tiistai 13. maaliskuuta 2012

MM-kisat: Jäätanssin kisaennakko

MM-kisat järjestetään maaliskuun lopulla Nizzassa ja niistä tulee todella kovatasoiset. Joissakin lajeissa, kuten jäätanssissa ja pariluistelussa, voittajia on mahdotonta veikata etukäteen. Tässä kuitenkin katsaus kisojen ennakkosuosikkeihin.

Jäätanssissa tällä hetkellä vallitseva kamppailu on jotain todella ainutlaatuista. Kärkiparit USA:n Davis/White ja Kanadan Virtue/Moir ovat niin tasaväkisiä ja kuitenkin täysin omalla tasollaan. Onkin jo melko selvää, että kulta ja hopea tullaan jakamaan näiden parien välillä. Virtue/Moir ovat ohjelmissaan tällä kaudella hiukan haparoineet, mihin ei ole varaa MM-kisoissa.

Davis/White


Pienen pienet virheet voivat ratkaista kisan, esimerkiksi parien viime kohtaamisessa Tessa Virtue aloitti askeleet väärältä kaarelta, mistä vähennettiin kolme pistettä. Tyylillisesti molemmat parit edustavat Pohjois-Amerikkalaista jäätanssia, missä jäällä liutaan kevyesti ja vauhdikkaasti, eivätkä ohjelmat ole yltiödramaattisia, vaan niissä keskitytään itse tanssiin.
Virtue/Moir

Pronssimitali olisi tyrkyllä isäntämaan luistelijoille, Pechalat/Bourzatille. He ovat suurin mitalitoivo Ranskalle ja  puhtaat ohjelmat tanssiessaan, mitali on hyvin todennäköinen. Heillä on aina persoonalliset ohjelmat ja pari on kertonut, että he eivät halua toistaa itseään, joten ensi vuodeksi on suunnitteilla jo jotain täysin erilaista kun tämän vuoden muumioteema.

Pechalat/Bourzat: facebook

Kolmikon takana kilpailu on myös kovaa, Kanadalla on myös toinen hyvä pari, eikä pidä unohtaa USA:n Shibutaneja eikä myöskään Venäjän nuoria jäätanssijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti