maanantai 24. syyskuuta 2012

Opera on Ice

Opera on Ice on italialainen jääspektaakkeli, jossa yhdistyvät ooppera ja taitoluistelu. Siinä luistelijat tulkitsevat kuuluisimpia oopperaesityksiä suuren sinfoniaorkesterin soittaessa taustalla. Näytös kuvataan myös teatterilevitykseen, jossa sitä on mahdollista katsoa 3D:nä. Vaikka Opera on Ice:ä näytetään mm. Australiassa ja Norjassa leffateattereissa, niin valitettavasti Suomessa sitä ainakaan näillä näkymin ole mahdollista katsella, joten täytyy tyytyä youtuben antimiin. Show:n päätähtinä nähtiin Evgeni Plushenko, Carolina Kostner ja Stephane Lambiel sekä Cappellini/Lanotte. 

Ensimmäisenä Kostnerin ja Lambielin tulkitsema Romeo & Julia. Tämä on kyllä todella hieno koreografia ja pari luistelee todella hyvin yhteen. Mielestäni Kostnerilla ja Lambielilla on hieman samanlainen luistelutyyli, vaikkakin Lambiel on hieman balettimaisempi ja viimeistellympi. Hän sopii niin mainiosti Romeoksi!

Opera on Ice was held during the weekend in Italy and it seemed to be amazing. I would really like to watch the show at a movie theater but I don't think they will show it in Finland, so I have to watch it on youtube. Here are some videos I've found.

I really love this Romeo & Juliet -choreo skated by Lambiel and Kostner. These kinds of roles suit Lambiel so well, he can show off his ballet skills. Also, Kostner makes a perfect parter for him because I think they have a bit similar skating style. This was a great number and they both seemed to be enjoying it as well.Asut ovat varta vasten suunniteltu näytökseen: kuva/photo: Opera on Ice
Lambiel's and Kostner's costumes were custom made for them:Evgeni Plushenko esitti Carmenista tutun Habaneran:
Plushenko skated to Habanera:


Tämäkin oli hieno ohjelma. Habanera ja varsinkin Carmen on yleensä naisten repertuaaria, mutta Plushenko tekee siitä oman miehisen versionsa, joka ei näytä lainkaan hullummalta. Tälläiset ohjelmat sopivat Plushenkolle ja ohjelma voisi toimia jopa kilpailuissa, vaikka onhan Plushenko jo Carmenia luistellut jo vuoden 2002 Olympialaisissa. Mies tykittää hyppyjäkin kuin kisoissa ikään.

I really like this program too. Usually Carmen is performed by lady skaters but Plushenko makes it his own male version and it works! These kind of programs suit to Plushenko and I think this would make pretty good competitive program too. He is jumping like he would be competing, too! 

Valitettavasti kukaan ei vielä ole ladannut Cappellini/Lanotten esityksiä nettiin, mutta odotan niitäkin innolla.

Unfortunately there isn't any videos of Cappellini/Lanotte yet, but I am looking forward to them!

Lisää näytöksestä/More about the show: http://www.operaonice.eu/


5 kommenttia:

  1. They'll broadcast it in Italy on Christmas day. Maybe you'll be able to watch it in streaming as a whole show. I'll be recording and uploading it for sure for fans outside the country, just in case streaming sites won't work.

    VastaaPoista
  2. Plushenko already skated Carmen as "competition" program:
    http://www.youtube.com/watch?v=3auc9cPwD-c

    VastaaPoista