maanantai 17. syyskuuta 2012

Russian test skates

Viime päivinä Venäjällä on pidetty ns. testipäiviä, joissa maan edustusluistelijat ovat esitelleet uudet ohjelmansa. Tässä joitakin kiinnostavimpia niistä. Aikaisemmissa postauksissa olen jo esitellyt Elizaveta Tuktamishevan ja Artur Gachinksin ohjelmat, joten hypätään heidän ohjelmansa yli tällä kertaa.

Ensimmäisenä on Plushenkon uusi vapaaohjelma. Hänellä on tälle kaudelle useita eri vaihtoehtoja lyhyt- ja vapaaohjelmiksi, joten voi olla että hän ei kuitenkaan päädy esittämään tätä ohjelmaa kilpailuissa. Alun nelois salchow on tyrmäävä aloitus ja näyttö siitä, että Plushenko on yhä kovassa iskussa. Muutaman viikon kuluttua Japan Openissa Plushenko kohtaa Takahashin ja Chanin, joten silloin voimme verrata tätä huippukolmikkoa vihdoin toisiinsa. Plushenkon ohjelma oli vielä melko raakile, joten en tiedä vielä mitä sanoa siitä.


Last few days there has been Russian test skates, where the elite skaters have been testing and showing their new programs. Here are some of the most interesting ones. Previously I have posted Gachinski's and Tutkamysheva's programs so I will skip them this time. 

First of all, Plushenko's new free program. He has several options for both short and free programs so it might be that we will not see this one in the competitions. Plushenko starts strongly with a quad sal and it is amazing how he still is in such a great shape. I can't wait to see Japan Open in a couple of weeks, where he will face Takahashi and Chan. Plushenko's program is still a bit unfinished so I can't say much about it.
Plushenko LP:

Adelina Sotnikovalla on Burlesque-teemainen vapaaohjelma, josta ei kyllä juurikaan koreografiaa ja tulkintaa löydy. Mutta hänen luistelutekniikkansa on upea, hienot hypyt ja mahtavat piruetit.

Adelina Sotnikova has a Burlesque themed free program but there isn't much choreography at all. She has amazing spins, jumps and skating technique so her skating is a pleasure to watch anyways.

Sotnikova LP:


Ksenia Makarovalla on kova työ päästä enää mukaan EM- ja MM-kisoihin, sillä hän joutuu kilpailemaan edustuspaikoista mm. Leonovan, Tuktamyshevan ja Sotnikovan kanssa. Riittääkö tämä ohjelma siihen? Ainakin se on paljon parempi kuin hänen viime kauden Marilyn Monroe-ohjelmansa. Hiusten värjääminen tummiksi näyttää muuten olevan jonkinlainen trendi luistelijoiden keskuudessa, haetaanko sillä kenties lisää dramatiikkaa tulkintaan?

It's going to be tough for Makarova to get to represent Russia in the European and World Championships because the level field is so deep. Leonova, Tuktamysheva, Sotnikova and others will be challenging her. Is this program enough? At least it's better than her previous Marilyn Monroe-program. And is it just me or does it seem like coloring your hair dark is becoming a some sort of trend among ladies?

Makarova LP:

En ole oikein koskaan ollut mikään suuri pariluistelun ystävä, mutta kun Maxim Trankov ja Tatiana Volosozhar alkoivat luistella yhdessä tuli heistä heti suosikkiparini ja kiinnostukseni koko pariluisteluun kasvoi huomattavasti. Heidän viimekauden Black Swan-ohjelmansa oli niin upea, että odotukseni olivat suuret tälle kaudelle. Ensiksi katsoin heidän lyhytohjelmansa ja se jätti minut hieman pettyneeksi. Teemana on Kummisetä-leffa ainakin musiikista päätellen, mutta tuo tunnussävel on niin hidas versio, että parin luistelu ja koko ohjelma näyttää niiiiiiiiin hitaalta ja jopa pitkästyttävältä. Lopun askelsarja on erittäin kummallisesti koreografioitu ja näyttää siltä kuin he vain sekoilisivat jäällä :D

Maxim Trankov and Tatiana Volosozhar are the main reason why I started to love pair skating. I really liked their Black Swan-free program last season so my expectations were high for their new programs. I first watched their new short and got disappointed. The music is from the movie Godfather but it such a slow version that it made their skating look very slow too and the program got almost boring. Also wth is their last step sequence? It looks so weirdly choreographed.


Volosozhar/Trankov SP:
Onneksi vapaaohjelma onkin sitten eri tasoa. Periaatteessa tämä on yltiödramaattinen ja lopun Tatianan kuolema Maximin käsivarsille-loppuasento sai minut jopa hymyilemään, sillä se näytti niin kornilta ja paatokselliselta, mutta ah, pidän tästä! Kun on kisatilanne ja tämä tulee viimeisenä kuumassa ryhmässä niin tuomareilta heruu pisteitä ja yleisö katsoo kyynelsilmin!! Teknisesti ohjelma oli aika haparoiva, mutta se ei ole mitenkään huolestuttavaa tässä vaiheessa kautta.


Luckily their free program is totally different. Basically it is overly dramatic and the ending pose with Tatiana dying in Maxim's arms almost made me laugh because it looked so corny, but I LOVED IT! I can already imagine when they skate this last in the competition it will look so emotional and the judges will love it! Technically there were lots of mistakes but it too early to worry about them!

LP:Alena Leonovalla on Bollywood-teemainen lyhytohjelma jossa näkyy vahvasti Morozovin kädenjälki. Näyttääkin lähes samalta kuin hänen merirosvo-ohjelmansa viime kaudelta. Leonova on pirteä esiintyjä jolle sopii hauskat ja räväkät ohjelmat, ehkä taidan pitää tästä?

Alena Leonova has a Bollywood themed short program which screams "Morozov". It almost looks like her Pirates of Caribbean - program from last season. Leonova has spark and energy and these kind of programs suits her, I might like this?


Loppuun vielä Kawaguti/Smirnov. Alexander Smirnov on loukannut selkänsä, minkä vuoksi hän ei pysty kunnolla luistelemaan ja koko loppuohjelma ajan ajattelin vain kuinka tuskaiselta hänelle luistelu tuntuu :(

Finally there is Kawaguti/Smirnov and their new sp. Smirnov has hurt his back so basically he couldn't skate the program properly and all I could think about how much the skating and the lifts hurt him :(


4 kommenttia:

 1. This seam to me a very good test all russian skaters are very determined and strongly want to win all the winnable this year, in preparation of Sochi next year. Very good blog. I found it in my twin blog "Hot Blades Hot Passion" - mee to I have a blog - regarding Stéphane Lambiel - come to see if you want!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you :) I just found your blog and started to follow it. Lambiel is such an amazing skater <3

   Poista
 2. On se Sotnikova kyllä hyvä...Viime kaudella hän oli mielestäni joissain kisoissa vähän "jäässä", mutta voi kyllä johtua siitäkin että luistelutyyli ei ole hirveän räjähtävä vaan enemmänkin tuollainen verkkaisempi ja ahh niin sulava. Mutta todellakin, paljonkohan tuolla ohjelmalla saa pisteitä siirtymistä? Jäämme innolla odottamaan! EM-kisoista on kyllä tulossa extramielenkiintoiset näiden venäläisten takia ja miksei se jo muidenkin otteissa ala näkyä kun olympialaiset lähestyy...

  Makarovan ohjelma yllätti ja nimenomaan positiivisesti. Mielestäni hän pystyi käyttämään vartaloaan paljon monipuolisemmin kuin muistan joissain aiemmissa ohjelmissaan tehneen...tai sitten muistelen tosiaan vielä sitä hmmmm mielenkiintoista viime vuoden vapaaohjelmaa, joka taitaa vähän vieläkin kirvellä silmiä...

  Pidön todella paljon blogistasi, kiva että saadaan suomalainent taitoluistelublogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Se Makarovan viime kauden ohjelma oli todellakin niin hirveä, että ihmettelen miten hänellä oli pokkaa edes esittää sitä ja heitellä lentosuukkoja katsomoon Marilyninä :D

   Mutta epäilen, että vaikka Makarova tekisi nyt mitä, häntä ei enää lähetetä arvokisoihin, sillä ennen Sotchia on tärkeää saada varsinkin Sotnikova ja Tuktamisheva tuomareiden eteen saamaan lisää "nimeä" ja luomaan kuvaa, että Venäjän feferaatio on heidän takana. Lisäksi Leonova on hallitseva MM-mitalisti ja Makarovaa varmempi luistelija. Mutta saa nähdä mitä käy...

   Poista