lauantai 21. huhtikuuta 2012

Takahashi voitti vihdoin Chanin!

World Team Trophy saatiin tänään päätökseen ja voitto meni Japaniin. Toiseksi tuli USA ja kolmanneksi Kanada. Kisojen huipentuma oli omasta mielestäni miesten vapaaohjelma, jossa Daisuke Takahashi luisteli täydellisen ohjelman ja sai suosionosoitukset kaikilta joukkueilta:


Takahashi vihdoin siis voitti Patrick Chanin, joka kaatui sekä lyhyt- että vapaaohjelmissaan. Tällä kertaa tuomarit eivät enää katsoneet Chanin kaatuilua läpi sormien, vaan hallitseva maailmanmestari joutui taipumaan ensimmäistä kertaa vuoden 2010 jälkeen voittoputkestaan. Takahashi sai muuten lyhytohjelmastaan uudet maailmanennätyspisteet 94,00! Minuun teki kuitenkin Takahashin vapaaohjelma suuremman vaikutuksen, sillä se oli todella vangitseva ja koreografialtaan sekä teknisesti ehdotonta huippua. Mielestäni Takahashi on myös tulkinnaltaan parempi luistelija kuin Chan, joka tälläkertaa saikin vähemmän PCS-pisteitä.




Naisten puolella sekä Carolina Kostner että Alena Leonova eivät olleet enää parhaimmassa terässä, Leonovalla oli ilmeisesti myös jokin sairaus tai vastaava, hän ei ollut läheskään sillä tasolla mitä MM-kisoissa. Itse seurasin suurimmalla mielenkiinnolla 16-vuotiasta USA:n Gracie Goldia, joka aloittaa ensi kaudella luistelemaan senioreissa. Hän on teknisesti jo hyvällä tasolla ja jopa harjoittelee kolmoisaxelia! Lyhytohjelmassa hän teki mm. kolmoisflippi kolmoistulppi yhdistelmän ja kolmoislutzin ja piruetitkin olivat hyviä. Tulkinnaltaan ohjelma jäi junioritasolle, mutta sitä puolta hän ehtii vielä parannella. Tärkeintä onkin, että hänellä on vahva tekninen pohja, josta lähteä rakentamaan. Luulen, että häneen USA:n federaatio alkaa panostamaan täysillä ja ehkäpä hän on jopa mitalitoivo Olympialaisissa kahden vuoden kuluttua. Kokonaispisteissä Gold sijoittui viidenneksi ja jätti taakseen mm. Alena Leonovan.





Kilpailussa jaettiin myös Team Spirit Award parhaimmasta joukkuehengestä. Se palkinto meni ansaitusti Ranskan joukkuelle. He olivat panostaneet Kiss&Cry-osuuksiin pukeutumalla ja tekivät mm. pyramidin ja sambakulkueen.  Koko joukkueella näytti olevan hauskaa ja he myös menestyivät kisoissa muutenkin hyvin, Joubert oli kolmas ja Amodio neljäs ja Pechalat/Bourzat kolmosia jäätanssissa. 




Tässä vielä kooste maan Kiss&Cry tempauksista, se on todella hauskaa katsottavaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti