perjantai 30. maaliskuuta 2012

MM-kisat: Jäätanssin vapaatanssi

Kylläpä oli hieno jäätanssin vapaatanssi eilen! Kaikki tanssit olivat niin erilaisia toisistaan, tunteet vaihtelivat laidasta laitaan. Jäätanssin taso on huipulla todella kova ja kaikki parit osaavat tulkita draamaa niin hyvin, he ovat kuin näyttelijöitä jotka heittäytyvät rooleihinsa.


Voittajat. photo: AP photo

Mielestäni Davis/White tanssi jopa paremmin kuin Virtue/Moir. Heidän valssi-teemainen ohjelmansa oli täydellinen, niin nopea, vauhdikas ja iloinen. En havainnut heidän tekevän mitään virheitä. Virtue/Moirin ohjelmaan olen ehkä jo turtunut, sillä olen nähnyt sen jo niin monta kertaa kauden aikana. Tuomarit rankkasivat heidän nostonsa ja diagonaali askelsarjansa D/W:tä paremmiksi ja lopulta piste-ero kasvoi yllättävänkin suureksi! Kun kävin lukemassa mielipiteitä kansainvälisillä luistelufoorumeilla, huomasin että en ole mielipiteissäni yksin. Lähes enemmistön mielestä amerikkalaisten olisi pitänyt voittaa, ainakin vapaatanssiosuus.

Mitaliseremonia:
Tessan ja Scottin haastattelu. He aikovat nyt vain nauttia Nizzan kauniista säästä ja käydä ehkä Monacossa ennen sunnuntain loppunäytöstä!D/W olivatkin pettyneitä pisteisiinsä, huomasin kun he jo Kiss&Cryssä ihmettelivät miksi pisteet ovat niin matalat. Ranskan Péchalat ja Bourzat saivat vihdoin sen himoitsemansa MM-mitalin, taistelun kautta. Heidän ohjelmansa oli hieman hapuileva ja Nathalien haastattelussa mainitsema hermostuneisuus näkyi, mutta onhan se uskomatonta, että hän pystyi tuollaiseen suoritukseen nenä murtuneena ja viime viikot kipujen kanssa harjoitelleena. Olen iloinen, että he saivat vihdoin tuon mitalin!

Jos aletaan miettimään jo ensi vuotta, kisat pidetään silloin Kandassa, joten mahdollisuudet Tessan ja Scottin kultamitaliputken jatkumiseen ovat hyvät. Lisäksi toinen kanadalaispari, nyt neljänsiksi jäänet Weaver ja Poje, ovat hyvillä saumoilla pronssimitalisteiksi.

Tässä vielä artikkeli, jossa on haastateltu kaikkia jäätanssijoita:
http://www.goldenskate.com/2012/03/virtue-and-moir-recapture-world-title/

Katia Bobrova vietti Nizzassa muuten synttäreitään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti