta toisaalta odotukseni eivät ole mitenkään korkeat. Julkkisten kaatuilua ja kompurointia ei hirveästi kiinnosta katsella, mutta toivottavasti mukana on taitaviakin julkkiksia (miten olisi esim. Jenni Vartianen?)

Lisää tietoa ohjelmasta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti