tiistai 6. maaliskuuta 2012

Junioreiden MM

Junioreiden MM-kisat tyttöjen sarjassa voitti ylivoimaisesti vasta 13-vuotias venäläinen Julia Lipnitskaia. Julian vapaaohjelman musiikkina oli Romeo ja Juulia ja ohjelma oli varsinaista teknistä ilotulitusta. Hypyt sujuivat puhtaasti ja kevyesti, ilman minkäänlaista epävarmuutta. Piruetit olivat todella upeita, sillä Julia on hyvin notkea ja sitä ominaisuutta hän väläyttelee myös siirtymissään, ehkä jopa liikaakiin. Esittämisen puolelta vielä puutteita löytyy, hän lähinnä vain luisteli elementistä toiseen, mutta sehän on ymmärrettävää, sillä kyseessä on vasta 13-vuotias tyttö. Ihailtavaa Julian suorituksessa oli myös se, että vauhti ei hyytynyt loppua kohden ja väsymyksestä ei ollut merkkiäkään!


Venäjällä on Sotshiakin ajatellen todella lupaavia nuoria luistelijoita. Esimerkiksi viime vuoden junnu hopeamitalisti ja tämän vuoden GP-voittaja Elizaveta Tuktamisheva jätti nämä kisat kokonaan väliin, sillä hänellä on ollut niin rankka kausi ja ilmeisesti Tuktamisheva tähtää myös huhtikuun World Team Trophy-kisoihin poikkeusluvalla.

Viime vuoden junnuvoittaja, 15-vuotias Adelina Sotnikova oli näissä kisoissa kolmas. Sotnikova on mielestäni kahta edellistä venäläistä tyyllillisesti kypsempi ja naisellisempi luistelija. Vapaaohjelman hypyt olivat todella korkeita, mutta alastulot olivat haparoivia ja ohjelma sisälsi horjahduksia sekä yhden kaatumisenkin. Sotnikova on myös osoittanut, että hänen kilpailuhermonsa eivät ole yhtä kovat kuin Tuktamishevalla ja Lipnitskaialla, mutta hänellä on aikaa kehittyä myös kilpailijana vielä monta vuotta.Venäjällä on myös muita kovia junioreita, mm. 16-vuotias Polina Shepelen, joka voitti junnujen GP-finaalissa hopeaa ja sijoittui junnujen MM-kisoissa kuudenneksi. Luistelijana hän vaikuttaa ainakin videon perusteella edellisiä hieman hitaammalta ja teknisesti epävarmemmalta. Shepelen saattaa kuitenkin olla yksi Venäjän edustajista tulevissa MM-kisoissa, sillä Ksenia Makarovan osallitumisesta ei ole vielä päätetty maan federaatiossa.
Unohtaa ei pidä myöskään 15-vuotiasta Polina Korobeynikovaa, joka viime EM-kisoissa luisteli huikean vapaaohjelman, jonka pisteet jäivät vain hieman Kostnerin voittopisteistä. Mikäli Korobeynikova ei olisi epäonnistunut lyhytohjelmassaa, mitali olisi hänelle tullut.


On siis selvää, että Venäjältä on tulossa niin paljon nuoria huippuja, että heille ei kaikille riitä edes maan edustuspaikkoja. Voikin olla, että osa heistä joutuu jopa vaihtamaan edustusmaata, jotta pääsisi mukaan arvokisoihin. Tulevissa MM-kisoissa näemme ehkäpä viimeistä kertaa maan nykyiset edustajat Alena Leonovan ja kenties Ksenia Makarovan, ellei häntä korvata jo nyt uudella tulokkaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti