keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Guess who's back?

No Evgeni Plushenko tietysti! Luistelumaailma ei pääse tästä miehestä eroon sitten millään! Plushenko osallistui Venäjän mestaruuskisoihin muutama päivä sitten ja voitti melko selvästi kultaa, yhdeksännen kerran. Nyt hänen seuraava tavoitteensa on EM-kisat tammikuussa.

Lyhytohjelma sisälsi mm. todella upean kolmoisakselin sekä neloistulpin, jonka alastulo oli tosin hiukan epävarma. Musiikkina Plushenko käyttää luottoviulistinsa ja hyvän ystävänsä Edvin Martonin viulumusiikkia, joka minulta ainakin raastaa korvat. Ohjelmia arvostellessa on hyvä muistaa, että Plushenko on toipunut viimeaikoina polvileikkauksesta, joten hän ei ole pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti. Siihen nähden teknisesti ohjelma olikin hyvä, vaikkakin siitä puuttuivat vaativat siirtymät. Plushenkon piti puheidensa mukaan uusiutua, mutta ohjelma on tuttua Evgeniä. Yleisön kosiskelua, yltiödramaattisuutta, tuuliviirikäsiä ja lyhyttä liukua.


Vapaaohjelma jatkaa samalla dramaattisella viulumusiikkilinjalla, taitaa olla musiikkina Tango de Roxanne. Plushenko onkin tangon tulkitsijana omimillaan ja musiikki tukee hänen itsevarmaa, jopa arroganttia esiintymistyyliään. Hypyt sujuvat hyvin ja lopun askelsarja on todella vauhdikas. Mutta haastetaanko tällä tyylillä Chan, Takahashi ja kumppanit, vai onko luistelutyyli jo vanhanaikainen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti