torstai 22. joulukuuta 2011

Tsekin ja Ranskan mestaruuskisat

Myös muissa maissa kuin Suomessa on kisailtu mestaruuksista. Ehkä mielenkiintoisimmat taisteluparit löytyivät Tsekeistä ja Ranskasta, jossa molemmissa asetelma oli miesten puolella samanlainen. Nuoret haastajat vastaan vanhat konkarit. Ranskassa hallitseva EM-voittaja Florent Amodio kohtasi syksyn kisat selkävaivojen takia väliinjättäneen multimitalisti Brian Joubertin. Tsekeissä puolestaan nuorempi GP-voittaja Michal Brezina sai vastaansa myöskin selkävaivoista kärsineen Tomas Vernerin. Ja kuinkas kävikään. Nuoremmat hyytyivät ja Joubert sekä Verner luistelivat voittoon, molemmat tehden neloistulppeja :)

Kuva: Iveta Benáková täältä


Brezinan koko vapaaohjelma meni lähes täysin pipariksi. Hän kaatui useita hyppyjä ja nähtäväksi jää miten hän saa koottua itsensä EM-kisoihin. Tällainen suoritus ennen EM-kisoja ei varmasti tee hyvää kisaluottamukselle:No sitten Ranskaan. Florent Amodio on uusinut sekä lyhyt- että vapaaohjelmansa. Aikaisemmista ohjelmistaan hän saikin melko paljon negatiivista palautetta ja myöskään kilpailuissa ei tullut toivotunlaista menestystä tänä syksynä. Niinpä hän muutama viikko ennen maansa mestaruuskisoja uusi puvut, ohjelmat ja myös luistimensa. Valitettavasti kova treenaus sai Amodion selän ärtymään ja vapaaohjelman neloissalchowin jälkeen hän sai jonkinlaisen repeämän selkälihakseensa ja toivottavasti hän ehtii kuntoutua ennen EM-kisoja. Tässä video uudesta lyhytohjelmasta:


Mitä mieltä olette uudistuksesta? Mielestäni ohjelma on melko geneerinen ja Florentin persoona ei pääse esiin kuten aikaisemmin.

Joka tapauksessa voitto meni ansaitusti Brian Joubertille. Hänellähän on vapaaohjelmanaan tuttu Matrix, jota on muokattu uuteen arvostelujärjestelmään sopivaksi. Joubertin suunnitelmissa on lisätä neloissalchowit sekä lyhyt- ja vapaaohjelmaan neloistulppien lisäksi!
EM-kisoista tuleekin miesten osalta todella mielenkiintoiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti