keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

MM-kisat: Parien lyhytohjelma

Kylläpä oli todella yllättävä kisa! Niin paljon kaatumisia, virheitä ja haparointia. Yllättävä fakta on myös se, että paras puhtaan ohjelman tehnyt pari on vasta seitsemäs!

Ensinnäkin Kawaguti/Smirnov. Pari vaikutti todella hermostuneilta ennen ohjelman alkua, Smirnov varsinkin hengitteli syvään ja rentoutteli käsiään. Hän olikin parin heikoin linkki tällä kertaa, haparointia alun tulpissa ja shokeeraava kaatuminen nostossa! TV:n välitykselläkin kuuli kuinka koko areena huokaisi siinä kohtaa, kun pari meni vaarallisen näköisesti nurin. Mistäköhän Smirnov on muuten kehittänyt tuon uuden parta+pitkät hiukset combon? Toivoin, että se olisi lähtenyt ennen varsinaista kisaa....

Myös Volosozhar/Trankov sai monien katsojien sydämet pysähtymään. Trankovin kaatuminen spiraalissa oli todella odottomatonta ja harvinaista lajissa ylipäänsä tällä tasolla. Heidän ohjelmaansa mahtui myös paljon pieniä virheitä, kuten kahden jalan alastulo heitossa. Kokonaisuudessaan heidän ohjelmansa jäikin paljon siitä, mitä heiltä on totuttu näkemään.

Savchenko/Szolkovy johtavat kisaa niukasti ennen Kiinan Pang/Tonia. Ei kyllä Savchenko/Szolkovynkaan ohjelma ollut heidän parhaansa, mutta tässä kisassa se riitti. Molemmilla pareilla saattoi olla helpommat lähtökohdat ohjelmiinsa, sillä he varmasti tiesivät tilanteen, että venäläiset olivat mokailleet ja täydellistä onnistumista ei tarvittu. Siksi olikin hienoa, että S/S tekivät heti alkuun heitto 3axelin, tuon vaikeimman kolmoisheiton ja ottivat riskin, vaikka sitä ei välttämättä olisi tarvinnut. Tuo kolmoisaxel on monesti heiltä epäonnistunut GP-kisoissa, mutta nyt Savchenko pysyi pystyssä vaikkakin kahdella jalalla alastullen.

Kokonaisuudessaan piste-erot ovat hyvin pienet, veikkaisin että Volosozhar/Trankov tulee nousemaan vielä palkinnoille, ehkä pronssille. Viiden pisteen ero kolmateen pariin on mahdollista kuroa heidän upealla Black Swan-ohjelmallaan.

Tässä vielä saksalaisten johto-ohjelma:

Tarkemmat pisteet näkee täältä.

Mielenkiintoista kuulla, miten venäläiset kommentoivat tätä katastrofaalista lyhytohjelmakisaa. Laitan heidän kommenttejaan tänne, kun haastatteluja alkaa tulla.

Nyt valmistautumaan jäätanssiin, toivottavasti siitä ei tule tälläistä splat festiä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti